Haber Xiaomi kullanıcılarını tedirgin eden iddia!

Akıllı telefon pazarında önemli bir pazar payına sahip olan Xiaomi, kullanıcılarının güvenliğine önem verdiğini her fırsatta dile getiriyor. Xiaomi gizlilik ayarları için ortaya atılan iddialar, ortalığı karıştırdı! Çinli firma, iddiaları reddetti.

Xiaomi gizlilik ayarları için ortaya atılan iddialar tedirgin etti
Forbes tarafından yayımlanan bir rapor, Xiaomi’nin kendi kullanıcı kitlesini detaylıca takip ettiğini öne sürdü. İlgili belgede Xiaomi model telefonların kullanıcıların telefonda neler yaptığını kaydettiği yer alıyor.

Kayıt işlemlerinden sonra elde edilen bilgilerin Alibaba tarafından yönetilen sunuculara gönderildiğini belirten bu rapor, toplanan verilerin kullanıldıktan sonra silindiğini söylüyor. Forbes, Xiaomi’nin tarayıcı kayıtlarını da inceledi.

Xiaomi telefonları; ünlü iş dergisinin bulgularına göre ziyaret edilen bütün internet sitelerini, yapılan arama sorgularını ve haber akışlarındaki öğeleri kayıt ediyor. Buna ek olarak Forbes, kayıt işlemlerinin gizlilik modunda kullanılan tarayıcılarda da devam ettiğini öne sürdü.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Forbes, bunların dışında, kullanıcıların ekran kaydırma işlemi için hangi klasörleri açtığının, hangi durum çubuğunu kullandığının ve telefon ayarlarının bulunduğu bölümde neler yaptığının Xiaomi için önemli olduğunu belirtti.

Tecrübeli iş dergisi, bu bilgilerin toplanıp Rusya’daki ve Singapur’daki sunuculara gönderildiğini ifade etti. Forbes’a göre bu sunucuların beslediği internet sitelerinin alan adı ise Pekin’den satın alındı.

Bu sözlerin sahibi olan Forbes’un öne sürdüğü bir diğer iddia ise Xiaomi’nin kullanıcıların hangi Android sürümünü kullandığını tespit etmek istediği ile ilgili. Çinli şirket, gizlilik konusunda verdiği sözleri tuttuğunu söylerek bu iddiaları reddetti.

Xiaomi Forbes’un iddialarını kabul etmedi
Xiaomi cephesinden bu söylentilere ilişkin yapılan açıklamada, elde edilen bilgilerin kullanıcıların gizliliğini korumak amacı ile sunuculara aktarıldığı ve bu verilerin şifreli olduğu ifade edildi.

Çinli akıllı telefon üreticisi, gizliliğin ve güvenliğin yönetimde yer alan bütün çalışanlar için en önemli endişe kaynağı olduğunu belirtti. Ayrıca Xiaomi’de çalışan bir şirket sözcüsü, Xiaomi’nin kullanıcıların veri gizliliği için hazırlanan yerel yasalara kesinlikle uyduğunu vurguladı.

Son olarak Xiaomi’nin kullanıcıların gizli modda (özel mod) yaptığı hiçbir aramayı ve ziyaret ettiği hiçbi siteyi kayıt etmediğini belirten şirket sözcüsü, çalıştığı şirketin Sensors Analytics ile bir ilişkisinin var olduğunu doğruladı.

İki bağımsız güvenlik araştırmacısının yaptığı bir denemede, tarayıcının hangi modda kullanılırsa kullanılsın, kullanıcı hareketlerinin ilgili sunuculara gönderildiği tespit edildi. Forbes, Xiaomi’ye kendi iddialarını kanıtlayan bir video da gönderdi.

Forbes’a göre kullanıcı davranışlarını analiz etmek isteyen Xiaomi, kendisine gönderilen videolara rağmen öne sürülen iddiaları reddetmeye devam ediyor. Siz bu konu hakkında kimin haklı olduğunu düşünüyorsunuz?

Kaynak: shiftdelete

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
Ben de endişeli değilim. Skorpi Stoya Monalte dostlar aynen katılıyorum. Şöyle bir durum var. Huawei üzerine oynayanlar sanki yönünü diğer yükselişte olan Çinli firmalara da dönmüş gibi... Zamanlama manidar değil mi sizce?

