İpucu Xiaomi.eu Kullanan Pek Çok Cihazı Etkileyen Ses, Video ve Kamera Sorunu

Joingle

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi k60
Konular
0
Dostlar redmi k60 eu rom kullanırken sosyal medya uygulamalarında başkalarının paylaştığı videolar kalitesiz gözüküyordu WhatsApp kişilerin isimleri sürekli numara olarak kalıyordu ve stok kamerası global Roma oranla daha kalitesiz çekiyordu bahsedilen yöntem ile hangi sorunlar çözülmekte tecrübesi olan varsa bilgilenmek isterim

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Ufak bir güncelleme geçeyim. Bir güncelleme daha gelmiş. Sabah alarm çalmayıp sadece titreşim gelince fark ettim. data/apex/active içerisinden yeni gelen güncellemeyi silip yeniden başlatınca düzeldi.

caglaratmaca

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağlar Atmac
Cihazım
K60
Konular
2
Ses video kamera sorunu için kurumsal bir çözüm henüz yok anlaşılan.

seroxim

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Serdar
Cihazım
RedMi Note 3
Konular
7
Konu için teşekkürler durduk yere aynı sorunu bende yaşamıştım. Cihaz donanımsal zarar gördü diye düşünüyordum twrp format sonrası çözüme kavuşmuştu cihazım Redmi k50 Gaming

asimetric

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
er
Cihazım
mix 2
Konular
1
Ufak bir güncelleme geçeyim. Bir güncelleme daha gelmiş. Sabah alarm çalmayıp sadece titreşim gelince fark ettim. data/apex/active içerisinden yeni gelen güncellemeyi silip yeniden başlatınca düzeldi.
bende daha garip bir problem var. dosyaları silmeme rağmen galerideki tüm vidyolar 1970 tarihli var 0 saniye görünüyor.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-11-01 at 11.07.44.jpeg
    WhatsApp Image 2023-11-01 at 11.07.44.jpeg
    53 KB · Görüntüleme: 26

beyliceli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ZEKİ
Cihazım
Mİ9T
Konular
75
Arkadaşlar bu sorunu sık yaşıyoruz daha güncel bir çözüm varmi

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
stock yazılım kullanın hiç bir custom rom orjinalinin yerini almaz.
eu custom romu uzun zaman önce nasıl yaptıklarını anladığımda kullanmayı bıraktım.

Egoege

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi-yu-ay
Cihazım
Rn9Pro/Joyeuse
Meslek
Eu rom düşmanlığı
Konular
48
eu custom romu uzun zaman önce nasıl yaptıklarını anladığımda kullanmayı bıraktım.
Yapım sürecinden biraz bahseder misiniz hocam, bi' güvenlik zaafiyeti falan mı oluşuyor da böyle deme ihtiyacı duydunuz acaba?

Joingle

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi k60
Konular
0
Uzun süredir global rom kullanıyordum yine can sıkıntısından eu romu denemek istedim ve konuda bahsedilen şekilde twrp ekranından advanced kısmında hiçbir şekilde .apex dosyaları yoktu cihazım k60 global romda ise bahsedilen kısma girdiğimde dosyalar mevcuttu bilgilendirmek için tecrübemi yazdım ben global romdan devam ediyorum eu rom 12 ve 12.5 sonrası aşırı bozdu

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Yapım sürecinden biraz bahseder misiniz hocam, bi' güvenlik zaafiyeti falan mı oluşuyor da böyle deme ihtiyacı duydunuz acaba?
Güvenlik açısından söylemedim eu rom ekibi uzun zamandır var kendini kanıtlamış bir ekip. kimse bir sorun yaşamadı belki en fazla veri toplayıp satıyorlardır bilmiyorum.
bu konu çok detaylı açıklaması zor ama elimden geldiğince kısa tutucam.
Xiaomi cihaz modeli aynı olsa bile ram depolama ve ekran gibi parçaları bölgeye veya ülkeye göre farklı muadili olan parçalar kullanabiliyor. Örneğin avrupadan alınan bir cihaza tayvan yada endonezya stock romunu kurmak bile doğru değil. aynı şekilde global bir cihaza avrupa romunu kurmanında doğru olmadığını düşünüyorum.
gelelim asıl meseleye bu adamlar çin romundaki uygulamaları alıp kendi modlamış oldukları avrupa romuna ekliyorlar. doğru bulmadığım diğer şey ise stable sürüm roma beta sürüm sistem uygulamalarını gömüyorlar.
En kötüsüde çin sürümü olmayan sadece global sürümü bulunan cihazda custom eu rom kullanmak. çünkü gömülü olan çin uygulamaları globaldeki cihaza optimizasyon bile içermiyor. Çin içerisinde öyle bir cihaz yok çünkü.
Umarım doğru anlatabilmişimdir benim herkese kişisel tavsiye ve önerim cihazı kutudan çıkan yazılımı ile kullanın fabrikada içine ne yüklendiyse onunla devam edin tabi custom eu rom kullanmak yada diğer bölge/ülkelerin romlarını kullanmak herkesin kendi tercihidir saygı duyarım.

Üst Alt