Soru Xiaomi Mi Max 2 Sahiplerinin dikkatine

• Konbuyu başlatan Skorpi
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 458
  • Görüntüleme 52K

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Şu an forumumuzda bildiklerim dahilinde 55 Kişiyiz.....
Bazıları forumda aktif, bazıları değil....Benim merak ettiklerim ise:

Kim hala MIUI 8 Kararlı rom 8.5.8.0 kullanıyor?
Kim BL Kilidini açtı?
Kim cihazını rootladı?
Kim hangi romu kullanıyor ve/veya hangilerini denedi ve hangisinden memnun kaldı?

Bunların yanısıra cihazınızdan genel olarak memnunmusunuz veya herhangi bir şikayetiniz varmı?

Cihazınız için büyük diyenlere, Sizde, Cihazım büyük değil, sizinki bunun yanında küçük kalıyor deyin8=)

Teşekkürler...

godsmack82

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozan Taybuğa
Cihazım
Mi max 2
Meslek
Kaptan ⚓
Konular
1
Çok iyi bir ekran süresi. En son gelen global stable 9.2.10 versiyonundan sonra ekran sürem 13 saatten 9.30'a düştü..[/QUOTE
Benimde öyleydi. Önce fastboot beta rom kurdum sonra 9.2.1 fastboot rom kurdum dünden beri biraz şarjı toparladı. Şimdi batarya kalibrasyonu için pili tamamen bitirip kapalı şarj edeceğim.
Kutudan çıkan orijinal şarj adaptörünü kullanıyorum, net kesin bilgim yok ama amper yükseldikçe batarya ömrü kısalıyor.. Bendeki adaptör de 2.5amper normal iphone adaptörü ile şarj etsek bir şey fark eder mi acaba süre ile ilgili?

Oyla:

aydogdum1

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İlhan
Cihazım
RedmiNote4SD
Konular
2
Şu an forumumuzda bildiklerim dahilinde 55 Kişiyiz.....
Bazıları forumda aktif, bazıları değil....Benim merak ettiklerim ise:

Kim hala MIUI 8 Kararlı rom 8.5.8.0 kullanıyor?
Kim BL Kilidini açtı?
Kim cihazını rootladı?
Kim hangi romu kullanıyor ve/veya hangilerini denedi ve hangisinden memnun kaldı?

Bunların yanısıra cihazınızdan genel olarak memnunmusunuz veya herhangi bir şikayetiniz varmı?

Cihazınız için büyük diyenlere, Sizde, Cihazım büyük değil, sizinki bunun yanında küçük kalıyor deyin8=)

Teşekkürler...
Skorpi Hocam; Redmi Note 4 64GB. SD kullanıyorum yeni aldım. Facebook, Instagram, Gmail WhatsApp gibi uygulamalarda
örnek; Facebook'a (3 ) Bildirim gelmiş gibi küçük kırmızı kutucağa (3) yazıyor Faceyi açtığımda (8) bildirim görüyorum. Diğer uygulamalar da da aynı şekilde bu normal değil gibi önceki telefonumda hiç böyle bir şey yaşamadım.Çaresi var mı ? Teşekkür ediyorum.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

gültekinparlak

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Gültekin
Cihazım
Mi Max 2
Konular
0
Değerli arkadaşlar , kargosu yola çıkmış bir kullanıcı olarak hepinizi selamlıyorum.
Cihazımızı elimize aldığımızda inşallah bir sorun çıkmaz da delta servisle uğraşmak zorunda kalmayız.

Max 2 ile ilgili yaklaşık 50-60 sayfa kadar okudum.
Dikkatimi çeken konular/sorunlar ve çözümleri ;

Kullanıcılar genelde güncellemeler sonrası şarj süresi sorunu ( güncelleme versiyonu değiştirme)

Video kayıttaki ses sorunu, ( Çözüm: Güncelleme yapmadan önce tüm verilerinizi yedekleyin, telefon komple sıfırlanıyor. 8.1.4 blobal beta yazılımı telefondaki miui forum uygulamasındaki download seçeneğinden Max 2 yi seçip 8.1.4 global beta sürüm olanı telefona indirin. Telefon güncelleyici kısmına girip yukarıda bulunan 3 nokta menü seçim bölümünden "güncelleme paketini" seçin kısmından da indirdiğiniz zip'li dosyayı gösterin ve güncelleme başlayacaktır. )

Kulaklıktaki ses düzeyi sorunu,( - 3.5 mm Jak çevirici ile çözülebiliyor )

Daha Fazla klasöründe -önerilen uygulamalar bölümünün kapatılamaması, (Çözüm: Klasörün ismini değiştirmeye çalışın, o sırada ismin altında Önerilen Uygulamalar başlıklı toggle menü çıkacak, oradan kapatabilirsiniz.)

Ekranın Sarı olması sorunu, (Çözüm: Ekran ayarlarından "soğuk modu" seçerseniz ekranın sarımsı görünmesi dediğiniz olay çözülür. Mavi rengin en alt seviyede olması sağlık açısından daha yararlıdır.)

Whatsapp a girmeyince bildirimler mesajlarının gelmemesi sorunu, (Çözüm : Ana ekrandan GÜVENLİK>aşağı kaydırıp>IZINLER>OTOMATİK BAŞLATMA>WHATSAPP uygulamasını seçilmesi)

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Değerli arkadaşlar , kargosu yola çıkmış bir kullanıcı olarak hepinizi selamlıyorum.
Cihazımızı elimize aldığımızda inşallah bir sorun çıkmaz da delta servisle uğraşmak zorunda kalmayız.

Max 2 ile ilgili yaklaşık 50-60 sayfa kadar okudum.
Dikkatimi çeken konular/sorunlar ve çözümleri ;

Kullanıcılar genelde güncellemeler sonrası şarj süresi sorunu ( güncelleme versiyonu değiştirme)

Video kayıttaki ses sorunu, ( Çözüm: Güncelleme yapmadan önce tüm verilerinizi yedekleyin, telefon komple sıfırlanıyor. 8.1.4 blobal beta yazılımı telefondaki miui forum uygulamasındaki download seçeneğinden Max 2 yi seçip 8.1.4 global beta sürüm olanı telefona indirin. Telefon güncelleyici kısmına girip yukarıda bulunan 3 nokta menü seçim bölümünden "güncelleme paketini" seçin kısmından da indirdiğiniz zip'li dosyayı gösterin ve güncelleme başlayacaktır. )

Kulaklıktaki ses düzeyi sorunu,( - 3.5 mm Jak çevirici ile çözülebiliyor )

Daha Fazla klasöründe -önerilen uygulamalar bölümünün kapatılamaması, (Çözüm: Klasörün ismini değiştirmeye çalışın, o sırada ismin altında Önerilen Uygulamalar başlıklı toggle menü çıkacak, oradan kapatabilirsiniz.)

Ekranın Sarı olması sorunu, (Çözüm: Ekran ayarlarından "soğuk modu" seçerseniz ekranın sarımsı görünmesi dediğiniz olay çözülür. Mavi rengin en alt seviyede olması sağlık açısından daha yararlıdır.)

Whatsapp a girmeyince bildirimler mesajlarının gelmemesi sorunu, (Çözüm : Ana ekrandan GÜVENLİK>aşağı kaydırıp>IZINLER>OTOMATİK BAŞLATMA>WHATSAPP uygulamasını seçilmesi)
cihazı çözmüş adam ne diyelim hayırlı olsun şimdiden pek sorunlu bir cihaz degil ufak tefek yazılım sorunları var %90 kullanıcı bunlardan haberdar dahi degil çok etkileyen sorunlar degil yani iyi yanları fiyatına göre kamera sarj ram depolama ekran süresi ve kişiye göre değişir ekran büyüklüğü

Oyla:

lonelywarrior40

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rüştü
Cihazım
Samsung
Konular
5
Arkadaşlar merhabalar; iki sorunum var bir türlü çözemedim.

Birincisi; ana ekranın en solundaki '' özelleştir '' hanesi, burayı tamamen kaldıramıyoruz sanırım? Bakmadığım ayar kalmadı.

İkincisi; acaba bildirim sesini biz seçemiyor muyuz?
Ses/sistem/ekran kilitleme sesleri; ancak '' açık-kapalı'' hale getirilebiliyor; yani özelleştirilip de ses seçilemiyor ve güncelleme ile mevcut ses değişmiş. Buradaki sesi değiştirme şansımız yok mudur acaba?

Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294

Birincisi; ana ekranın en solundaki '' özelleştir '' hanesi, burayı tamamen kaldıramıyoruz sanırım? Bakmadığım ayar kalmadı.

Ses/sistem/ekran kilitleme sesleri; ancak '' açık-kapalı'' hale getirilebiliyor; yani özelleştirilip de ses seçilemiyor ve güncelleme ile mevcut ses değişmiş. Buradaki sesi değiştirme şansımız yok mudur acaba?
Birinci sorunuzu anlayamadım, Ekran görüntüsü atarmısınız lütfen
İkincisi ise, eğer cihazınız rootlu ise, çok kolay, değilse rootsuz cihaz kullanan arkadaşlar bu soruya cevap versinler

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Oyla:

ua_mustafa_20

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
profesyonel işsiz
Konular
87

1. sorunun cevabı
global stabil kullanıyorsanız kalkmıyor
diğerlerinde kaldirilabiliyormus

Oyla:

lonelywarrior40

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rüştü
Cihazım
Samsung
Konular
5
Birinci sorunuzu anlayamadım, Ekran görüntüsü atarmısınız lütfen
İkincisi ise, eğer cihazınız rootlu ise, çok kolay, değilse rootsuz cihaz kullanan arkadaşlar bu soruya cevap versinler

Resmi ekledim, en soldaki ana sayfa bölmesi burası; kalkmıyor ve sanırım benim sürümümde de kalkmıyormuş maalesef.
[doublepost=1523543282,1523543234][/doublepost]
1. sorunun cevabı
global stabil kullanıyorsanız kalkmıyor
diğerlerinde kaldirilabiliyormus

Global stabil sürüm sanırım bendeki; peki bildirim sesi? Açıkçası ses daha mühim şu an en soldaki ekranı kullanmasam da olur.

Ekli dosyalar

• 30652920_10157713379869573_4155736692625506304_n.jpg
    30652920_10157713379869573_4155736692625506304_n.jpg
    231,2 KB · Görüntüleme: 40
Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Resmi ekledim, en soldaki ana sayfa bölmesi burası; kalkmıyor ve sanırım benim sürümümde de kalkmıyormuş maalesef.
[doublepost=1523543282,1523543234][/doublepost]

Global stabil sürüm sanırım bendeki; peki bildirim sesi? Açıkçası ses daha mühim şu an en soldaki ekranı kullanmasam da olur.
Bunu gizleme özelliği yokmu sizde?

Oyla:
Üst Alt