Huaweiye yukleniyorlar cunku aynisini kendileri yapiyorlar. Kisi kendinden bilir isi diye guzel bi sozumuz var.
Suan abd ne yapiyorsa huaweide onu yapacak zaten onu amaclamasa bile yapabilecek imkana sahip olacak adamlarda bundan korkuyor zaten.
Birde su var atiyorum huawei baz istasyonu ile huawei modemlerle.5g gorusme gerceklestiriyorsunuz eskiden olsa qualcomm modem ve atiyorum xyz firmasinin butun verilerine sahip olan abd sizi izleyip rahatca dinlerken ve her konusmamiz algoritmali bi filtreden gecerken huaweinin gelistirdigi sistemde sizi izleyemicekler. Abd ni asil Yaygara sebebi bu zaten

presszz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eray
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
0
Zaten her şeyimizi biliyorlar diyorsunuz ama sanırım haberi okuyacak kadar ingilizceniz yok.

Google'a hangi izinleri verdiğini biliyorsun nispeten güvenilir olduğundan çok dert etmiyorsun onu anlarım da bu haberde diyor ki Telefonda nereye girersem hangi işlemi yaparsam yapayım bu hareketlerim hakkında sürekli çin ve rusya sunucularına bilgi gidiyor. Gizli sekmeden girdiği her site yine tek tek kayıtlanıyor paketleniyor ve sunuculara gidiyor. Ayarlar menüsünde bile işlemler kayıt altındaymış. Xiaomi demiş ki kayıtlar kullanıcı gizliliğini korumak icin şifreleniyor kafanızı yormayın demiş. Şifreleme dediği şeyse saniyeler içinde çözülebilen basit bir şifreleme metoduymuş.

Yani bırak xiaomiyi google'ı apple'ı, bu verileri alt komşun ahmet abi ele geçirse senin mesajlarınla tarayıcı hareketlerinle sana ne yapacağı onun insiyatifine kalmış çünkü verilerin şifreleme yöntemi o kadar basitmiş. Hadi google'ın verileri çöz saniyeler içinde? Kaldı ki google bu kadar ileri derecede fişleme yapmıyor. Bunlar özel hayata geçiş yapmışlar. Arada kritik farklar var yani.

buna sen izin vermiyorsun kendileri firmware tabanlı işlemişler bunu Custom rom kursan bile devamke yani. Google zaten her şeyimizi biliyor diye oda bilsin buda bilsin demek saçma.

Tamam saklayacak bir şeyimiz yok ama bunu gizliden gizliye yapması hadi yaptın şifrelemesinin bu kadar dandik olması rahatsız edici olan kısmı.

underfire

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Note 8 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
6
akıllı telefon kullanıp da hala bilgilerinin gizli kaldığını düşünen var mı ya? google, facebook vb. hepimiz "big data"nın bir parçasıyız.

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
42
Nedir bu gizlilik takıntısı arkadaş sanki devlet sırları yüklü telefonlarımızda sanki CIA ajaniyiz Cem Yılmaz'ın dedigi gibi en fazla kanepede uzanan dayının fotoğrafı vardır bizim gizli sakli birseyimiz yok adamlar telefonumu, mailimi, mesajlarimi gorseler nolcak gormeseler nolcak kisaca benimde hic umrumda degil bu olay..

Eminde

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 8 se
Konular
20
Benim müstesna milletim yedi ceddini WhatsApp a emanet etmiş senin takıldığın şeye bak sayın güvenlik uzmanları

messevim

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
m emin
Cihazım
Redmi Note 5 ai
Konular
13
Akıllı telefon kullanıpta bilgilerinin paylaşılmadığı sananlar varmı ki?

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Plan belli, Çinli Huawei düştü yerine Çinli Xiaomi geçti sırada Xiaomi var amaç onu da düşürmek. Yada duraklatmak. Huaweiye de güvenlik gerekçesi ile yaptırımlar uygulamışlardı. Forbes de bunların girişgahını yapmış. Firmanın avukatı değilim ama çok belli oluyor.

FU20

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Member
Cihazım
RN8P
Konular
12
Yorumlar, Facebook amca grupları tadında.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Sanki xiaomi gizli saklı yapıyor bunları uygulamaları açarken başta peşin peşin soruyor falanca verilerinizi toplucaz kabul et çık şeklinde bi çok uygulamasında belirtmiş. bilgisayar telefon marka farketmez internet kullanıyosak verilerimiz her zaman toplanıyo.

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
google güvenilir dedi birde haberi okumadıgımızı iddia etti peki dostum sen google a güvenmeye devam et ne diyelim bunca sene enini cicini kurcalamısız bu yazılımların biz bilmiyoruz sen kralsın ne diyeyim :)

Üst Alt