Esas sermayeyi koyan, ESAS OĞLAN KİM, Yani milyon liralara hükmeden esas firma kim. ESAS ithalatçı kim, ve imei kaydı o firmanın sorumluluğunda değil mi esas.
Bu ürünleri esas getiren ithal edip yurda sokan bir firma ama adından bahsedilmiyor. cepport, turuncu vs vs n11 gg 'de bu markayı satan 5 6 satıcı üye esas oğlandan alıyor bu ürünleri haftada 100 1000 artık ne ise. Esas ayda 1000-10000 tane sokan sermayeyi koyan firma esas sorumlu değil mi çünkü o firma ithalatçı ve imei kaydı o firmanın sorumluluğunda.
o firma bu n11 gg hb mağazalarına ürünleri nasıl kayıtsız gönderir, bu firmalar da nasıl kayıtsız son kullanıcıya gönderir esas sorun bu.
Bir de bana birisi, APPLE bu kayıtların gecikmesinde rol oynadığını söyledi, var mı aslı astarı?
Ayrıca imei kayıtları da o kadar zor değil.
Esas ithalatçı xiaomi'den ürün alırken, bu ay bana 10000 tane mi5s hazırlayın, şu gün şu uçağa gemiye bindirin, buyrun paranız, bana imei listesini de atıverin lütfen demedi mi?
o listeyi BTK'ya verdiğinizde telefon başına kayıt harcı 1TL sadece ithalatta. İthalat vergileri vs de verilmiş zaten ki ürünler Türkiye'de son kullanıcıya kadar ulaşmış hatta ve hatta.
listeyi BTK'ya vermeniz durumunda daha ürünler gemideyken zaten imei kayıtları olurdu. Ayda 10000 ithal edilen telefonu tek tek imei btk'ya verilmiyor. direk üreticiden toptan liste alınıp BTK'ya o liste fakslanıyor oldu bitti.
Bir ay bir işin olmaması ardında gerçekten küresel sermaye mi var
koskoca apple Türkiye'deki rakip firmanın 10000 telefonu satışına mı göz dikti?