Yapım sürecinden biraz bahseder misiniz hocam, bi' güvenlik zaafiyeti falan mı oluşuyor da böyle deme ihtiyacı duydunuz acaba?
Güvenlik açısından söylemedim eu rom ekibi uzun zamandır var kendini kanıtlamış bir ekip. kimse bir sorun yaşamadı belki en fazla veri toplayıp satıyorlardır bilmiyorum.
bu konu çok detaylı açıklaması zor ama elimden geldiğince kısa tutucam.
Xiaomi cihaz modeli aynı olsa bile ram depolama ve ekran gibi parçaları bölgeye veya ülkeye göre farklı muadili olan parçalar kullanabiliyor. Örneğin avrupadan alınan bir cihaza tayvan yada endonezya stock romunu kurmak bile doğru değil. aynı şekilde global bir cihaza avrupa romunu kurmanında doğru olmadığını düşünüyorum.
gelelim asıl meseleye bu adamlar çin romundaki uygulamaları alıp kendi modlamış oldukları avrupa romuna ekliyorlar. doğru bulmadığım diğer şey ise stable sürüm roma beta sürüm sistem uygulamalarını gömüyorlar.
En kötüsüde çin sürümü olmayan sadece global sürümü bulunan cihazda custom eu rom kullanmak. çünkü gömülü olan çin uygulamaları globaldeki cihaza optimizasyon bile içermiyor. Çin içerisinde öyle bir cihaz yok çünkü.
Umarım doğru anlatabilmişimdir benim herkese kişisel tavsiye ve önerim cihazı kutudan çıkan yazılımı ile kullanın fabrikada içine ne yüklendiyse onunla devam edin tabi custom eu rom kullanmak yada diğer bölge/ülkelerin romlarını kullanmak herkesin kendi tercihidir saygı duyarım.