Rehber Xiaomi Mi 8 SE Twrp 3.2.3-0331 Otomatik Yükleme Aracı

Osi4343

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Xiaomi Mi8SE
Konular
9
Mi8 SE var sürümü 10.2.2.0 Stabil Android sürümü 9 hangi twrp uygulamasını indirmeliyim

Omrkpln

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xioami mi8 se
Konular
6
arkadaşlar telefona attığım yanlıs yazılımla twrp uçtu twrp yüklemesi yapıcam yapamıyorum forumda soylenenlerı yapıyorum twrp yukledı dıyor fakat oylece kalıyor telefon kapanıyor yuklenmıyor yardımcı olurmusunuz xioami mi8 se kugum surum ıse cın surumu ıngılzce turkcede yok ıcınde google playde oyle kaldım twrp yukleyemıyorum yardımcı olurmusunuz

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
1-

verdiğim link fastboot rom Çin rom linki neden bu roma ihtiyaç duyuyoruz?

- telefonun twrp gitmişse veya telefona hiç bir şekilde rom kuramıyorsak buradaki romu bilgisayara indirmek zorundayız.
- bu romu telefona fastboot mod ve mi flash tools ile yükleyebiliyoruz.

-mi flash tools link---

- mi8se adb driver ---

-mi flash tools kullanımı -- fastboot romu indirip winrar yardımı ile masa üstüne çıkartın sonra driverları kurun telefonu fastboot moduna seskısma+ güç ile alın usb yardımı ile pcye bağlayınız.
Daha sonra mi flash uygulamasını açın en üstte solda select butonu mevcut ona tıklayarak masaüstüne çıkarttığınız klasörü gösteriyoruz ve sağ taraf da refresh butonuna basarak telefonu gösteriyoruz. Seri numarası ile telefonumuzu görecektir.
Sağ en altta üç seçenek mevcut kesinlikle clean all kullanıyoruz yanlışlıkla clean all and lock seçmemeye dikkat ediyoruz. Aksi takdirde bootloaderi kilitler. Kesinlikle dikkat ediyoruz. Clean All seçilş olacak!

Daha sonra flash butonuna basarak romu kurabilirsiniz. kurulması zaman alacaktır.
Rom kurulumu bitince telefona twrp kurarak eu rom kurma işlemşne geçebilirsiniz.

2- twrp kurulumu

twrp linkine buradan ulaşabilirsiniz.

minimal adb linkine buradan ulaşabilirsiniz.

twrpi bilgisayarımıza indiriyoruz.

twrp yükleyebilmemiz için minimal adb tools kullanmamız gerekiyor.
verdiğim linklerden dosyaları indiriyoruz.
minimal adb kurulumunu gerçekleştiriyoruz program kendini orjinal yol olarak
C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot
buraya kuracaktır indirdiğimiz twrp dosyasını bu klasör içine kopyalamamız gerekiyor yoksa telefona twrp kuramayız.

twrp dosyasının ismini recovery olarak değiştirin.

telefonu fastboot moduna alın pcye bağlayın ve masaüstünde bulunan Minimal ADB and Fastboot kısa yolundan cmd komut satırını başlatın.
Şimdi komut satırına aşağıdaki kodları yazmamız gerekiyor (kopyala yapıştır yapınız.) .

fastboot flash recovery recovery.img

3 saniye içinde twrp kurulumu gerçekleşmiş olacaktır.

telefonu ses açma ve güç ile twrp moduna alıyoruz

yapılan işlemlerin sağlıklı olması için öncelikle wipe / format data gelen ekrana yes yazıyoruz ve onaylıyoruz sonra geri ana menüye gelerek reboot recovery diyoruz.

telefon tekrar başlayıp twrp moduna gelecektir. twrp açılınca wipe / advanced / buradan internal ve persist harici hepsi işaretleyip alttan sürgüyü çekip temizleme işlemini yapıyoruz.

sonra telefonuna android 9 kurmak için, ilk olarak android 8.1 kurmak zorunda yoksa telefon bootloop veya mi logosun da kalabilir.

android 8.1 rom link

romu indirerek telefon hafızasına pc yardımı ile atıyoruz ve twrp içinden install bölümüne gelip romu telefon hafızasında nereye attıysak buluyoruz işaretleyip altan sürgüyü çekiyoruz ve yükleme işlemine başlıyoruz.

