Haber Xiaomi Mi 10 Ailesi Ucuz Olmayacak!

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Fiyat performans dengesi denildiğinde akla ilk gelen akıllı telefon üreticisi Xiaomi amiral gemisi cihazlarında bu tutumunu askıya alıyor! Detaylar haberimizde. ...

Okumaya devam et...

Elinize sağlık ..

Batıdan İphone, doğudan Samsung bastırıyordu. Bizler çaresizce, umutsuzca beklerken; bir kral çıkagelmişti. Herkesin yüzü gülmüştü, verdiğimiz parayı hakeden cihazlar alabiliyorduk. Şimdi kara bulutlar üzerimizde dolaşıyor. Önceleri çok rahat Mi serisi amiral gemileri alabiliyorken, sanırım yakında Redmi Serisinden öteye gidemeyeceğiz. smoking~~

ByKaraca

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Elime ne geçers
Meslek
Teknoloji Editörü
Konular
380
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence çok doğru hamle olmuş. Sonuçta Xiaomi koskoca firma ve Amiral gemisi cihazları hep bir kaç tık geride kalıyordu. En azından artık firmanın en iyi modeli rakiplerinden hiç geri kalmayacak. Zaten Redmi ve Poco cihazlar çoğumuzun işini görebilecek kapasitede olacak. Bugün Mi 9T Pro alan bir kullanıcı keşke 7 bin daha verseydim Samsung Note 10 Plus alsaydım demez mesela :)

ribac23

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cabir
Cihazım
s6 edge
Konular
50
Lanet olası dolar düşse yine uyguna gelecek ama yine tavan yaptı. Çin her yeni telefon çıkaracağı zaman Allahın belası dolar en üst seviyeye çıkıyor sanki ayarlıyorlar.5.70 civarlarına dahi razı olur olduk ama gel görki euro fiyatına geldi yine dolar laneti. İlk defa bir amiral gemisi hayali kurdum almaya niyet ettim ki herhalde yine nasip olmayacak :) se serilerine ancak gücümüz yeter galiba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence çok doğru hamle olmuş. Sonuçta Xiaomi koskoca firma ve Amiral gemisi cihazları hep bir kaç tık geride kalıyordu. En azından artık firmanın en iyi modeli rakiplerinden hiç geri kalmayacak. Zaten Redmi ve Poco cihazlar çoğumuzun işini görebilecek kapasitede olacak. Bugün Mi 9T Pro alan bir kullanıcı keşke 7 bin daha verseydim Samsung Note 10 Plus alsaydım demez mesela :)
Hamle neye ve kime göre doğru. Şahsen xiaomi ye 6.7 bin vereceğime gider iPhone alırım global tuzağın esiri olurum bilirim ki kalite var güven var servis var arkasında... Xiaomi zaten fiyatı ile satılan bir cihaz bu hamle hiç doğru değil. Sonuçta Çinin bir iPhonesi var o da Huawei... Xiaomi ise Samsung misali bir telefon...

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320

Ben Mi 10 serisinin yüksek fiyatda olup Mi10Tpronun yani Redmi K30 pro nun ucuz olacağını zannetmiyorum. Eğer olacaksa da Poco f1 gibi sahipsiz bir cihaz karşımıza çıkacaktır. Mi9tpro alan kişinin cihazı almasındaki yeğane sebep ucuz olmasıydı. Samsung ile fiyat endeksinde kapışırsa kullanıcı Samsungu,iphone u seçecektir.

Neyse Doların 6 TL olduğu ülkemizde, Devlet bu haberi sevdi giggle~~

Paylaşım için tekrar teşekkür ederim hocam.

ByKaraca

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Elime ne geçers
Meslek
Teknoloji Editörü
Konular
380
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Lanet olası dolar düşse yine uyguna gelecek ama yine tavan yaptı. Çin her yeni telefon çıkaracağı zaman Allahın belası dolar en üst seviyeye çıkıyor sanki ayarlıyorlar.5.70 civarlarına dahi razı olur olduk ama gel görki euro fiyatına geldi yine dolar laneti. İlk defa bir amiral gemisi hayali kurdum almaya niyet ettim ki herhalde yine nasip olmayacak :) se serilerine ancak gücümüz yeter galiba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hamle neye ve kime göre doğru. Şahsen xiaomi ye 6.7 bin vereceğime gider iPhone alırım global tuzağın esiri olurum bilirim ki kalite var güven var servis var arkasında... Xiaomi zaten fiyatı ile satılan bir cihaz bu hamle hiç doğru değil. Sonuçta Çinin bir iPhonesi var o da Huawei... Xiaomi ise Samsung misali bir telefon...

Ülkemizden bakınca evet öyle ancak global olarak bakıldığında firma açısından çok doğru bir adım olmuş. Yurtdışında servis konusunda ülkemizde olduğu gibi sorunlar olmadığını varsayarsak globale oynamaya ve özellikle Avrupa pazarında adından söz ettiren firmanın Mi Mix ve Mi serisi cihazlarının fiyat endişesi olmadan yapılabilecek en cihaz olarak piyasaya çıkması ve iPhone Huawei ile rekabet etmesi firma imajı açısından önemli.

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Zaten stereo hoparlör olmasından anlamalıydık.Eğer stereo hoparlör varsa $700'dan ucuz olmaz drunk~~giggle~~

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Elinize sağlık ..

