Xiaomi Mİ 5 4G (LTE) Sorunu

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Yok hocam yazmayı unutmuşum hattım Vodafone.Bu hızlar normal mi?
Onu bilmiyorum. Tt olan arkadaş ile 4 g hız testi yapmıştık. Onun hat 20-26 hız verirken, Turkcell olan hattım 40-50 hızı görüyordu. Bu açıdan demiştim. Tt ise normal diye.

oflu7961

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan
Cihazım
mi 5 prime
Konular
0
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ulaş

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ulaş
Cihazım
Xioami mi5s
Konular
0
Abi şu 4.5G olayında yeni bir gelişme yokmu hala?
Benim hat Türk Telekom cihaz mi5s
İlk aldığımda hızı normaldi 4.5g falan baya sikintili olunca hic ugrasmadim ama şimdi H ve H+ olarak gösteriyor internet hızı 300 MS.
strike of kings oynayamıyorum lütfen yardım.

_CeKoCu_

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aptal Adam
Cihazım
Mİ 5 , Mİ9 SE
Meslek
Danışman
Konular
33
Denizli merkez bazı noktalarda 4g görüyor cihaz lakin benim için takıntı değil çok net gitmesinden iyidir

terriblephoenix24

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Mİ5 PRİME
Konular
18
Vodafone kullanıyorum çoğu yerde 4g geçişi yapıyor fakat şöyle birşey var genel kullanıcıda bir sorun olduğu ortada Türkiye üzerinden vodofone 800 band desteğinden verirken 900 band kullanan Mi5 ben bundan dolayı sorun yaşadım vodafoneyi aradım 1 hafta sonra sorunu çözdüler

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Vodafone kullanıyorum çoğu yerde 4g geçişi yapıyor fakat şöyle birşey var genel kullanıcıda bir sorun olduğu ortada Türkiye üzerinden vodofone 800 band desteğinden verirken 900 band kullanan Mi5 ben bundan dolayı sorun yaşadım vodafoneyi aradım 1 hafta sonra sorunu çözdüler

Tam anlayamadım, sorunu çözdüler derken? Telefonunuza Band 20 için bir devre mi yerleştirdiler yoksa sizin baz istasyonunu Band 20'den farklı bir Banda mı geçirdiler?

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

terriblephoenix24

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Mİ5 PRİME
Konular
18
Tam anlayamadım, sorunu çözdüler derken? Telefonunuza Band 20 için bir devre mi yerleştirdiler yoksa sizin baz istasyonunu Band 20'den farklı bir Banda mı geçirdiler?

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Aslında olay şöyle oldu Vodafone kullanıcısıyım ve hattım yeni 4G hizmetini destekliyordu fakat telefonum eski olduğu için desteği alamıyordum o yüzden önemsemedim. Her neyse Mİ5'i aldıktan sonra dikkatimi o çekti sürekli ya H yada H+ şeklinde bağlantı yapıyordu telefon. Ayarları biraz kurcaladım 4G açıktı. Seçenek olarak 4G/3G/2G hizmetlerine bağlantısı açık telefonun fakat telefonum bağlanmıyordu. Daha sonra forumlarda araştırma yaptım ve genel olarak Xiaomi Mİ5 telefonlarının 4G sorunu olduğunu fark ettim fakat sorun sadece Vodafone kullanıcısı için geçerli çünkü Turkcell ve Türk Telekom kullananlar bu sorun ile karşılaşmıyorlar. Vodafone forum sayfasında Vodafone 4G hizmetini sağlarken genel olarak 800 band desteğini verdiğini ve 900 bandı için özel yapılandırmalar yapmalarını gerektiğini bir örnek ile de açıklamış örneğin İphone 5s ilk Türkiye'ye geldiğinde 4G sorunu varken 1 hafta sonra servis sağlayıcıları bu hizmete onlara açmıştı. Bende telefon büyük ihtimal ile Türkiye üzerinde satışı olmadığı için açılmamış olarak düşünüp müşteri hizmetlerini aradım. Beni 45 dakika boyunca oyaladı ve hiçbir çözüm üretmeden suçun tamamını markaya telefona ve bana atarak kapattı. Ben daha fazla sinirlenip Vodafone müşteri hizmetlerine tekrar bağlandım ve bir bayan arkadaş benim önceki konuşmam hakkında bir rapor oluştu öncelikle ayrıca verdiğim örnekleri doğruladı ve telefon marka ve modelimi isteyip onun için de teknik ekip için bir rapor hazırladı ve görüşme sonlandırldı. 1 Hafta sonra ilk yaptığım görüşmeden dolayı özür dilediklerini söyleyen bir mesaj geldi Vodafone'den. Daha sonraki hafta ise 4G bağlantı sorumun çözüldü ve her yerden bağlanmaya başladım. Bazı yerlerde hala sorun yaşıyorum fakat önemsenecek durumda değil yaşam alanlarımda 4G hizmetimi alabiliyorum. Kısaca olay budur :D

xxsavasxx2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunjs
Cihazım
Zte axon 7
Konular
6
Yıl olmuş 2017 3g ilemi telefon kullanıcaz. Saçmalık 4g sadece indirmek için değilki. Ayrıca internet sayfalarının açma hızı bile çok farklı acaba mi6 da 800bant olayı varmı.

AndroTİTAN

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Abdülmuhtali
Cihazım
5s+ 64G
Konular
2
Vodafone için keşke bir çözüm olsa