8.1 yükleme işlemi bitince telefonun ilk kurulumunu yapıyoruz.
Aşağıda ki romu indirip telefonu kapatıp tekrar twrp girerek en son güncel romu 8.1 romun kurulumu gibi kuruyoruz.

8se güncel rom link

Neden farklı bir yöntem ile yazıyorum,

Örneğin android 9 kullanıyordunuz ve memnun kalmadınız bilginiz de yok gittiniz telefonda kurulu olan 10.2.3.0 en son sürümün bir alt sürümünü kurdunuz. Maalesef telefonunuz açılmaz bu durumda yapmamız gereken,
1 numaralı işlemden başlayarak uyguluyoruz..
en son kurmak istediğimiz romu kuruyoruz hangi sorunla karşılaşırsanız karşılaşın twrp uçmuş ise 8.1 romu kurup onun üzerine en son güncel romu kurmak zorundasınız.

1 numaralı bölüme ne zaman ihtiyacımız olur rom kurarken twrp telefondan uçarsa ve geri kurulmuyorsa 1 numaları işlemden başlayıp android 8.1 kurulumuna kadar gelmelisiniz.

Omrkpln

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xioami mi8 se
Konular
6
detaylı anlatım için çok teşekkürler bir sorum olacak pil ve perfonmans bakımından suan en iyi sürüm hangısı mi8 se için ?

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
detaylı anlatım için çok teşekkürler bir sorum olacak pil ve perfonmans bakımından suan en iyi sürüm hangısı mi8 se için ?

Rica ederim hocam.
Mi 8 SE kullanıcı arkadaşların açtığı konuları takip ederseniz daha net fikir sahibi olabilirsiniz.
Eu stabil ve eu beta romlar pil ve performans açısından iyidir.
Xiaomi Mi8 SE

Omrkpln

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xioami mi8 se
Konular
6
Rica ederim hocam.
Mi 8 SE kullanıcı arkadaşların açtığı konuları takip ederseniz daha net fikir sahibi olabilirsiniz.
Eu stabil ve eu beta romlar pil ve performans açısından iyidir.
Xiaomi Mi8 SE
hocam benim pek bilgim yok forumlarada baktigimda herkes farkli birsey söylüyor benimkisi stabil mi oluyo global mi internet sitesi global ama stable yazıyor altta

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-04-14-22-08-48-531_com.android.settings.png
    Screenshot_2019-04-14-22-08-48-531_com.android.settings.png
    137,6 KB · Görüntüleme: 32

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
hocam benim pek bilgim yok forumlarada baktigimda herkes farkli birsey söylüyor benimkisi stabil mi oluyo global mi internet sitesi global ama stable yazıyor altta

Mi globe romun stabil versiyonunu kullanıyorsunuz hocam.
Sayın Skorpi hocamızın muhtelif romlar hakkında ki konusunu buradan inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.
Forumumuzun S.S.S kısımını da inceleyerek aklınıza takılan bir çok soru hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Omrkpln

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xioami mi8 se
Konular
6
Mi globe romun stabil versiyonunu kullanıyorsunuz hocam.
Sayın Skorpi hocamızın muhtelif romlar hakkında ki konusunu buradan inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.
Forumumuzun S.S.S kısımını da inceleyerek aklınıza takılan bir çok soru hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
tskler

Nzmmaverick

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nazım
Cihazım
OPPO RENO 7 4G
Meslek
SATIŞ SORUMLUSU
Konular
6
merhablar arkadaşlar. mi 8 se kullanıyorum. MIUI 10.4 9.4.12 Beta kullanmaya başlayınca TWRP silindi. Daha önce 1217 versiyon yüklüydü. Şuan 1217 flash lamak istiyorum ancak yükleyemedim. Bu konu da yardımcı olur musunuz? Bildiğiniz bir yöntem var mıdır?

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT