Soru Xiaomi Geçmek Üzereyim

furkanogrk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
31
Arkadaşlar Merhaba,

Aranıza yeni katıldım ismim furkan, sizinle paylaşmak ve yardım almak istediğim konular var.
Eşime Xiaomi Mi Max 2 Modelini Teknosa veya Hepsiburada.com üzerinden satın alacağım. Ama ilk defa xiaomi marka telefon alıyorum ve ithalatçı garantili. Sormak istediklerim şunlar.

1-) Telefondan pek fazla anlamam rom vs. işlerinden telefonu rahatlıkla eşim kullanabilir mi ?
2-) Xiaomi'da garanti sistemi nasıl oluyor ithalatçı olduğu için ?
3-) Teknosa'da 1500 TL iken Hepsiburada'da Cepport Satıcısında 1.200 TL. 2 Taraftanda alsam telefonuma birşey olunca karşımda muhattap bulabilir miyim ?
4-) Telefon full türkçe mi geliyor yada programlar ile mi türkçe yapıyoruz
5-) Telefonu alınca neyine bakmamız veya ne yapmamız lazım ?
En çok kafamı kurcayalan 1.ci sorduğum rom felan bu tür şeyler hiç anlamam ve yapamam. Daha önce xiaomi kullanmadım android bile fazla kullanmadım hep iphone kullandık xiaomi geçince sizce sıkıntı yaşar mıyım ?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Teknosa Linki:

Hepsiburada Satıcısı:

Hepsiburada Cepport:

Son düzenleme:

sonnefesim

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yılmaz
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Meslek
Xiaomi Mi 9T
Konular
8
Sana şunu söyleleyim Türkiye'de garanti konusu çok sıkıntılı bunu bilerek al.

Evet telefon Türkçe olarak geliyor fakat bazı yerlerde satılan cihazlarda farklı yazılım olduğunda Türkçe dil ve işlevsellik konusunda sıkıntı çıkabiliyor onunda güncellemeyle alabilirsin.

Android konusunda bence miui gayet akıcı ve yeterli. Xiaomi de herşey düşünülmüş birçok özellik kendi içerisinde var ekstra uygulamaya gerek yok en azından benim için öyle. Birde temalar ı var çok iyi.

Bu sitenin alışveriş bölümünden cihazı satın alabilirsin. Sanırım onlarda cepportla çalışıyor.

lerispo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi Max 2
Konular
6
1) Tabii ki, rahatlıkla kullanabilir.
2) Garanti, telefonu yurtdışından getirten resmi belgeli ithalatçılar tarafından sağlanıyor. Bi' Samsung, Apple markalarının garantisi gibi değil ama idare eder. Pek garantiye ihtiyaç duymamaya çalışın.
3) Size en yakın Teknosa mağazasından almanızı tavsiye ederim çünkü karşınızda bir muhatap olsun. Cepport'dan alabilirsiniz fiyatı uygun ama bir sorun olunca en yakın Teknosa olacağı için kolaylık olur. Karar sizin.
4) Telefonda her dil yüklü geliyor. Kurulumu yaparken seçebilirsiniz.
5) Telefonu alınca önce bir IMEI numaralarını kontrol etmenizi öneririm. Alınca güncellemeleri kontrol etmeyi de unutmayın.

Rom bir tür işletim sistemi dosyası sizin onunla uğraşmanıza gerek yok. Telefon kendi kendini güncelliyor zaten. O yüzden içiniz rahat olsun, pişman olmayacağınız bir telefondur kendisi bende kullanıyorum. Yalnız boyutu sıkıntı çıkarmasın bu soruların dışında :)

furkanogrk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sana şunu söyleleyim Türkiye'de garanti konusu çok sıkıntılı bunu bilerek al.

Evet telefon Türkçe olarak geliyor fakat bazı yerlerde satılan cihazlarda farklı yazılım olduğunda Türkçe dil ve işlevsellik konusunda sıkıntı çıkabiliyor onunda güncellemeyle alabilirsin.

Android konusunda bence miui gayet akıcı ve yeterli. Xiaomi de herşey düşünülmüş birçok özellik kendi içerisinde var ekstra uygulamaya gerek yok en azından benim için öyle. Birde temalar ı var çok iyi.

Bu sitenin alışveriş bölümünden cihazı satın alabilirsin. Sanırım onlarda cepportla çalışıyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim.. :)
[doublepost=1518939842,1518939718][/doublepost]
1) Tabii ki, rahatlıkla kullanabilir.
2) Garanti, telefonu yurtdışından getirten resmi belgeli ithalatçılar tarafından sağlanıyor. Bi' Samsung, Apple markalarının garantisi gibi değil ama idare eder. Pek garantiye ihtiyaç duymamaya çalışın.
3) Size en yakın Teknosa mağazasından almanızı tavsiye ederim çünkü karşınızda bir muhatap olsun. Cepport'dan alabilirsiniz fiyatı uygun ama bir sorun olunca en yakın Teknosa olacağı için kolaylık olur. Karar sizin.
4) Telefonda her dil yüklü geliyor. Kurulumu yaparken seçebilirsiniz.
5) Telefonu alınca önce bir IMEI numaralarını kontrol etmenizi öneririm. Alınca güncellemeleri kontrol etmeyi de unutmayın.

