Haber Xiaomi CEO’su: Telefonlarımız Gelecekte Daha Pahalı Olacak

• Konbuyu başlatan Skorpi
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 67
  • Görüntüleme 5K
Son birkaç yılda akıllı telefon pazarını adeta fetheden Çinli Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, firmanın gelecek planları hakkında konuştu. Bu zamana kadar yüksek performansı uygun fiyatlara sunan Xiaomi, anlaşılan o ki yakında fiyatlarını da dev rakiplerine göre ayarlayacak.

Bundan 10 yıl önce bırakın akıllı telefonları, herhangi bir tüketici elektroniği dalında esamesi bile okunmayan Xiaomi, artık Apple ve Samsung gibi devler için çok ciddi bir tehdit haline geldi. Bir yanda rekabet kızışırken, tüketiciler yıllardır Xiaomi gibi firmalar sayesinde teknolojiyi daha ucuza satın alma fırsatı yakaladılar.
Ortalama fiyatlar sürekli yükselse de alternatif üreticiler bu fiyatları oldukça geriden takip etme geleneğine sahip oldular. Artık bir alternatif üretici olduğu konusu tartışmalı olan Xiaomi ise rekabette zirveye oynamak, kârını arttırmak için yeni planlar yapıyor.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Tech Node’un haberine göre Xiaomi CEO’su Lei Jun, akıllı telefon fiyatlarının gelecekte daha yukarıda olacağını söylüyor. Jun, bu zamana kadarki düşük fiyatlandırma politikasının arkasında, ucuz donanımların kullandıkları gerçeğinin yattığını söylüyor. Jun, “Açıkçası, telefonlarımızı 2000 yuan ve altında fiyatlandırma itibarından kurtulup; daha fazla yatırım yapıp, daha kaliteli ürünler sunacağız” açıklamasında bulunuyor.
Yatırımın artması, birim maliyetlerin artması demek. Bu da Xiaomi cihazlarının önümüzdeki yıllarda gerçekten de daha yüksek fiyatlara sunulması anlamına geliyor. Firmanın 2000 yuan (vergiler hariç yaklaşık 1600 TL) altı fiyatlandırma politikasından vazgeçmesi bu şekilde mümkün görünüyor.

“Gelecekte telefonlarımız daha pahalı olacak. Çok değil, biraz daha pahalı olacak”

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Xiaomi’nin Çin’de ve dolaylı olarak, pazardan pazara değişiklik gösterse de 2000 yuanlık maksimum fiyat barajını 3000 yuana çekeceği söyleniyor. Bu da fiyatlarda olası bir %50’lik artışı gündeme getiriyor. Bu artışın Çin dışındaki pazarlarda uygulanma ihtimali de oldukça yüksek.

Bu beklentiyi satışta olan mevcut telefonlara ilişkin bir zam haberi ile karıştırmamak gerek. Zira Xiaomi’nin yeni fiyat politikası, önümüzdeki dönemde göreceğimiz amiral gemilerinde uygulanacak.

Bakalım Xiaomi, “ucuzcu” imajından kurtulup devlerin arasına girmeyi başaracak mı?

Kaynak:Webtekno

Gesendet von meinem Mi Max 3 mit Tapatalk

pathfinder1

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
zeki
Cihazım
xiaomi mi max 2
Konular
9
Meizu çok mu ucuz bir bakın isterseniz fiyatlara.
Xiaomi gider meizu gelir beyler takmayon bu kadar. Üstelik meizunun fiyat performansı kamerası yazılımı xiaomiden iyi bence.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ua_mustafa_20

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
profesyonel işsiz
Konular
87
Aynen hocam ben en son Turkcell T-50 kullandığımda karşılaşmıştım. Trajikomedi doğrusu.
evet hocam.onda da vardı
sanırım sisteme programlar ile aşırı yük olmasın diye yapılan bir sınır
olumsuz yanı 1-2 yıl sonra o ayrılan alan standart kullanıcı için bile yetersiz kalıyor

pathfinder1

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
zeki
Cihazım
xiaomi mi max 2
Konular
9
Misal 64 GB dahili hafızalı modelde demi bu durum var, yani 64 GB yetersizmi geliyor, çok garip geldi bana
evet hocam.onda da vardı
olumsuz yanı 1-2 yıl sonra o ayrılan alan standart kullanıcı için bile yetersiz kalıyor

dds25

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Lenovo K6 Note
Konular
11
evet hocam.onda da vardı
Cyanegonmod yüklemiştim kafam rahattı benim hocam:)

ua_mustafa_20

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
profesyonel işsiz
Konular
87
Misal 64 GB dahili hafızalı modelde demi bu durum var, yani 64 GB yetersizmi geliyor, çok garip geldi bana

yenilerden haberim yok hocam
ama
16 gb nin 2 gb si uygulama için ayrılmıştı
zaten Xiaomi tanışınca başka marka bakmadik(daha ucuzu yok diye)
konuya hakim arkadaşlar bizi de aydınlatırsa sevinirim
güncel bilgimiz olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cyanegonmod yüklemiştim kafam rahattı benim hocam:)
Allah razı olsun o tayfadan
ölü telefonları kaç sene onlar sayesinde kullandık

dds25

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Lenovo K6 Note
Konular
11
yenilerden haberim yok hocam
ama
16 gb nin 2 gb si uygulama için ayrılmıştı
zaten Xiaomi tanışınca başka marka bakmadik(daha ucuzu yok diye)
konuya hakim arkadaşlar bizi de aydınlatırsa sevinirim
güncel bilgimiz olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Allah razı olsun o tayfadan
ölü telefonları kaç sene onlar sayesinde kullandık
Valla ya;);)

Caner06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabır
Cihazım
R
Konular
65
.

Son düzenleme:

muhsin42

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
muhsin
Konular
1
Ucuz mu? Mi 9 4,5k ve ucuz. Öyle mi? Güldüm. Ama oturma organımla. İlerde %5 politakasından da vazgeçer gibi duruyor.
Mi 9 4.5 k dediğin telefon yeni çıkan s10 nu gerilerde bıraktı bence gayet iyi fiyatı vede yeni çıktı nihayetinde mi 9 3.500 e kdr düşecektir

ByKaraca

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Elime ne geçers
Meslek
Teknoloji Editörü
Konular
380
Cihazların kalitesi yükselsin Tl bazında 200 vs lira artmasında sorun yok bence. Bazı cihazları gerçekten döküntü gibi firmanın ucuz etin yahnisi misali. Zaten son 2 3 amiral gemisi cihazlarına bakınca kalitenin artmaya başladığı görülmekte. Redmi serisini ayırmalarındaki asıl amaç buydu bence. Kalite konusunda saf Mi markasını belli bir standart üzerine oturtacaklar.

0quz

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuz
Cihazım
Mi 8
Konular
2
boşuna 2 tane alt marka çıkartmadı bu adamlar mi 8 den sonra böyle olacağı çok belliydi dh de bazı yorumlarım var bunla ilgili mi markasını daha premium yapacak cihazlara daha deneysel özellikler ekleyecekler diğer taraftan poco ve redmi ile yine ucuz güçlü f/p cihazlar üretmeye devam edecekler düşüncem bu şekilde

Üst Alt