Haber Xiaomi Mi 10 Ailesi Ucuz Olmayacak!

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Başlangıçta Huawei de öyle değil miydi hocam? Huawei daha sonra bootloader kodunu bile paylaşmamaya başladı.

Her çin menşeli markanın ilk stratejisi budur, çünkü çinli olarak maça 1-0 geride başlarlar. Fakat sundukları deneyim ve kaliteye göre piyasada yer edinebilirler. Huawei markası Google tarafından sansürlendikten sonra bile satışlarını daha çok arttırmış bir marka, Google Hizmetleri olmadan çıkarttığı model bile beklenilenden kat kat fazla sattı, demekki bu markanın kullanıcı gözünde bir değeri var ki kullanıcı herşeye rağmen tercih ediyor. Huawei şuan piyasada neredeyse Samsung ayarında görünen bir marka.
Bootloader kodu senin, benim gibi küçük bir kitleyi ilgilendiren bir konu. Ancak üzücü bir durum tabiki açık kaynak işletim sistemi kullanan cihazların kilitlenmesi.

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Yurt dışı alip her türlü ucuza gelecek. Bekloyoruz reisi gelsin bakalim.

LmaR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9
Konular
11
Mi 9'u satıp üstüne ekleyip Mi 10 almayı düşünüyordum ama yurt dışı kayıtsız fiyatı bile 5k'dan başlayacak galiba

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Mi 9'u satıp üstüne ekleyip Mi 10 almayı düşünüyordum ama yurt dışı kayıtsız fiyatı bile 5k'dan başlayacak galiba
Ben de oyle düşünüyorum. 5K dan baslar

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Fakat burada benim kişisel bir görüşüm var, eğer sen satış değerini arttırmaya çalışırken, kullanıcı deneyimini de olumlu yönde arttırmazsan işler kötüye gitmeye başlar. Premium markalarla kapışmak için premium deneyim sunmak gerekir.

Mi 9 modeli 500 dolara satılırken Mi 9T Pro modeli çok daha uygun bir fiyatla girdi piyasaya. Aynı şey K30 modelinde de olacaktır. K30 Pro 500 dolarla piyasaya girerse Mi 10 en az 600 doları geçer diye düşünüyorum.

Dediğiniz gibi ülkemizin dışına çıkarsak son bir yıldan bu yana Xiaomi markasının piyasaya giriş fiyatlarıyla diğer Samsung, Apple, Oneplus, Huawei gibi markaların fiyatları arasındaki fark giderek kapanıyor. Geçtiğimiz yıl 450-500 euro'luk Mi 9 amiral gemisiyle değer premium markaların amiral gemileri (s10,Note10, iPhone x, iPhone 11, Mate, 7T) arasında yaklaşık 300 euro fark vardı. Bu fark bu şekilde azalmaya devam ederse insanların Xiaomi'yi tercih etmesi için hiç bir neden kalmıyor çünkü Xiaomi'nin tek tercih edilme nedeni ucuz olmasıydı.

Her ne kadar yazılım tarafında güncelleme desteğiyle bizleri cezbetse de, xiaomi geçen yıl politikasını değiştirip belli süreden eski cihazlara desteği kesti. Hmm, ilginçtir ki normalde %5 den fazla kar etmeyeceğiz bakış açısıyla yıllarca gönlümüzü cezbetmişti. Şimdi ise Samsung, İphone gibi cihazlarla kendisini fiyat olarak mukayese etmeye başladı. Hızlı bir şekilde Samsung'laşmaya mı başladı ? Çünkü günü birlik çok benzer cihazları piyasaya sürüyor. Yada iki farklı platformda mı ilerlemeye çalışacak.? Redmi ve poco serisi ile güçlü cihazlar çıkartıp ucuza mı verecek ? O zaman millet neden Mi alsın? Belki kuruntu yapıyorum ama premium hissi özellikle ülkemizde İphone veya samsungun üzerine zor çıkar. Kullanıcı aynı veya yakın fiyat etiketi olan iki cihaz arası tercih yapmak isterse Xiaomi ilk tercih olmayacaktır.

Tabi Xiaominin politikası gereği ülkemize pekte ihtiyacı yok. Hedef aldığı tüketici grubuna yönelik planları hazırdır. Ama yazılım desteğini değiştirmesi, fiyat etiketini artıracak olması gibi politikalar hayra alamet değil. Yada bizim Mi aşkımızı Redmi ile dolduracağımıza inanıyorlar. Elimde Mi A2 ve Redmi Note 8 var. İkiside aynı işlemci, ram, ekran,dahili hafıza kullanıyor. Ama Mi A2 daha premiuim hissi veriyor. Bakalım neler olacak, izleyip görelim.

Üst Alt