Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
RehberXiaomi cihazlarda Anti Rollback kontrolü nasıl yapılır
Rollback kelimesi geri alma, yazılım düşürme anlamına gelir.
Anti-Rollback, söz konusu yazılım düşürme işlemine getirilen bir kilit, bir güvenlik önlemi.
Detaylar şurada:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Şimdi sizler böyle bir kilidin olmadığını veya çalışmadığını iddia ediyorsunuz. (Dolaylı bir şekilde.)
Bu ciddi bir iddia. Siz gerçekten "yazılım düşürme" işlemi yaptınız mı? ROM değiştirmeyi kastetmiyorum. Yazılım düşürme yaptınız mı arkadaşlar?
Lütfen bizleri aydınlatınız. Yoksa beyanınızı yanlış anlayıp telefonunu "brick" edenler olabilir. Vebal almayınız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Anti-Rollback değeri "4" çıkanlar, "Custom ROM" yani üçüncü kişilerce hazırlanan ROM'ları yüklerken herhangi bir sorunla karşılaşmazlar. Lakin eski bir orijinal yazılım yüklemeye kalkarlarsa telefon brick (tuğla) olur.
Kaynak:
Yanlış bilgiyse lütfen düzeltin arkadaşlar. Hassas konu.
fastbootdan miui 11 den miui 10 downgrade yaptim ve sorun yaşamadım . Sanirim bu iki arayuzde android 9 tabanli oldugu icin sorun yasamadim . Yakinda gelecek olan global stable android 10 sürümünden sonra artik antirollback sorunları cikabilir note 7 de
Rollback kelimesi geri alma, yazılım düşürme anlamına gelir.
Anti-Rollback, söz konusu yazılım düşürme işlemine getirilen bir kilit, bir güvenlik önlemi.
Detaylar şurada:
Şimdi sizler böyle bir kilidin olmadığını veya çalışmadığını iddia ediyorsunuz. (Dolaylı bir şekilde.)
Bu ciddi bir iddia. Siz gerçekten "yazılım düşürme" işlemi yaptınız mı? ROM değiştirmeyi kastetmiyorum. Yazılım düşürme yaptınız mı arkadaşlar?
Lütfen bizleri aydınlatınız. Yoksa beyanınızı yanlış anlayıp telefonunu "brick" edenler olabilir. Vebal almayınız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Anti-Rollback değeri "4" çıkanlar, "Custom ROM" yani üçüncü kişilerce hazırlanan ROM'ları yüklerken herhangi bir sorunla karşılaşmazlar. Lakin eski bir orijinal yazılım yüklemeye kalkarlarsa telefon brick (tuğla) olur.
Kaynak:
Yanlış bilgiyse lütfen düzeltin arkadaşlar. Hassas konu.
Hocam geçiş yaptığığım romlar custom romlardı yazarken gözümden kaçmış kusuruma bakmayın. Ama mi flash ile MIUI 11-10 arası geçişler yaptığımdada sorun olmamıştı. Sadece bir keresinde mi flash ile yazılım flashlarken cihaz tamamen kapanmıştı ne yaptıysam açamamıştım. Buradaki bir telefoncu nasıl yaptığını bilmiyorum ama sorunumu çözmüştü. Haricinde dediğim gibi MIUI 11 ilk çıktığında beğenmeyip MIUI 10 a dönüş yapmıştım. Android sürümleri fark ediyormuydu tam hatırlamıyorum ama.
Edit: Custom android 10 romdan android 9 romlara döndüğüm zamanlarda da sorun yaşamadım.
redmi 6a cihazımda kontrol etmede 5 ay önce andr9dan 8.1 olan miui pro rom yükledim telefon açıldı acayip kasıyordu telefonu yeni rom yüklüyüm diye kapattım birdaha açılmadı
bilgi için teşekkürler. redmi note 8de hindistan 11.05 yüklü iken hindistan 11.02yi fastboottan yüklemeye çalışmıştım cihaz birck oldu anti rollback kontrolü de yaptım cihazda da romda da anti değeri 1 görünüyor . Sıkıntı ne olabilir acaba.
mi 9t'de 1 cikti, miui 10.3 android 9'lu rom indirdim. Flash all.bat dosyasinda set CURRENT_ANTI_VER degeri 0 olarak gozukuyor. Yuklesem sorun yasar miyim acaba ? Not kisminde buldugunuz degerden kucukse yuklemeyin denilmis ama bazi arkadaslar yuklemis sorun yasamamis vs. Emin olamadim.