Soru Xiaomi Mi 6 Uzun pozlama

whitestone.ba

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
12
Merhaba arkadaşlar ben xiaomi mi 6 kullanıyorum ve fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Bu telefonu alırken çift kamera özelliği potre modlarında çok başarılı olacak diye almıştım ve mi 5 mi 5s mi 5splus modellerinde gördüğüm manuel modlar bunda da olur sanmıştım ama mi 6 modelinde uzun pozlama 1 saniye bile değil ancak diğer modellerde 32 sn kadar uzun aralıklar var. Bunun bi çözüm yolu yok mu acil yardım.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Sent from my MI 6 using Tapatalk

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
arkadaşlar bir de ben dün bu çekimleri yaparken ayarlarda bir yere tıkladım.. sanırım geniş-tele seçeneklerinden tele'yi seçmiştim.. aşağıdaki gibi bir fotoğraf çekmiş bulundum:) çok hoşuma gitti, farkında olmadan yaptım yani.. bu modun adı nedir?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu fotoğraf çok başarılı olmuş.

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam Nubia, ZTE'nin modeli değil mi zaten? ZTE Nubia Z17 gibi?

Hocam ben resmi anlamda ayrılmışlardı ama hala ilişkileri devam ediyordu diye hatırlıyorum... Nubia modellerinde ZTE'lerde olmayan kamera özellikleri de bulunuyordu galiba. Çok hakim olduğum bir marka değil ama Nubia cihazların fotoğraf kalitesi denk gelindiğinde tanınmayacak gibi değil.

Oyla:

tamergugercin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
1
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
0
zte nubia z17 modelinde diyafram aralığı ayarı yapılabildiğini okudum, mi6 da böyle bir ayar yok, güncelleme ile yapılabilicek birşey midir bilgisi olan var mı? mesela 9 uncu sürümde pozlama süresi uzatıldı. sırf bu diyafram ayarı ve ekran oranından dolayı zte nubia z17 S e aklım gidiyor.

Oyla:

levka205

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
4
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
ben ilk defa sizden duydum bu markayı ve özelliği..
biraz araştırdım da.. kamera özellikleri harika.. bence alınabilir.. 23 mp ikinci kamera var.. mi 6'da 12 mp..
burdaki ikinci kamera dediği portre modunda falan işe yarıyor herhalde.. arkadaki ikinci kameradan bahsediyordur yani..

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

tamergugercin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
1
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
0
Z17 S modelinde öndede 2 adet kamera var, toplam 4 adet kamera mevcut. arkadaki 2 kameranın mp leri ve diyaframları farklı biri daha yakın gösteriyor biri daha uzak.

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Hocam ben resmi anlamda ayrılmışlardı ama hala ilişkileri devam ediyordu diye hatırlıyorum... Nubia modellerinde ZTE'lerde olmayan kamera özellikleri de bulunuyordu galiba. Çok hakim olduğum bir marka değil ama Nubia cihazların fotoğraf kalitesi denk gelindiğinde tanınmayacak gibi değil.

Hmm ben bir Alt markası olduğunu bilmiyorum hocam. Anladığım kadarı ile Huawei ve Honor markaları gibi; Marka'dan bağımsız da değil fakat farklı marka olarak satılıyor :) Xiaomi'nin de bir ara alt markası çıkacak diye haber çıkmıştı; sanırım bu tarz bir durum.

Yada Oppo - Oneplus gibi yani. Fakat ZTE Nubia Z17 diye geçiyor gördüğüm yerlerde; Oneplus için Oppo markası anılmıyor ama.

zte nubia z17 modelinde diyafram aralığı ayarı yapılabildiğini okudum, mi6 da böyle bir ayar yok, güncelleme ile yapılabilicek birşey midir bilgisi olan var mı? mesela 9 uncu sürümde pozlama süresi uzatıldı. sırf bu diyafram ayarı ve ekran oranından dolayı zte nubia z17 S e aklım gidiyor.

Gelmez hocam, Xiaomi telefonlarında bu özellik yok çünkü. Bildiğim kadarıyla zaten çoğu üreticide yok; Nubia gibi bazı markalar destek veriyor Diyafram ayarına.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hmm ben bir Alt markası olduğunu bilmiyorum hocam. Anladığım kadarı ile Huawei ve Honor markaları gibi; Marka'dan bağımsız da değil fakat farklı marka olarak satılıyor :) Xiaomi'nin de bir ara alt markası çıkacak diye haber çıkmıştı; sanırım bu tarz bir durum.

Yada Oppo - Oneplus gibi yani. Fakat ZTE Nubia Z17 diye geçiyor gördüğüm yerlerde; Oneplus için Oppo markası anılmıyor ama.

Gelmez hocam, Xiaomi telefonlarında bu özellik yok çünkü. Bildiğim kadarıyla zaten çoğu üreticide yok; Nubia gibi bazı markalar destek veriyor Diyafram ayarına.

Ben Oppo-Oneplus gibiler diye biliyorum hocamama yanılıyor da olabilirim. Söylediğim gibi çok hakim değilim konuya :) Emin olduğum şey kameraları çok çok iyi :D

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Ben Oppo-Oneplus gibiler diye biliyorum hocamama yanılıyor da olabilirim. Söylediğim gibi çok hakim değilim konuya :) Emin olduğum şey kameraları çok çok iyi :D

Anladım hocam sağolun, Harici Dac da varmı Z17'de; fakat kıymeti bilinmiyor deniyor ama, fazla detayını bilmiyorum bende. Hatta bu model mi başka model mi bilemiyorum ama; Çift Dac da varmış. Hoparlör için ayrı, Kulaklık için ayrı dac mı kullanıyor bilemiyorum detayını ama, çok şaşırmıştım duyunca. Kamera'sının çok iyi olduğu söyleniyor dediğiniz gibi. Merak ettiğim bir cihaz fakat yinede pek bilinirliği yok bizim ülkemizde. Xiaomi'nin örnek alması gereken noktalar bunlar ama işte... Xiaomi'de ne zaman görürüz böyle kamera yetenekleri ve Harici Dac ı bilemiyorum...

Oyla:
Üst Alt