8 aydır redmi note 4 kullanıyorum. Aşırı pişmanım.
1)Güncelleme rezaleti
2)Garanti rezaleti
3)Türkiyeye resmi olarak girince asla değmeyecek fiyatlar
4)Telefonlar kullanıldıktan 2-3 ay sonra 4 saat ekran süresini bile zor veriyor. Batarya rezaleti
5)Telefonu stabil tutmak için rom vs ile uğraşmanız lazım ki bu işlerle uğraşmak zorunda kalmamalıyız. Ama xiaomi rezaletliğiyle bizi bu duruma iletiyor.
6)F/P diyerek milleti kekliyorlar. İçine snapdragon koyuyorlar, 80 yerinden özellik kısıyorlar. Araştırınca Huawei vs tarzı markalarda daha kaliteli telefonlar bulabilirsiniz.
Burada fikirlerimi belirttim linç atmayın.
Yedi aydır mı 6 kullanıyorum. Hiç pişman değilim.
1) Aldığımdan beri 5 kez güncelleme aldım ( En son MIUI 10 )
2) Cihazım kvk garantili ( Garantiyle işim olmadı ama iPhone ve Huawei dışında doğru dürüst garanti veren de zaten yok)
3)Xiaomi Türkiye'ye resmi olarak gelmedi. Resmi distribütörü olduğunu iddia eden firma ise bu tezden yola çıkarak fiyatları olabildiğince yüksek tutuyor.
4) Ekran süresi kişiden kişiye değişir. Ben 3350 mah ile 6.5 saat ekran süresi alıyorum. Note 4 te 4100 mah. batarya var. Yani sürenin az olması kullanımınızla alâkalı
5) Ben de rom işleriyle uğraşmıyorum ama cihazın son derece stabil.
6) Evet Xiaomi cihazlar hâlâ f/p cihazlar. Snap dragon Cualcomm tarafından akıllı telefonlar tarafından hazirlanan bir sistemdir ve sadece Xiaomi değil, Samsung, Asus, LG vs...bir çok firma tarafından kullanılır.
Huawei telefonlar da güzel cihazlardır ama arayüz olarak MIUI mı Emui derseniz tartışmasız MIUI derim
Fiyat olarak baktığınız zaman da Huawei nin giriş seviyesi bir telefonunun fiyatı Xiaomi'nin orta-üst segment bir cihazıyla eşdeğerdir.
Netice olarak....
Kullandığınız telefon bildiğım kadarıyla Oreo 8.0 güncellemesini almayacak. Yani sizin sanssızlığınız resmi note 4 sahibi olmanız. Fakat bu demek degildir ki yukarıda yaptığınız eleştirilerinizde haklılık payınız olsun.
SKORPİ hocamın kulakları çıkmasın.... Xiaomi candır MIUI canan.