Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

yasinsil

#Hash
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
OnePlus 5
Meslek
Uçak Teknisyeni
Konular
11
Telefonu kullanmaya mani değil fakat insanların içi rahat değil. Cepport siz kullanın biz gene iade alicaz diyor fakat kullanım sırasında telefon hasarlanırsa durum ne olur ? Oldu ki telefon düştü ve ciddi bir şekilde kenarları ezildi. Ama hala kullanılabilir durumda. Bu kullanıcının telefonunun IMEI kaydı yapılmazsa gene iade alcakmı cepport ?

trky01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Türkay
Cihazım
Mi5 prime
Meslek
Elektrik Mühendisi
Konular
0
Telefonu kullanmanıza mani birşey mi var? Cepport telefonu kullanabilirsiniz, böyle de iade alırız demedi mi? 4 ay telefonu kullanmanız için size bir fırsat işte. Öyle yada böyle kayıt yapılacak, yapılmazsa da iade edebileceksiniz. Bundan daha iyi bir müşteri memnuniyeti mi olur? Tamam ortada bir sorun var ama onların elinden gelen birşey de yok. Beklemekten başka yapacak birşey yok.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk

Telefonu kullanmanıza mani birşey mi var? Cepport telefonu kullanabilirsiniz, böyle de iade alırız demedi mi? 4 ay telefonu kullanmanız için size bir fırsat işte. Öyle yada böyle kayıt yapılacak, yapılmazsa da iade edebileceksiniz. Bundan daha iyi bir müşteri memnuniyeti mi olur? Tamam ortada bir sorun var ama onların elinden gelen birşey de yok. Beklemekten başka yapacak birşey yok.

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Defalarca belirttigim gibi cepporttan almadim urunumu.. Ben baska tedarikci magduruyum.. Tum tedarikciler iade aliyor.. Orda bir sikinti yok.. Ama ben hepsi burada ile acilmis ve hat takilmis telefon sebebiyle sikinti yasadim.. 4 ay sonra telefon kayit edilmemis olursa sikayet etme , hakem heyetine verme vb. Seylerle ugrasmak yani kisacasi paramla rezil olmak istemiyorum.. Bilmem anlatabildim mi?

trky01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Türkay
Cihazım
Mi5 prime
Meslek
Elektrik Mühendisi
Konular
0
Telefonu kullanmaya mani değil fakat insanların içi rahat değil. Cepport siz kullanın biz gene iade alicaz diyor fakat kullanım sırasında telefon hasarlanırsa durum ne olur ? Oldu ki telefon düştü ve ciddi bir şekilde kenarları ezildi. Ama hala kullanılabilir durumda. Bu kullanıcının telefonunun IMEI kaydı yapılmazsa gene iade alcakmı cepport ?
Tabiki almayacak.. O zaman isiniz delta ile.. Cepportla isiniz kalmiyor.. Hepsi acin kullanin garantisi benim abi diyor.. İsim geregi adanaya sık sık gidiyorum.. Oradan ayarlayacagim buyuk ihtimalle.. Keske daha once girseydim bu olaya..

trky01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Türkay
Cihazım
Mi5 prime
Meslek
Elektrik Mühendisi
Konular
0
imeisi kayıtlı mı hocam kontrol edin.
Kayitli hocam.. Neyse daha fazla adamlarin satis politikasindan bahsetmem dogru degil.. Reklam yapmis gibi olacagim sonra.. Yakismaz bu platformda bu tarz seyler..

trky01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Türkay
Cihazım
Mi5 prime
Meslek
Elektrik Mühendisi
Konular
0
Esas sermayeyi koyan, ESAS OĞLAN KİM, Yani milyon liralara hükmeden esas firma kim. ESAS ithalatçı kim, ve imei kaydı o firmanın sorumluluğunda değil mi esas.

Bu ürünleri esas getiren ithal edip yurda sokan bir firma ama adından bahsedilmiyor. cepport, turuncu vs vs n11 gg 'de bu markayı satan 5 6 satıcı üye esas oğlandan alıyor bu ürünleri haftada 100 1000 artık ne ise. Esas ayda 1000-10000 tane sokan sermayeyi koyan firma esas sorumlu değil mi çünkü o firma ithalatçı ve imei kaydı o firmanın sorumluluğunda.

o firma bu n11 gg hb mağazalarına ürünleri nasıl kayıtsız gönderir, bu firmalar da nasıl kayıtsız son kullanıcıya gönderir esas sorun bu.

Bir de bana birisi, APPLE bu kayıtların gecikmesinde rol oynadığını söyledi, var mı aslı astarı?

Ayrıca imei kayıtları da o kadar zor değil.

Esas ithalatçı xiaomi'den ürün alırken, bu ay bana 10000 tane mi5s hazırlayın, şu gün şu uçağa gemiye bindirin, buyrun paranız, bana imei listesini de atıverin lütfen demedi mi?

o listeyi BTK'ya verdiğinizde telefon başına kayıt harcı 1TL sadece ithalatta. İthalat vergileri vs de verilmiş zaten ki ürünler Türkiye'de son kullanıcıya kadar ulaşmış hatta ve hatta.

listeyi BTK'ya vermeniz durumunda daha ürünler gemideyken zaten imei kayıtları olurdu. Ayda 10000 ithal edilen telefonu tek tek imei btk'ya verilmiyor. direk üreticiden toptan liste alınıp BTK'ya o liste fakslanıyor oldu bitti.

Bir ay bir işin olmaması ardında gerçekten küresel sermaye mi var :D

koskoca apple Türkiye'deki rakip firmanın 10000 telefonu satışına mı göz dikti?
Noter onayli gümrük beyannamesi olmasi lazim BTK kaydi icin.. Yoksa imei kaydi yapilmaz.. İthalatçıda ben hiç suç bulmuyorum açıkçası.. Mesela bir araba satışı düşünün.. Satici diyorki "kardesim hasar kaydi var" ama alici ona ragmen arabayi aliyor ve aldigi bu araci satmak isteyip satışa hasar kayitsiz olarak koyuyor.. Baskasi o arabayi ikinci saticidan satin aliyor.. Sonra bakiyor ki araç hasar kayitli.. Bu durumda suç araci hasar kayitli olarak satan ilk saticida mi yoksa hasar kayitli oldugunu bile bile araci yanlis bilgiler vererek satan ikinci saticida mi?

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.266
Sadece cepport için konuşuyorum arkadaşlar.

Pazartesi günü (Yetişmez ise salı) IMEI kayıtları girilecektir.

ayarsizherif

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
3
Sadece cepport için konuşuyorum arkadaşlar.

Pazartesi günü (Yetişmez ise salı) IMEI kayıtları girilecektir.
Ağzınızdan bal damlıyor hocam. İnşallah dediğiniz gibidir. 1 ay geçti alalı telefonu. Halen kayıtsız. Bekliyorum hele bi kapansın o zaman cayırtı kopar işte

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu_kalemun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burhan
Cihazım
Discovery
Konular
1
Arkadaşlar merhaba,
Ben son söz olarak şunu söylemek istiyorum. Bu hafta akkoyun karakoyun belli olacak ki ben demeden hiddenking söylemiş zaten. Bencede bu hafta cuma gününe kadar sorun hallolacaktır inşallah. Ama unutmayın ki burası Türkiye. Sağ kulağını sol eliyle tutanların ülkesi. İyi günler.

Üst Alt