Yardım Vodafone - Ağ Bağlantısı 3G ve H+ Problemi

Abayarim

Her Daim Xiaomi (Y)
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Xiaomi Note
Meslek
Muhasebe
Konular
7
Arkadaşlar Merhaba, Herkese iyi forumlar.

Yaklaşık 1 ay önce Xiaomi Note 2 aldım. Dün ise, babamın telefonunda bir soruna bakar iken bulunduğum lokasyonda 4,5 G ile bağlantı sağladığını gördüm. ( İstanbul, Sarıyer ) Lakin benim Note 2 cihazım ise, bu bölgede sürekli 3G ve H+ olarak bağlanıyor. İş yerimde ise 4G olarak bağlanıyor.
Telefonu ilk alır iken bu cihazın Global olduğunu ve bağlantı konusunda sıkıntı olmadığı yorumlarını okumuş idim.
Sorum ise; 4,5 bağlantı desteği sağlamıyor mu ? 3G veya H+ olarak bağlanmasın da sakınca varmı yani daha mı yavaş internet kullanıyorum ? Son olarak ise 4,5 olarak bağlanması konusun da bir çözüm var mı acaba?

Yardımlarınız için teşekkürler.

Not: Her iki lokasyondan ekran görüntüsü eklenmiştir.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Abayarim

Her Daim Xiaomi (Y)
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Xiaomi Note
Meslek
Muhasebe
Konular
7
Arkadaşım ben biliyorum chatin_62 üstad bunla alakalı bir video çekmişti.Videoda MI4 var ancak herşey aynı
Video:
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Ayarlardan sonra telefonu açıp kapattım. Tekrar kontrol ettiğimde eski ayarlara geri gelmiş olarak gördüm. Bu biraz sıkıntı. Her açma kapamadan sonra bu şekilde yeniden ayar yapmak gerekecek demek ki. Tabi benim için doğru bir uygulama ise bu video.

Oyla:

Abayarim

Her Daim Xiaomi (Y)
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Xiaomi Note
Meslek
Muhasebe
Konular
7
Arkadaşım ben biliyorum chatin_62 üstad bunla alakalı bir video çekmişti.Videoda MI4 var ancak herşey aynı
Video:
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Yine birşey fark ettim :) Bu ayarları yapınca cihaz arama yapmıyor :(:(:(

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Xiaomi cihazlarda 4.5G ibaresi bulunmaz. Sadece 4G yazar. Cihazınızın global model olduğuna emin misiniz? Arka kapakta aötta model no yazar, buraya atar mısınız model no yu?

Oyla:

Abayarim

Her Daim Xiaomi (Y)
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Xiaomi Note
Meslek
Muhasebe
Konular
7
Xiaomi cihazlarda 4.5G ibaresi bulunmaz. Sadece 4G yazar. Cihazınızın global model olduğuna emin misiniz? Arka kapakta aötta model no yazar, buraya atar mısınız model no yu?

4,5G ibrasi olmamasını tahmin etmiştim. İşyerimin orada 4G olarak bağlantı kuruyor yani İstanbul Gayrettepe. Ama İstanbul Sarıyerde hep H+ ve 3G de. Ama Babamın vodafone hattı 4,5 görüyor. Cihazı Cepport dan Global Model olarak satın aldım. Eğer Global değil ise bana başka cihaz satmışlardır :) Arka görüntüsü aşağıdadır. Teşekkür ederim ilginize.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
4,5G ibrasi olmamasını tahmin etmiştim. İşyerimin orada 4G olarak bağlantı kuruyor yani İstanbul Gayrettepe. Ama İstanbul Sarıyerde hep H+ ve 3G de. Ama Babamın vodafone hattı 4,5 görüyor. Cihazı Cepport dan Global Model olarak satın aldım. Eğer Global değil ise bana başka cihaz satmışlardır :) Arka görüntüsü aşağıdadır. Teşekkür ederim ilginize.
Cihazını global donanımlı band 20 destekli cihaz değil. Global cihazın kpdu 213 ile biter, sizdeki 211 yani çin cihazı.

Oyla:

Abayarim

Her Daim Xiaomi (Y)
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Xiaomi Note
Meslek
Muhasebe
Konular
7
Cihazını global donanımlı band 20 destekli cihaz değil. Global cihazın kpdu 213 ile biter, sizdeki 211 yani çin cihazı.

Demek ki kandırıldık oluyor bu durum :)
Peki bana ne gibi sıkıntılar yaratabilir bu cihaz ? ağ bandı olarak ? İş yerimde 4G görmesi 4,5 internet kullanabiliyorum demek mi ?
Teşekkürler.

Oyla:

Abayarim

Her Daim Xiaomi (Y)
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Xiaomi Note
Meslek
Muhasebe
Konular
7
Az önce cepport teknik destek ekibi ile görüştüm.

64 GB lık versiyonunun 20 band desteklemediğini söylediler. 128 GB olan model Global rom imiş. Lakin 4G bağlantısını aşırı iyi veren lokasyonlarda kullanabileceğimi ilettiler kaldı ki doğru söylüyorlar. Evimde 3G veya H+ olmasına rağmen, iş yerimde 4G olarak bağlanıyorum.
Benim için aşırı sorun teşkil edecek bir durum değil imiş. Evimde de interneti donmadan kasmadan rahatça kullanabiliyorum. Sadece tüketici olarak kıllanmış idim. 128 GB lık olanı alacaktım ilk başta zaten, kalmadığı için 64 GB almış idim. Buda benim kısmetim imiş demek ki :)

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Demek ki kandırıldık oluyor bu durum :)
Peki bana ne gibi sıkıntılar yaratabilir bu cihaz ? ağ bandı olarak ? İş yerimde 4G görmesi 4,5 internet kullanabiliyorum demek mi ?
Teşekkürler.
Orada GLOBAL STABİL ROM diyor. Cihaz GLOBAL DONANIMLI BAND 20 DESTEKLİ demiyor. Türk milleti olarak okumak, okuduğumuzu anlamak konusunds prk başarılı değiliz :) 4G çekmesi 4.5G kullanabilmeniz demek evet. Bir sorun teşkil etmez iyi günlerde kullanın.

Oyla:

Abayarim

Her Daim Xiaomi (Y)
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Xiaomi Note
Meslek
Muhasebe
Konular
7
Orada GLOBAL STABİL ROM diyor. Cihaz GLOBAL DONANIMLI BAND 20 DESTEKLİ demiyor. Türk milleti olarak okumak, okuduğumuzu anlamak konusunds prk başarılı değiliz :) 4G çekmesi 4.5G kullanabilmeniz demek evet. Bir sorun teşkil etmez iyi günlerde kullanın.

Keşke herkes veya her satıcı bu ayrıntıları yazsa da bizde okuduğumuzu net anlasak ne güzel olur değil mi ? Her suçu hemen tüketiciye veya Türk Milleti 'ne yığmamak lazım sanki :)

Suçu önce kendisinde aramalı insan. Herkes her konuda tüm detayınca bilgi sahibi olacak diye bir kaide olmuyor malesef. İnşallah bu sonuç birilerine ulaşırda, bu cihazı almadan önce uyarılmış olurlar.

Teşekkürler.

Oyla:
Üst Alt