Soru Xiaomi bizi kandırıyor mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nymphaea Caerulea

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Gökhan
Cihazım
Xiaomi Mi A2
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Android 9 Pie
Telefon Modeli
Xiaomi Mi A2
Bootloader Kilidi
Kapalı
Xiaomi Mi A2 64GB/4GB sahibiyim. Telefonda 20mp + 12 mp çift arka kamera buluyor. Manuel ya da otomatik tüm modlarda çekilen tüm fotoğrafların en fazla 9 mp olduğunu görüyorum. Sadece potre modunda düşük ışıkta çekilen fotoğraflar 20,1 mp değere sahipler.

Ayrıca arkadaki çift kameradan altta olanı bant ile kapattığımda ekran kararıyor yani görüntü alınmıyor ( üstteki kameranın hiçbir işlevi olmuyor ) Aynı zamanda üst kamerayı bir bant ile kapatıp, alttaki kamerayı açık bıraktığımda ise hiçbir görüntü kaybı yaşanmıyor. Yani görünüşe göre üstteki kameranın hiçbir görevi işlevi bulunmuyor. Hatta orada gerçek bir kamera olup olmadığından dahi şüphe ediyorum.
Çift kameranın portre modunda alan derinliği yaratmaya yardımcı olduğunu biliyorum. Yaptığım sayısız varyasyonda ki test çekimlerinde üst kamera kapalı iken çektiğim fotoğraflar ile çift kamera fotoğraflar arasında zerre fark yok.

5 yıl öncesinden kalan Lenovo Vibe x2 telefonumdaki 13 mp tek kamera, bazı modlarda xiaomi a2 den çok daha kaliteli çekim yapıyor ayrıca çekilen fotoğraflar gerçek 13,1 mp değerini görebiliyorken, 20 + 12 mp çift kameraya sahip Xiaomi mi A2 telefonu nasıl oluyorda 9 Mp den yüksek çekim yapamıyor?

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Yazdıklarım ortada... Yazılanlar da. ;)
Üstünüze alınmayın hocam. Durum tespiti yapmak istedim sadece. Miuitürkiye ailesine yakışmayan neticesi belli kısır bir tartışmada, benim gibi dışardan konuyu takip eden herkes anlamak istediğini anladı zaten.;)

Oyla:

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Sanırım konuyu açan arkadaşımız yazılanları ve en azından sorduğu sorunun cevabını aldığına inanıyorum. Konu amacının dışına daha fazla taşmaması adına yeni yorumlara kapatılmıştır.
Teşekkürler iyi forumlar.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt