İpucu Xiaomi.eu Kullanan Pek Çok Cihazı Etkileyen Ses, Video ve Kamera Sorunu

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Güvenlik açısından söylemedim eu rom ekibi uzun zamandır var kendini kanıtlamış bir ekip. kimse bir sorun yaşamadı belki en fazla veri toplayıp satıyorlardır bilmiyorum.
bu konu çok detaylı açıklaması zor ama elimden geldiğince kısa tutucam.
Xiaomi cihaz modeli aynı olsa bile ram depolama ve ekran gibi parçaları bölgeye veya ülkeye göre farklı muadili olan parçalar kullanabiliyor. Örneğin avrupadan alınan bir cihaza tayvan yada endonezya stock romunu kurmak bile doğru değil. aynı şekilde global bir cihaza avrupa romunu kurmanında doğru olmadığını düşünüyorum.
gelelim asıl meseleye bu adamlar çin romundaki uygulamaları alıp kendi modlamış oldukları avrupa romuna ekliyorlar. doğru bulmadığım diğer şey ise stable sürüm roma beta sürüm sistem uygulamalarını gömüyorlar.
En kötüsüde çin sürümü olmayan sadece global sürümü bulunan cihazda custom eu rom kullanmak. çünkü gömülü olan çin uygulamaları globaldeki cihaza optimizasyon bile içermiyor. Çin içerisinde öyle bir cihaz yok çünkü.
Umarım doğru anlatabilmişimdir benim herkese kişisel tavsiye ve önerim cihazı kutudan çıkan yazılımı ile kullanın fabrikada içine ne yüklendiyse onunla devam edin tabi custom eu rom kullanmak yada diğer bölge/ülkelerin romlarını kullanmak herkesin kendi tercihidir saygı duyarım.

Esasında tam tersi...

" bu adamlar çin romundaki uygulamaları alıp kendi modlamış oldukları avrupa romuna ekliyorlar" demişsiniz ama kendi modlamış oldukları Çin romuna yine kendi modlamış oldukları global uygulamaları ekliyorlar veya çin uygulamalarını modluyorlar.

Forum adminleri gibi eskiler daha da detaylı anlatırlar -çünkü onlar da ilk xiaomi.eu ekibinin içindeydiler- ama xiaomi.eu "global" romlardan, Xiaomi telefonlardan bile daha önce de vardı ve sadece çin için üretilen miui romlarını farklı cihazlara portlayan bir ekipti.

Ü

Üye silindi 265308

Guest
Esasında tam tersi...

" bu adamlar çin romundaki uygulamaları alıp kendi modlamış oldukları avrupa romuna ekliyorlar" demişsiniz ama kendi modlamış oldukları Çin romuna yine kendi modlamış oldukları global uygulamaları ekliyorlar veya çin uygulamalarını modluyorlar.

Forum adminleri gibi eskiler daha da detaylı anlatırlar -çünkü onlar da ilk xiaomi.eu ekibinin içindeydiler- ama xiaomi.eu "global" romlardan, Xiaomi telefonlardan bile daha önce de vardı ve sadece çin için üretilen miui romlarını farklı cihazlara portlayan bir ekipti.
Evet hatta bu forum o zaman MIUI custom rom olarak beğenildigi için açılmıştı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

30 ekimde format sonrası normale dönen telefon bugün yine patladı.
MI'nin bir şey yapmaya niyeti yok anlaşılan.
Hangi romdasiniz

goscoper

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
DİYAR
Cihazım
Resmi NOTE 8
Konular
9
Xiaomi 13 başta olmak üzere şimdilik xiaomi.eu kullanan Mi 11, K60, Mi 11T ve Mi 9T modellerinde görülen bir problem. Telefonun sistem sesleri, kamera, videolar, ses dosyaları tamamen susuyor. Pek çok oyunda da sesler çalışmadığı için oyun hata veriyor kapanıyor. Whatsapp üzerinden gönderilen ses dosyasına dahi tıkladığınızda whatsapp çalışmayı durduruyor. Telefonu sıfırlamak, romu yeniden kurmak çözüm olmuyor.

Sorunun nedeni otomatik olarak indirilen google play sistem güncellemesi ve maalesef pek çok cihazda daha bu sorun ortaya çıkacak gibi görünüyor.

Sorunu çözmek için TWRP'den veya Root yetkisi olan bir dosya yöneticisinden /data/apex/active/ yolu izlenerek bu klasör içerisinde yer alan com.android.media.swcodec(at)340818112.apex dosyasını silmeniz yeterli olacaktır.

Rom geliştiricileri veya Google soruna bir çözüm üretene kadar maalesef en pratik çözüm yolu bu gibi görünüyor.

Sorun yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun.
Hocam mi 10 da aynı problemi yaşıyorum root yok sizce Indonesia a geçeyim mi kesin çözülür mü bu durum sıfırlamak artık zor geliyor

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam mi 10 da aynı problemi yaşıyorum root yok sizce Indonesia a geçeyim mi kesin çözülür mü bu durum sıfırlamak artık zor geliyor

Evet, bence geçin hocam. xiaomi.eu ekibi sorunu düzeltmek için bir fix veya düzeltilmiş bir güncelleme yayınlamıyor. Eğer cihazınız için 13 Eylül veya sonrasında yayınlanmış bir güncelleme varsa onu yükleyebilirsiniz, sorun olmadığı söyleniyor fakat başka bir sorun çıkartır mı bilemiyorum. Fakat sorun çıkarsa da EU ekibinin düzeltmeyeceğini söyleyebiliriz :) Bu nedenle ben de bulduğum ilk fırsatta başka bir custom roma veya tayvan roma geçmeyi düşünüyorum.

goscoper

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
DİYAR
Cihazım
Resmi NOTE 8
Konular
9
Evet, bence geçin hocam. xiaomi.eu ekibi sorunu düzeltmek için bir fix veya düzeltilmiş bir güncelleme yayınlamıyor. Eğer cihazınız için 13 Eylül veya sonrasında yayınlanmış bir güncelleme varsa onu yükleyebilirsiniz, sorun olmadığı söyleniyor fakat başka bir sorun çıkartır mı bilemiyorum. Fakat sorun çıkarsa da EU ekibinin düzeltmeyeceğini söyleyebiliriz :) Bu nedenle ben de bulduğum ilk fırsatta başka bir custom roma veya tayvan roma geçmeyi düşünüyorum.
Indonesia a geçtim geçmez olaydım lock seçeneğinde kalmış bl kilitlendi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Indonesia a geçtim geçmez olaydım lock seçeneğinde kalmış bl kilitlendi

Daha önce kilidi açtığınız hesapla tekrar kilidi açın hocam. Eğer kilidi siz açmadıysanız veya o hesaba erişiminiz yoksa maalesef yetkili hesapla işlem yapılması gerekir. O da maliyetli bir işlem.

goscoper

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
DİYAR
Cihazım
Resmi NOTE 8
Konular
9
Daha önce kilidi açtığınız hesapla tekrar kilidi açın hocam. Eğer kilidi siz açmadıysanız veya o hesaba erişiminiz yoksa maalesef yetkili hesapla işlem yapılması gerekir. O da maliyetli bir işlem.
Ulaşmaya çalışıyorum arkadaşa olmadı H.kadioglu abimden yardım Alcan zaten

beyliceli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ZEKİ
Cihazım
Mİ9T
Konular
75
Arkadaşlar mi9t cihazımda kullandığım romda böyle bir sorun vardı bir eklenti verdiler su an geliştirici ekip tam bu sorunun çözümü bilmiyorum ama şu an tekrar olmadı dosya bu formattan hemen sonra flaslaniyor googlenin kodecleri bozmasıni engelleniyor mus

Ekli dosyalar

• Google_upd_oct.zip
    1,2 KB · Görüntüleme: 5
Üst Alt