Rom bir tür işletim sistemi dosyası sizin onunla uğraşmanıza gerek yok. Telefon kendi kendini güncelliyor zaten. O yüzden içiniz rahat olsun, pişman olmayacağınız bir telefondur kendisi bende kullanıyorum. Yalnız boyutu sıkıntı çıkarmasın bu soruların dışında :)

Yorumuz için teşekkür ederim.. :) Teknosa'dan alınca kontrol etme gibi bir fırsatım olucak ama cepport'tan alınca sanırım imei ve güncelleme kontrol imkanım yok. Bu konuda kararsızım arada 300 TL gibi fark var. Şuan 6s Plus var o yüzden büyük ekranda sıkıntı çıkmıyor bizde :))))

lerispo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi Max 2
Konular
6
İkisinde de kontrol etme imkanı var. Teknosa'dan aldığınızda sıkıntı yaşarsanız teknik destek ve iade kolaylığı olur. Cepport'tan aldığınızda sanal mağaza olduğu için iş biraz uzar. Aslında bu işler biraz şans denebilir. Her yazılanı okursanız karar veremezsiniz. Birşeyi almak istiyorsanız alın gitsin. Ben Hepsiburada'dan aldım garantiyi düşünmeden ve çok memnunum küçük canavardan :)

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Teknosa gibi şeref yoksunlarından almayın internet daha güvenli (kişisel olarak) haa 300₺ daha fazla veririm diyorsanız buyrun

Zaten Teknosa da olsa xxx firması da olsa hepsi delta garantili

Edit: Ha cepport bir nebze daha iyi çünkü burada temsilcileri var birde Hepsiburada da tek tıkla iade var Teknosa dan daha hızlı Teknosa servise verip 15 gün bekliyor cihaz gelince de 5 gün bekletiyor (bir sorun olursa hani)

furkanogrk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İkisinde de kontrol etme imkanı var. Teknosa'dan aldığınızda sıkıntı yaşarsanız teknik destek ve iade kolaylığı olur. Cepport'tan aldığınızda sanal mağaza olduğu için iş biraz uzar. Aslında bu işler biraz şans denebilir. Her yazılanı okursanız karar veremezsiniz. Birşeyi almak istiyorsanız alın gitsin. Ben Hepsiburada'dan aldım garantiyi düşünmeden ve çok memnunum küçük canavardan :)

Yorumun için teşekkür ederim.. :) Tahminimce bende hepsiburada'dan alıcam 300 tl gibi bir kar'ım oluyor. Şans belkide bu sefer gülecek :)))

lerispo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi Max 2
Konular
6
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. :P

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Telefon elinizdeki iphone 6sten her türlü daha iyi şüpheniz olmasın :)
Boyutu sorun değilse her türlü işinizi fazlasıyla görür :)
Telefon rom işine girmenize gerek yok zaten hazır türkçe stabil rom ile gelecektir size :)
Garanti konusunda samsung iphone gibi değil bu bir gerçek biraz daha sancılı ama düzgün kullanımda garantiye ihtiyaç duyan pek kimse olmuyor zaten :)
Yerinizde olsam cepporttan alırım çünkü teknosa da bu gibi firmalardan bu fiyatlara alıp üzerine 300 tl kâr ile satış yapıyor. Yani pek bi farkları yok ki kaldı cepporttan bende aldım hiçbir sorun yaşamadım gayet iyi ilgi gördüm. Forumda da müşteri hizmetleri ve Cantara hocam olduğu sürece sorunlarınızı hemen hallederler(olursa tabi)
Ayrıntılı bilgi ve deneyimlerini bir Mi Max 2 kullanıcısı olan Skorpi hocamdan alabilirseniz kafanızda hiçbir sorun kalmaz :)
Ama bunu söyleyeyim xiaomi samsung ve iphonenin fahiş fiyatlarının olduğu bu dönemde en ideal en güzel markadır düzgün kullanımda keşke almasaydım dedirtmez aksine iyi ki aldım dedirtir :)

Snnanar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Sinan
Cihazım
Lg g2
Konular
14
300tl fark icin değmez kilif ve kırılmaz cam ile kullan cihaza bisey olmaz olsada parcalarini ucuza temin edebilirsin yine sectigin cihaz guzel ekran boyutu buyuk onu bilerek almani tavsiye ederim xiaomi cihazlari fiyat performans cihazlari teknosa filan buralardan alma derim ithalatci garantilide olsa cok sorun cikacagini zannetmiyorum.

MI 5X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt