Saçma bir yorum yapmışsınız, modlu whatsappın kullanılma sebeplerinden biri diğer kullanıcıların sildiği mesajı görebilmektir, whatsapp da haliyle diyor ki, biz bu "herkesten sil" özelliğini boşuna mı getirdik herkes görecekse. Buna sitem etmeniz ile "youtubeda adblock kullandığım için videolar yüklenmiyor, bu dayatma nedir?" demek kadar saçma bence
Öncelikle şunu belirtiyim, ilk çıkan modlardan birisini uzunca bir süre kullandım, uyarı geldikten sonra kaldırdım ve tekrar kullanmadım. Öyle son görülmemi kapatıyım, durumlarını gördüğümü kimse görmesin..vb özellikleri için falan değil, sadece tema özelliği için kullanmıştım. Bana göre de ya kendileri getirsin bu tema özelliğini yada bu kadar dayatma yapmasınlar, o zamanlar karanlık tema bile yoktu ki mod içerisinden istediğiniz şekilde ve renkte tema ayarlayabiliyordunuz. Sizin dediğiniz silinen mesajlar veya diğer gizlilik için getirdikleri özelliklere/engellere gelecek olursak, Play Store'da bile gelen tüm bildirimleri kaydedebileceğiniz, açıklamasında "silinse bile tüm mesajları görün" yazan uygulamalar mevcut. Durumlar için ise yanlış hatırlamıyorsam siz en başta durumu açmasanız bile zaten yükleniyordu daha sonra da siz kendi internetinizi kapatarak görebiliyordunuz. Son görülmeyi kişiye özel olarak kapatma, bir de hatırladığım online durumunuzu kimse göremiyordu, bunlar da kendi widgeti ile yapılabilen şeylerdi.
Ben kişisel olarak bunun önüne geçmek istemelerinin asıl nedeninin güvenlik ihlali, kullanıcıların kişisel bilgilerinin ele geçirilebilmesi ve tabii ki onlar için daha da önemlisi bu bilgilerin ve verilerin kendileri değil mod yapan kişilerin eline geçecek olması olduğu görüşündeyim. Meta gibi devasa çapta reklam trafiği olan bir şirket için ne kadar riskli bir durum kişi verilerine ulaşamamak siz düşünün. Bir zamanlar Netflix'e özel FB mesajlarına erişim verildi gibi haberler dolanıyordu, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama kişisel verilerin ne kadar değerli olduğunu bu gibi durumlardan anlayabilirsiniz.
Peki sonuç nedir? Uygulama sahibi onlar, belirttiğiniz Youtube örneğinde olduğu gibi karşı önlem olarak alınan aksiyonlara yapacak birşey yok, ya bu şekilde kullanacağız yada erişim izni vermeme hakları var fakat Youtube bu konuda istese birşey yapamaz çünkü üyelik olmadan da erişilebilen bir platform. Diğer yandan Whatsapp telefon numaranızı engellediği an iş biter. Bu konuda olan durum ise biraz farklı, Türk ve yabancı bir çok kullanıcının, özellikle Redmi modellerde herhangi bir mod kullanmadıkları halde bu uyarıyı alması anormal ve Whatsapp her zamanki gibi hazır cevaplar vererek arkaplanda memur gibi keyfine göre iş yapıyor.