Batıdan İphone, doğudan Samsung bastırıyordu. Bizler çaresizce, umutsuzca beklerken; bir kral çıkagelmişti. Herkesin yüzü gülmüştü, verdiğimiz parayı hakeden cihazlar alabiliyorduk. Şimdi kara bulutlar üzerimizde dolaşıyor. Önceleri çok rahat Mi serisi amiral gemileri alabiliyorken, sanırım yakında Redmi Serisinden öteye gidemeyeceğiz. smoking~~

Xiaomi'nin hızlı bir şekilde piyasa edinmeye ihtiyacı vardı bu yüzden farklı bir strateji gerekiyordu ve o da F/P stratejisini seçti. Ancak artık hem kendi ülkesinde hemde diğer asya ülkelerinde konumunu kat kat yükseltti, batı ülkelerinde daha yavaşta olsa yükselmeye devam ediyor. Fakat bir sorunu var "Düşük Sermaye" bu sorunu çeşitli platformların yayınladığı satış verilerinden görebiliyoruz. Ürün adedi olarak satışta Samsung,Apple gibi markaları ensesinden takip eden Xiaomi, Ürün değeri yani sattığı ürünlerin satış değeri olarak bu markalarla neredeyse aynı listeye bile giremeyecek düzeyde.

İlk stratejisi olan çok sat fikrini gerçekleştirip piyasaya girdi, şimdi ise çok kazan stratejisini hayata geçirmeye çalışacak. Buna mecbur, yılda 10 lira kazanan samsun ile elindeki 2 lira ile rekabet edemezsin. Sermayeyi arttırmak gerek.

Fakat burada benim kişisel bir görüşüm var, eğer sen satış değerini arttırmaya çalışırken, kullanıcı deneyimini de olumlu yönde arttırmazsan işler kötüye gitmeye başlar. Premium markalarla kapışmak için premium deneyim sunmak gerekir.

Ben Mi 10 serisinin yüksek fiyatda olup Mi10Tpronun yani Redmi K30 pro nun ucuz olacağını zannetmiyorum. Eğer olacaksa da Poco f1 gibi sahipsiz bir cihaz karşımıza çıkacaktır. Mi9tpro alan kişinin cihazı almasındaki yeğane sebep ucuz olmasıydı. Samsung ile fiyat endeksinde kapışırsa kullanıcı Samsungu,iphone u seçecektir.

Neyse Doların 6 TL olduğu ülkemizde, Devlet bu haberi sevdi giggle~~

Paylaşım için tekrar teşekkür ederim hocam.

Mi 9 modeli 500 dolara satılırken Mi 9T Pro modeli çok daha uygun bir fiyatla girdi piyasaya. Aynı şey K30 modelinde de olacaktır. K30 Pro 500 dolarla piyasaya girerse Mi 10 en az 600 doları geçer diye düşünüyorum.

Dediğiniz gibi ülkemizin dışına çıkarsak son bir yıldan bu yana Xiaomi markasının piyasaya giriş fiyatlarıyla diğer Samsung, Apple, Oneplus, Huawei gibi markaların fiyatları arasındaki fark giderek kapanıyor. Geçtiğimiz yıl 450-500 euro'luk Mi 9 amiral gemisiyle değer premium markaların amiral gemileri (s10,Note10, iPhone x, iPhone 11, Mate, 7T) arasında yaklaşık 300 euro fark vardı. Bu fark bu şekilde azalmaya devam ederse insanların Xiaomi'yi tercih etmesi için hiç bir neden kalmıyor çünkü Xiaomi'nin tek tercih edilme nedeni ucuz olmasıydı.

Hocam Xiaomi fiyatı yüzünden geride kalmıyordu ki, kullanıcı deneyimi ve marka tanınırlığı yüzünden geride kalıyordu. Şimdi sen kullanıcı deneyimini arttırmadan, fiyatı arttırırsan ozaman bırak geride kalmayı batarsın bile.

Piyasayı bir tek ülkemiz bazında düşünme, ülkemizin payı genele bakıldığında oldukça düşük sayılabilir. Türkiye den bakınca 7bin (4misli) daha verip Note 10 alsaydım demez diyorsun ama diğer ülkelerde fark bukadar açık değil. Avrupa da misal bir Xiaomi Note 10 ile İphone 11 arasında 2 misli bile fark yok. Şuan darty'nin fransa mağazasında Mi Note 10 549 euro, İphone 11 816 euro şimdi bir vatandaş 267 euro fark in neden Xiaomi gibi bir markayı seçsin ki? 2 karton sigara parası.

Xiaomi'nin diğer markalar ile rekabet etmesi için sermayesini güçlendiresi lazım bunda bir sakınca görmüyorum, ama halen 2-3 yıl önceki bir kullanıcı deneyimininden bu günki kullanıcı deneyimine olumlu bir gelişme yoksa bu durum kabul edilemez bence. Ben Xiaomi'nin pahalı satmasına karşı değilim ama aynı orantıda kaliteyide arttırması gerek.

mi 9 lite

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9 lite
Konular
28
Xiaomi'nin hızlı bir şekilde piyasa edinmeye ihtiyacı vardı bu yüzden farklı bir strateji gerekiyordu ve o da F/P stratejisini seçti.
Başlangıçta Huawei de öyle değil miydi hocam? Huawei daha sonra bootloader kodunu bile paylaşmamaya başladı.

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
Bu yazılıma premium ürün fiyatı verenler benim gözümde kerizdir. Sözüm meclisten dışarı. Önce bir yazılımını, desteğini geliştirsin. 6-7 bin tl verip rom rom gezecek olana da allah akıl fikir versin. :D

Üst Alt