Fiyat performans dengesi denildiğinde akla ilk gelen akıllı telefon üreticisi Xiaomi amiral gemisi cihazlarında bu tutumunu askıya alıyor! Detaylar haberimizde. ...
Okumaya devam et...
Okumaya devam et...
Başlangıçta Huawei de öyle değil miydi hocam? Huawei daha sonra bootloader kodunu bile paylaşmamaya başladı.
Ben de oyle düşünüyorum. 5K dan baslarMi 9'u satıp üstüne ekleyip Mi 10 almayı düşünüyordum ama yurt dışı kayıtsız fiyatı bile 5k'dan başlayacak galiba
Fakat burada benim kişisel bir görüşüm var, eğer sen satış değerini arttırmaya çalışırken, kullanıcı deneyimini de olumlu yönde arttırmazsan işler kötüye gitmeye başlar. Premium markalarla kapışmak için premium deneyim sunmak gerekir.
Mi 9 modeli 500 dolara satılırken Mi 9T Pro modeli çok daha uygun bir fiyatla girdi piyasaya. Aynı şey K30 modelinde de olacaktır. K30 Pro 500 dolarla piyasaya girerse Mi 10 en az 600 doları geçer diye düşünüyorum.
Dediğiniz gibi ülkemizin dışına çıkarsak son bir yıldan bu yana Xiaomi markasının piyasaya giriş fiyatlarıyla diğer Samsung, Apple, Oneplus, Huawei gibi markaların fiyatları arasındaki fark giderek kapanıyor. Geçtiğimiz yıl 450-500 euro'luk Mi 9 amiral gemisiyle değer premium markaların amiral gemileri (s10,Note10, iPhone x, iPhone 11, Mate, 7T) arasında yaklaşık 300 euro fark vardı. Bu fark bu şekilde azalmaya devam ederse insanların Xiaomi'yi tercih etmesi için hiç bir neden kalmıyor çünkü Xiaomi'nin tek tercih edilme nedeni ucuz olmasıydı.