Ana Başlık Xiaomi Cihazlarda Yaşanan IMEI Numaralarının Kayıt Dışı Gözükme Problemi

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
Kafamda deli sorular :) Aklıma şöyle bir şey geldi.Eğer btk ya faturayı bildirip imei kayıt ettiriliyorsa ( öyle düşünüyorum bilgim yok ) bize gönderdikleri faturada imei yok.Bundan dolayı sıkıntı olabilir mi ?

denizcileriz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
murat
Cihazım
mi5
Konular
0
Telefon elimizde kullanmaya korkuyoruz , nasıl bir işin içinde kaldık böyle anlamadim

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
Arkadaşlar daha önce de yazmıştım bende N11 den Turuncu mağzadan Mi5 pro aldım. Faturadaki imei ile telde ki uyuyor ama,benimde kayıt dışı gözüküyor hala.
hocam turuncumagaza ile iletişime gectiniz mi ?

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

HexfeT

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Erhan
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
0
Ben de geçen hafta Cepport Gitti gidiyor dan aldım.
Yazıcı çıktısı fatura ve irsaliye ile geldi. Faturada IMEI yok, irsaliyede var.
Delta Servis garanti sorgulamada IMEI lerin biri var, diğeri yok.
Hattı taktığım slotun IMEI sorgusu "KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI" olarak görünüyor.
Diğer slotun IMEI si için "KAYIT BULUNAMADI" diyor çünkü hat takmadım, hat takıldığı an kayıtdışına düşüp 120 günlük süreç başlıyor.

Ben firmanın sorun çıkaracağını sanmıyorum fakat ödeme onayı da vermek istemiyorum.
Gitti gidiyor da süreci donduran arkadaşlar nasıl yaptıklarını söylerse iyi olur. İade ya da değişim talebi dışında seçenek bulamadım ben. Onay için son bir saatim kaldı.

Makhosh

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ümit
Cihazım
Mi 5
Konular
1
Ben de geçen hafta Cepport Gitti gidiyor dan aldım.
Yazıcı çıktısı fatura ve irsaliye ile geldi. Faturada IMEI yok, irsaliyede var.
Delta Servis garanti sorgulamada IMEI lerin biri var, diğeri yok.
Hattı taktığım slotun IMEI sorgusu "KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI" olarak görünüyor.
Diğer slotun IMEI si için "KAYIT BULUNAMADI" diyor çünkü hat takmadım, hat takıldığı an kayıtdışına düşüp 120 günlük süreç başlıyor.

Ben firmanın sorun çıkaracağını sanmıyorum fakat ödeme onayı da vermek istemiyorum.
Gitti gidiyor da süreci donduran arkadaşlar nasıl yaptıklarını söylerse iyi olur. İade ya da değişim talebi dışında seçenek bulamadım ben. Onay için son bir saatim kaldı.
Bildiğim kadarıyla sevk irsaliyesi fatura yerine geçmiyor. Fatura üzerindeki irsaliye numarası ile sevk irsaliyesi aynı mıdır?

Onayı dondurmak için de bana özel-aldıklarım kısmında sorun bildir/iade şeklinde 72 saat dondurabiliyorsunuz. Onay sürenizin sonlarına doğru başvurursanız zaman kazanırsınız

HexfeT

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Erhan
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
0
@Makhosh
Faurada belirtilen irsaliye no ile irsaliyede yazan no tutmuyor. birinin sonu 38, öteki 45.

Makhosh

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ümit
Cihazım
Mi 5
Konular
1
İnternetten alışveriş tecrübeme göre faturadaki irsaliye numarası ile sevk irsaliyesinin aynı olması gerekiyor. Benimde uyuşmuyor. Düzeltmelerini istedim ama telefonda anlaşamadık. Hukukçu değilim ama en azından faturada yazmayan IMEI numarasına sahip cihazı sizin aldığınızı bu sevk irsaliyesi kanıtlar. Örneğin garanti için gittiniz, görevli sizden faturadaki irsaliye numarasına sahip irsaliyeyi isteyebilir. Size şunu diyebilir, bu başka bir faturanın irsaliyesi, bizim için faturadaki tarih esastır der işin içinden çıkar. Tabiki bu uç bir örnek ama doğrusu bu olmalı.

creed90

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mİ5 Pro
Konular
20
Arkadaşlar daha önce de yazmıştım bende N11 den Turuncu mağzadan Mi5 pro aldım. Faturadaki imei ile telde ki uyuyor ama,benimde kayıt dışı gözüküyor hala.
Bende turuncu mağazadan almıştım, aldığım gün kutuyu açmadan baktım ve herhangi bir sıkıntı yoktu. Demek ki gerçekten BTK ile ilgili bir sorun var.. Umarım öyledir..

Düshekimi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kenan
Cihazım
Xiaomi mi5
Konular
1
Sanırım sorun btk ile ilgili farklı farklı mağazalardan alınan cihazlarda da aynı sorun var turuncu ve cepport aynı satıcı değil ise

denizcileriz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
murat
Cihazım
mi5
Konular
0
Arkadaşlar varmı IMEI kaydı kayıtlı görünen

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi