Xiaomi Mİ 5 4G (LTE) Sorunu

d_a_yavuz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Durmuş Ali
Cihazım
Mi5
Konular
1
Arkadaşlar merhaba mi5 aldım yakında kullanmaya başlayacağım. Bukadar sözün üstüne iki sorum olacak bilgisi olan arkadaşlardan cevap rica ediyorum. Anladığım kadarıyla bu sorun genelde vodafon operatörünün 20 (800) bandını kullandığı için ve mi5'inde 20 bandını desteklememesinden kaynaklanıyor. Birinci sorum operatörlerin bulunduğumuz bölgede hangi frekansı kullandığını öğrenebilirmiyiz bunun bir yolu var mı? İkinci sorum ise 3g de mi5 bütün bantları destekliyormu yani 3g de herhangi bir sıkıntı olurmu. Bana 4g olsada olur olmasada çünkü ülkemizde 2g aktif kullanılırken en önemlisi bizim üç, beş gb kotalı internetlerle 4g kullanmamız pekde mantıklı değil.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Arkadaşlar merhaba mi5 aldım yakında kullanmaya başlayacağım. Bukadar sözün üstüne iki sorum olacak bilgisi olan arkadaşlardan cevap rica ediyorum. Anladığım kadarıyla bu sorun genelde vodafon operatörünün 20 (800) bandını kullandığı için ve mi5'inde 20 bandını desteklememesinden kaynaklanıyor. Birinci sorum operatörlerin bulunduğumuz bölgede hangi frekansı kullandığını öğrenebilirmiyiz bunun bir yolu var mı? İkinci sorum ise 3g de mi5 bütün bantları destekliyormu yani 3g de herhangi bir sıkıntı olurmu. Bana 4g olsada olur olmasada çünkü ülkemizde 2g aktif kullanılırken en önemlisi bizim üç, beş gb kotalı internetlerle 4g kullanmamız pekde mantıklı değil.
3G'de herhangi bir sorun yok. Tüm operatörler 3G'de destekleniyor. 4G'de de sadece Vodafone kullananlar bazı yerlerde sorun yaşayabiliyor. Diğer operatörlerde sorun yok.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

haqanguven

нεя güη αчηι şεчℓεя
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
346
Başlıkların tamamen büyük harf ile yazılması yasaktır. Lütfen daha dikkat ediniz
İyi forumlar...

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498
Xiaomi global sitesinden baktım desteklediği bandlar bunlar. FDD ne demek, TD ne demek, SCDMA ne demek WCDMA'dan farkı ne ?
FDD-LTE: B1 / B3 / B5 / B7
TD-LTE: B38 / B39 / B40 / B41
TD-SCDMA: B34 / B39
WCDMA: B1 / B2 / B5 / B8
GSM: B2 / B3 / B5 / B8
CDMAX1/EVDO: BC0

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
" data-source="post: 106984" class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
Xiaomi global sitesinden baktım desteklediği bandlar bunlar. FDD ne demek, TD ne demek, SCDMA ne demek WCDMA'dan farkı ne ?
FDD-LTE: B1 / B3 / B5 / B7
TD-LTE: B38 / B39 / B40 / B41
TD-SCDMA: B34 / B39
WCDMA: B1 / B2 / B5 / B8
GSM: B2 / B3 / B5 / B8
CDMAX1/EVDO: BC0

Bunları birkaç cümle ile yazmak güç. Google'dan yardım alabilirsiniz.
Vodafone ağırlıklı olarak B20 kullanıyor ve B20 telefonunuzda bulunmadığı için sıkıntı yaşanıyor.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

murdem

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
murat
Cihazım
mi5 pro
Konular
0
şehir merkezlerinde oparatörler genelde 800 bandını kullanmıyorlar. bu bandı şehir dışına yakın yerlerde veya nüfusu küçük ilçelerde kullanıyorlar. örneğin benim budunduğum yerde turkcell ve vodafone 4g var 800den yayın yapıyorlar. tt halen 3gde. illa 4g isyeyenler için şöyle 2birdurumuda izah edeyim.
Şuan 3g ile 10mbt hıza ulaşabiliyorum. iki telefon j2 (hd) ve s6(qhd) cihazımız var. j2 ile 3gb internet döke saça yeterken, s6 da malesef birkaç günde limit doluyor. Çünkü örneğin youtube da bir video fulhd izlerken bide 4g ise birkac dakikada videonun tamamına yakını önbelleğe alınıyor. fakat j2de 4gde olsa önbelleğe hd olarak alındığından s6 ya göre daha az veri çekiyor.
Bence günümüz kotaları ile 4g fazla gerek arz etmiyor. saygılar.

EnemyHunter

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nakah
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
2

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99

altanis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi Note 2
Meslek
Eğitimci
Konular
30
Arkadaşlar Mi Note 2 Çin versiyon sahibiyim.Kullandığım miui.eu romda 4g yazsını statusbarda görüyordum,şuan global rom yüklü ve Lte yazıyor.Speedtest yaptım ve 19,59 mbps çıktı download hızı.Bursa merkezdeyim ve açıkçası 4,5 g olayının avantaj ya da dezavantajını hissedemedim bugüne dek.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Arkadaşlar Mi Note 2 Çin versiyon sahibiyim.Kullandığım miui.eu romda 4g yazsını statusbarda görüyordum,şuan global rom yüklü ve Lte yazıyor.Speedtest yaptım ve 19,59 mbps çıktı download hızı.Bursa merkezdeyim ve açıkçası 4,5 g olayının avantaj ya da dezavantajını hissedemedim bugüne dek.
Hattın TT ise bu hızlar normal sınırlarda. 4G ile LTE aynı anlam ifade ediyor.

Üst Alt