Soru xiaomi.eu multi HMNote9Pro/HMNote9S V12.0.6.0.QJWMIXM rom deneyen var mı?

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
Herhangi bir romu temiz kurmak için yapmanız gereken şey data kısmını silmektir. Burada systemdeki ve sizin kurduğunuz uygulamalara ait veriler bulunur. Normalde Android yeni sürüme geçince bu data kısmını otomatik olarak optimize ederek normal kullanıma imkan verir.
Ancak custom rom için temiz kurulum tavsiye edilir.
Bizim curtana da ise zaten romu kurup üzerine root vs yüklemek isterseniz mecburen kurulumdan sonra format data yapmanız gerekmektedir. Çünkü romu kurunca telefon hafızası şifrelenir ve twrp okuyamaz. Okuması için format data yapmak gerekir. Bu da mecburen temiz kurulum yapmak demektir.

Özetle Android 11 kurduktan sonra format data yaparak temiz kurulum yapmış olursunuz.

Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Super partition bulunan telefonoarda hiçbir şekilde twrp üzerinden temiz kurulum yapılamaz. Dynamic symlink üzerine inşa edilmiş bir telefonda system ve data partisyonlarını mount edebilecek bir twrp yapılmadı henüz. Zaten 1,5 yıldır çıkan süper bölümlü hiçbir cihaza offical bir twrp yapılamadı. Mount edemediğiniz yani bağlayamadığınız (çünkü baglanacak statik bir bölüm yoktur) alanı silmek temizlemek imkansızdır. Bu itibarla temiz kurulum yapılamaz. O halde neden data format yapıyoruz. İşte o super bölüm yüzünden. Buradaki formatı bilgisayarda ki gibi anlamayın. Format data ile yapılan şey dinamik bölümün sysmlinklerini doğrulamak dogrultmaktır. Bölüm üstünde bir şey silinmez yeni roma göre yeniden adreslenir.
Son zamanlarda bu durumu dışarıdan müdahale ile değiştiren bir yöntem geliştirildi. System bölümü r/w edilebiliyor. Yani mount edilebiliyor. Bazı çok bilmişler "rom yaptım, sistem r/w" diyerek hava atsada bunu dünyada basarabilen icat eden tek gelistirici lebigmac tır ve onun bulduğu bir yöntem ile system bölümü super bolümden baska yere adreslenebilmektedir. Ancak deneysel bir çalışmadır ve bir geriye dönüş her zaman her cihazda mümkün olmayabilir. Bunun için şu an itibarıyla temiz kurulum teorik olarak mümkün değil. Buradaki ücretli destek veren teknisyen arkadaşlarında dediği gibi, super partition yuzunden offical twrp gelistirilemeyen telefonlar için twrp konusunda çok dikkatli olunmalı, tanınmış bilinen denenmiş grupların romları dışında macrea aranması, amiyane tabiri ile zırt pırt rom degistirmek pek akıl kârı değildir.

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
bende olmuyor işte twrp fastboot miflash hiç biri üzerinden yüklenmiyor maalesef, 30-40 defadan fazla denendi hatta soft brick oldu yine android 10 rom yüklenemedi
Garip bi durum. Hiç yoktan mi flah ile yüklenmesi laızm. Twrp sürümünü değiştirip denediniz mi ya da başka bilgisayardan mi flash ile yüklenebilir belki

lostwisdom

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
note 9s
Konular
9
Garip bi durum. Hiç yoktan mi flah ile yüklenmesi laızm. Twrp sürümünü değiştirip denediniz mi ya da başka bilgisayardan mi flash ile yüklenebilir belki
hem twrp hem orangefox ile denedim, fastboot ve miflash ile de denedim, ben hariç 10 kişi denedi belki ama hiçbir şekilde android 11'den aşağı düşürmedi telefon. sadece official ve custom android 11 romlar arasında geçiş yapabiliyorum. artık umudu kestim zaten.

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
hem twrp hem orangefox ile denedim, fastboot ve miflash ile de denedim, ben hariç 10 kişi denedi belki ama hiçbir şekilde android 11'den aşağı düşürmedi telefon. sadece official ve custom android 11 romlar arasında geçiş yapabiliyorum. artık umudu kestim zaten.
Nacizane bir iki önerim var. Tabi dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmakta var. Önce risksiz olanı söyleyeyim gelen 18 liranın başına gelir. Miuipro satın alıp kurmak. Android 11 olduğundan cihazınızda çalışacaktır a11 custom rom kuruluyor dediniz. Android 10 daki hız ve ekran süresi alacağınızdan, Android 10 a donmek istemeyeceginizden kuşkunuz olmasın. Haftalık güncelleme alır ve her güncellemede daha iyi oluyor emin olun.
Şimdi ise riskli yöntem iki romu birden kurmak. Android 11 romu kurun. Data format vipe vs yapmadan telefonu yeniden baslatmadan üstüne a10 romu yapıştırın. Onada format data vs yapmadan dogrudan acmaya çalışın olmazsa format data yapın gene açmaya çalışın.

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Nacizane bir iki önerim var. Tabi dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmakta var. Önce risksiz olanı söyleyeyim gelen 18 liranın başına gelir. Miuipro satın alıp kurmak. Android 11 olduğundan cihazınızda çalışacaktır a11 custom rom kuruluyor dediniz. Android 10 daki hız ve ekran süresi alacağınızdan, Android 10 a donmek istemeyeceginizden kuşkunuz olmasın. Haftalık güncelleme alır ve her güncellemede daha iyi oluyor emin olun.
Şimdi ise riskli yöntem iki romu birden kurmak. Android 11 romu kurun. Data format vipe vs yapmadan telefonu yeniden baslatmadan üstüne a10 romu yapıştırın. Onada format data vs yapmadan dogrudan acmaya çalışın olmazsa format data yapın gene açmaya çalışın.
Hocam ikinci dediğinizi tavsiye etmem. Cihaz açılsa bile sıkıntılar olacaktır

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
Hocam ikinci dediğinizi tavsiye etmem. Cihaz açılsa bile sıkıntılar olacaktır
Mühim olan açılması zaten a10 ile bir kez açılınca hemen fastboot ile a10 stock kurulabilir. Tabi risk var denenmiş bir şeymi bilmem, bir fikir sadece.
Ama ben olsam miuipro ile devam ederdim miui 12.5 gelene kadar.

lostwisdom

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
note 9s
Konular
9
dediğiniz kadar iyi bir rom ise alır kurarım neden olmasın, şu an xiaomi.eu android 11 sürümü kurulu telefondan lanet ettiriyor insanı.

OGSKY

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Lavender & 9S
Konular
8
Evet bende ondan sordum başlıkta 9 pro da geçiyor yanılıp joyeuse için yüklemesin arkadaşlar diye.
Hocam Eu rom yayınlanırken bu şekilde yayınlanıyor hmn-9pro/9s diye geçiyor, yeni bir durum değil.

Bugün rom da 3. Günüm, batarya süresi olarak %43 kalan ile ekran süresi olarak 4 saat 13 dakika vermiş. Rom genel anlamda güzel gibi ama benim curtanaya mı özgü yoksa genel anlamda böyle mi anlamadım ara sıra laglar meydana geliyor anlamsız donmalar oluyor. Ekran kararıyor 1 dakika içinde kendine geliyor. Ram kullanımı genel anlamda brave, YouTube, telegram vs 1.7 1.8gb kullanıyor, oyunda takip etmedim ancak wild rift 62fps veriyor(forumda gördüğüm ve denediğim modülden sonra 62 vermeye başladı ancak oyun performansında bir değişiklik görmedim. Kernelsiz kullanıyorum.

Port rom denemek durumunda kalacağız gibi görünüyor, en azından bu şekilde MIUI home da bile kasılmalar olmamıştı, curtana için Android 10 oturmadan 11 oturacak gibi görünüyor.

solanercan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ercan solan
Cihazım
note 9
Konular
5
lostwisdom, şu emoji klavye dışında miuioro roma diyecek yok. Bu klavyeyi sevemedim. Telefona ilk destek başladığında aldım dahada vazgeçmedim. Port rom hayatta kurmam ne olacağı belli değil. Oneos, miuimix, greeshan ve eu romları denedim hemen hemen aralarında fark yok. Gördüğüm en iyi romrom miuipro. Parasına değer. Kafam rahat. Miui 12.5 çıkana kadar buna devam.

lostwisdom

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
note 9s
Konular
9
lostwisdom, şu emoji klavye dışında miuioro roma diyecek yok. Bu klavyeyi sevemedim. Telefona ilk destek başladığında aldım dahada vazgeçmedim. Port rom hayatta kurmam ne olacağı belli değil. Oneos, miuimix, greeshan ve eu romları denedim hemen hemen aralarında fark yok. Gördüğüm en iyi romrom miuipro. Parasına değer. Kafam rahat. Miui 12.5 çıkana kadar buna devam.
emoji klavye nedir acaba

Üst Alt