Yardım Vowifi ve volte açılmıyor.

Yasiin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
16
Türk telekom hattında vowifi ve volteyi açamıyorum online işlemlerden açmaya çalışırken telefonunuz desteklemiyor diyor.

Yasiin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
16
Bende enteresan bir durum var. Resmi global romlu n9 pro da türk telekom cihazı tanımıyor. Daha önce galaxy s7 de hd+ açarken s7 olarak görmüyordu, müşteri hizmetleri ile görüşerek hat resetleme yaparak aktive etmiştim.(yukarıda yazıldığı gibi başka cihaza takarak). Elimde smsung note 2 var ona taktım kartı note 2 olarak gözüktü n9pro yu geri taktım yine tanımadı ekran görüntüsündeki gibi. Wifi arama yazıp 5555 e atınc başvurunuz alındı diyor kabul mesjı gelmiyor. S7 de aktive ettiğim volte çalışmaya devam ediyor ancak vowifi alamıyorum. *# li işlemler ikiside disabled durumunda ve ayarlarda volte ve vowifi açık. Anlamadım gitti açıkçası.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Aynen valla sorunu çözerseniz benide bilgilendirirseniz sevinirim.

Oyla:

robomopaw

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cagatay
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
4
Aynen valla sorunu çözerseniz benide bilgilendirirseniz sevinirim.

Samsung note 2 ye taktım bekledim olmadı, ardından note9 a taktım o da olmadı. İnat ettim s7 edge taktım, o da olmadı. Ardından dedim s7edge de custom rom vardı, üşenmedim resmi oreo rom kurdum Türk telekom yine tanımadı. Ondan sonra telefonu ilk aldığımda menüde vowifi seçeneği vardı diye android 7 romunu da indirdim kurdum o da olmadı. Türk telekomun sitesinde s7 edge için volte var ancak vowifi yokmuş ama yine de deneyim dedim tüm uğraşlar boşa gitti.

en sonunda Turkcell sitesinde note 9 proya volte-vowifi destek gözüküyor, akabinde baktım hat taşımaya güzel tarife yapmışlar, zaten ay sonunda merkezden uzak bir yerde yeni işe başlayacağım, Türk Telekom kesin sıkıntı yaratır dedim, bugün gidip hat taşıma talimatı vereceğim, 100 küsür cayma bedeli olacak ama Türk Telekom'a zaten mecburiyetten geçmiştim Turkcell'e geri döneceğim.

Kısacası elimdeki telefonlar ile TT'de bu işi yapamayacağım, şu pandemide sağa sola gidip telefonuna sim kart takıp bir şey deneyeceğim diye de gezilmezki. Zaten çevrede iphone da fazla yok, diğerleride TT'nin vowifi destekli cihazları arasında yok. haha--

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Elimde Note 8 var.
Türkcell de iken Volte kullanıyordum.

Türk Telekom'a geçtim, volte kapanmış oldu.

5555 e mesaj gönderdim, "Başvrunuz işleme alındı" diye yanıt geldi.
Aradan 1 ay geçti hiç ilgilenen olmadı.

Bugün bu alanı okuyunca tekrar deneyeyim dedim.
ve tekrar 5555 e mesaj gönderdim, 5 dakika sonra VOLTE HATTINIZA TANIMLANMIŞTIR diye mesaj geldi.
Ancak, işlem yapılmadı,
Tekrar WIFI ARAMA ye mesaj gönderdim, şimdi cevabını bekliyorum.

Anlaşılan o ki, GSM şirketlerinin bu konuda kafası karışık. :))

Oyla:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Elimde repairli Note 8 var mevcut IMEI ile volteyi de vowifiyi de desteklemiyordu
Ev üyelerinden telefon rica ettim J7 Prime dı telefon hattımı takarak volte ve vowifi için sms attım 2 dk sonra hattınıza tanımlanmıştır mesajı geldi daha sonra kendi cihazıma takınca ikisi de sorunsuz çalıştı :) (Hattım Turk Telekom)

Oyla:

robomopaw

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cagatay
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
4
Elimde Note 8 var.
Türkcell de iken Volte kullanıyordum.

Türk Telekom'a geçtim, volte kapanmış oldu.

5555 e mesaj gönderdim, "Başvrunuz işleme alındı" diye yanıt geldi.
Aradan 1 ay geçti hiç ilgilenen olmadı.

Bugün bu alanı okuyunca tekrar deneyeyim dedim.
ve tekrar 5555 e mesaj gönderdim, 5 dakika sonra VOLTE HATTINIZA TANIMLANMIŞTIR diye mesaj geldi.
Ancak, işlem yapılmadı,
Tekrar WIFI ARAMA ye mesaj gönderdim, şimdi cevabını bekliyorum.

Anlaşılan o ki, GSM şirketlerinin bu konuda kafası karışık. :))
Başvuru işleme alındı mesajından sonra hemen yanıt gelmiyorsa havada kalıyor. Birde Turkcell'e geçince vowifiyi geçtim ikiside çalışmazmış taahhütte vereceğim çok heyecanlı olur benim için haha--
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Elimde repairli Note 8 var mevcut IMEI ile volteyi de vowifiyi de desteklemiyordu
Ev üyelerinden telefon rica ettim J7 Prime dı telefon hattımı takarak volte ve vowifi için sms attım 2 dk sonra hattınıza tanımlanmıştır mesajı geldi daha sonra kendi cihazıma takınca ikisi de sorunsuz çalıştı :) (Hattım Turk Telekom)
J7 prime da s7 gibi volte destekli ancak vowifi desteksiz gözüküyor sitede. İkisinin de çalışması enteresan olmuş.

J7 prime da yüklü csc nin kodu nedir hocam? Recovery den bakabilir misiniz.

Son düzenleme:
Oyla:

mert258

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi8
Konular
16
Başvuru işleme alındı mesajından sonra hemen yanıt gelmiyorsa havada kalıyor. Birde Turkcell'e geçince vowifiyi geçtim ikiside çalışmazmış taahhütte vereceğim çok heyecanlı olur benim için haha--

J7 prime da s7 gibi volte destekli ancak vowifi desteksiz gözüküyor sitede. İkisinin de çalışması enteresan olmuş.

J7 prime da yüklü csc nin kodu nedir hocam? Recovery den bakabilir misiniz.
Turkcell de 30 sn sonra onay mesajı geliyor 3 tel de yaptım

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Havada kalmadı, yaklaşık 30 dakika sonra WIFI ARAMA'nın açıldığına dair olumlu cevap geldi.

Sanıyorum, o an sistemle ilgilenen operatörün bilgisine bağlı olarak gelişiyor.

Oyla:

robomopaw

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cagatay
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
4
Havada kalmadı, yaklaşık 30 dakika sonra WIFI ARAMA'nın açıldığına dair olumlu cevap geldi.

Sanıyorum, o an sistemle ilgilenen operatörün bilgisine bağlı olarak gelişiyor.
Bende telefon tanımlanmadığı için gelmiyordu müşteri yetkilisini aradığımda aldığım cevapta zaten telefon değiştirmek dışında bir çözüm olmadığı ve sistemde gözükmedikçe kendilerinin bir şey yapamadığı, gözüktüğünde de sistemin otomatik tanımladığı yönünde. Yani volte ve vowifi için herşey sistemde sorun olursa aramayın bizi diyorlar TT yetkilileri.

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
WIFI ARAMA yı tanımlaladıklarından sonra deneme yapım RADYO KAPALI diye mesaj geliyor.

Oyla:

robomopaw

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cagatay
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
4
perşembe günü Turkcell'e no taşıma başvurusu yaptım gece 2 de geçiş yapıldı. Turkcell de telefon açıldığı anda hiç bir ayar yapmadan volte ve vowifi çalışmaya başladı. vowifi için de tercih edilen ağ wifi ağ yaptım. Henüz görüşme yapmadım bir sıkıntı olursa volte ye çeviririm. sıkıntı Türk Telekomun cihazları tanıma konusunda izlediği enteresan yollar.

Oyla:
Üst Alt