Yardım Xiaomi Mi A2 ROM Atma

LokumBaba

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Lokman
Cihazım
Xiaomi mi a2
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Merhaba. Yakın zamanda telefonuma Android Pie işletim sistemini kurmak istedim fakat başarılı olamadım. Bootloader'ı açtım, twrp yüklemeden Android Pie yüklemeyi denedim(bilmediğimden kaynaklı). Videoda"fastboot erase system" yazmamı istedi, yazdım. Şuan telefonum herhangi bir işletim sistemine sahip değil. Android One yazısını görüyorum, bootloader ekranı, ardından tekrar Android One yazısı çıkıyor ve bu şarj bitene kadar tekrarlanıyor. Kapatma tuşuna basılı tutarak veya herhangi farklı bir yolla telefonumu kapatamıyorum. twrp yüklerken sürekli hata alıyorum ve aynı komutu ard arda yazmama rağmen farklı hatalar veriyor. İnternetteki twrp yükleme videolarına ve forumlarına baktım fakat ya ben yapamadım yada ortada bir sorun var. Eğer isterseniz teamviewer için ip ve şifreyi verebilirim. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

LokumBaba

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Lokman
Cihazım
Xiaomi mi a2
Meslek
Öğrenci
Konular
1
"Fastboot devices" komutunu girin telefon görünüyor mu onu kontrol edin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

USB kablosunu çıkardım fakat hala android olarak bilgisayarda gözüküyordu. Aygıtı kaldır dedim ve USB kablosunu tekrar taktım ardından Fastboot devices dedim. Telefonu şimdi görüyor. Fastboot flash recovery komutunu tekrarladım. Bu sefer farklı bir hata verdi. FAILED (command write failed (No error)).

Son düzenleme:
Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
???????????? fastboot yazıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

USB kablosunu çıkardım fakat hala android olarak bilgisayarda gözüküyordu. Aygıtı kaldır dedim ve USB kablosunu tekrar taktım ardından Fastboot devices dedim. Telefonu şimdi görüyor. Fastboot flash recovery komutunu tekrarladım. Bu sefer farklı bir hata verdi. FAILED (command write failed (No error)).
Muhtemelen cihaz aygıt yöneticisinde doğru tanımlanmamış hocam, aygıt yöneticisi ayarlarını kontrol edin şu konuya da göz atın;

Yardım - [ÇÖZÜLDÜ]Telefon Fastboot Mode'da iken Pc görmüyor

Oyla:

LokumBaba

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Lokman
Cihazım
Xiaomi mi a2
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Aygıt yöneticisi - Android phone - Android Bootloader Infernace Sağ tık "Sürücü güncelleştir" Yolundan ilerledim. "Cihazınız için en iyi sürücüler zaten yüklü" yazıyor.

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Aygıt yöneticisi - Android phone - Android Bootloader Infernace Sağ tık "Sürücü güncelleştir" Yolundan ilerledim. "Cihazınız için en iyi sürücüler zaten yüklü" yazıyor.
" Android Bootloader Interface " seçili ise ayarlar doğrudur zaten hocam, başka bir PC'de deneyin.

Oyla:

LokumBaba

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Lokman
Cihazım
Xiaomi mi a2
Meslek
Öğrenci
Konular
1
" Android Bootloader Interface " seçili ise ayarlar doğrudur zaten hocam, başka bir PC'de deneyin.
Farklı PC'de denedim. TWRP indirdiğini söylüyor (cmd üzerinde) fakat telefonda hiçbir değişiklik olmadı. Ses açma tuşu ile telefonu kapatma tuşuna basılı tutmayı denedim "no command" yazıyordu. Telefonu yeni aldım dolayısıyla durumun kötüleşmesinden korkuyorum. Ayrıca telefonsuz bir hafta geçirdim, ikinci haftama giriyorum. Kendi bilgisayarımda cmd hatalıymış fakat başka bilgisayar bulmam gerçekten zor oldu. Android 9 yükledikten sonra güncellemeler gelecek ve yine farklı bir bilgisayar bulmam gerekecek. Bu bana sürekli zorluk çıkaracak. Stock rom'a dönmek istiyorum fakat bu sefer MiFlash programı telefonumu görmüyor. Refresh tuşuna tıklayınca telefonun ekranında kapatma tuşuna basarak kapatmamı isteyen ufak bir yazı çıkıyor. MiFlash üzerindeki driverları yükledim, bir fark olmadı.

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Farklı PC'de denedim. TWRP indirdiğini söylüyor (cmd üzerinde) fakat telefonda hiçbir değişiklik olmadı. Ses açma tuşu ile telefonu kapatma tuşuna basılı tutmayı denedim "no command" yazıyordu. Telefonu yeni aldım dolayısıyla durumun kötüleşmesinden korkuyorum. Ayrıca telefonsuz bir hafta geçirdim, ikinci haftama giriyorum. Kendi bilgisayarımda cmd hatalıymış fakat başka bilgisayar bulmam gerçekten zor oldu. Android 9 yükledikten sonra güncellemeler gelecek ve yine farklı bir bilgisayar bulmam gerekecek. Bu bana sürekli zorluk çıkaracak. Stock rom'a dönmek istiyorum fakat bu sefer MiFlash programı telefonumu görmüyor. Refresh tuşuna tıklayınca telefonun ekranında kapatma tuşuna basarak kapatmamı isteyen ufak bir yazı çıkıyor. MiFlash üzerindeki driverları yükledim, bir fark olmadı.
MiFlash'ın telefonu görmesi için telefonu kapatın ses kısma ve güç tuşun basın Fastboot ekranı açılacak orada telefonunuz görünecektir.

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
MiFlash rehberlerine de göz atın;

İpucu - Xiaomi Cihazlar İçin Fastboot ROM Kurma.

Rehber - MI Flash Tool İle FastBoot ROM Kurulumu

Bu işlemi yaparken MiFlash üzerinden CLEAN ALL AND LOCK seçili olmamasına dikakt edin CLEAN ALL seçili olsun. Bu işlem sonucu telefonun dahili hafızası temizlenecek bilginize.

Oyla:

LokumBaba

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Lokman
Cihazım
Xiaomi mi a2
Meslek
Öğrenci
Konular
1
MiFlash'ın telefonu görmesi için telefonu kapatın ses kısma ve güç tuşun basın Fastboot ekranı açılacak orada telefonunuz görünecektir.
Program telefonu görmüyor. Driver kurulu. Refresh'e bastığımda telefonda "press any key to shutdown yazıyor". Herhangi bir tuşa bastığımda kapanıyor. Tekrar fastboot moduna alıyorum fakat yine görmüyor.

Oyla:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Program telefonu görmüyor. Driver kurulu. Refresh'e bastığımda telefonda "press any key to shutdown yazıyor". Herhangi bir tuşa bastığımda kapanıyor. Tekrar fastboot moduna alıyorum fakat yine görmüyor.
Driverleri gözden geçirin hocam. Fastboot ekranında adb konsolunu açın " fastboot devices " yazan telefon görünecek mi ? görünürse driver'da sorun yoktur.

Oyla:

LokumBaba

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Lokman
Cihazım
Xiaomi mi a2
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Driverleri gözden geçirin hocam. Fastboot ekranında adb konsolunu açın " fastboot devices " yazan telefon görünecek mi ? görünürse driver'da sorun yoktur.
Telefon gözüküyor. Numaralarla karışık harfler var, fastboot yazıyor. Bu gözüktüğü anlamına geliyor anladığım kadarıyla.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt