Soru TWRPler hakkında

AssassinX

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Assassin
Cihazım
G2
Konular
6
Herhangi bir twrp sürümünde neden system biçimlendir bulunmuyor neden depolama alanını silmek zorundayız?

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
150
Data System Ve Format data yapmak zorunludur Rom Kurulumlarında. System Biçimlendirme Vardır. Advanced Wipe Bölümünde.

AssassinX

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Assassin
Cihazım
G2
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Data System Ve Format data yapmak zorunludur Rom Kurulumlarında. System Biçimlendirme Vardır. Advanced Wipe Bölümünde.
System note 9 proda bulunmuyor, rom kurulum notlarında da hiçbir zaman system biçimlendirin diye bir şey olmuyor.

aslan568

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaşar
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
tekniker
Konular
33
System note 9 proda bulunmuyor, rom kurulum notlarında da hiçbir zaman system biçimlendirin diye bir şey olmuyor.
Note 9 proda system yok super var bu super sistemden cok daha karmaşık bir yapıya sahip hocam bunu çözebilen bir twrp henüz mevcut değil malesef ilerleyen zamanda resmi twrp çıkarmı bilinmeZ ama su asamada yapcak bişey yok malesef

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
150
Pardon Cihazı Fark etmemişim ancak Rom Attığım Tüm Cihazlarda System Oluyor Sistemsiz Rom Olmaz zaten sadece sizin cihaz için farklı aşamalar olabilir. Eski sistemi silesinizki yeni sistem kurasınız

Pegasus__

..::FreeDoom::..
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi 9T - Davinci
Konular
51
Rom işlemlerinde sytempartisyonu koruma altındadır. Eğer root yetkisine sahip değilseniz sistem üzerinde değişiklik yapamazssınız.

sistem koruması nedeni ile yaptığınız her türlü uygulama yükleme şifrele silme ekleme çıkarma işlemleri data partisyonu üzerinde işlenir ve sistem buaraya bakarak çalışır.

sistem wipe yapptığınızda rom silmiş olacağınızdan o roma ait verilerde sonradan kuracağınız rom için çöp olacak ve çökme yapacaktır.

sistem partisyonuna karışmadan data partisyonunu wipe ederseniz fabrika ayarlarıyla açarsınız telefonunuzu.

dahili depolama alanıda uygulama veri deposu olduğu için formatlamak zorundasınız ki buda yine çökme önüne geçmek için ve şifrelemeyi çözmek için zorunludur.

AssassinX

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Assassin
Cihazım
G2
Konular
6
Note 9 proda system yok super var bu super sistemden cok daha karmaşık bir yapıya sahip hocam bunu çözebilen bir twrp henüz mevcut değil malesef ilerleyen zamanda resmi twrp çıkarmı bilinmeZ ama su asamada yapcak bişey yok malesef
Bunu ilk defa duydum bir araştırmasını yapıcam
Rom işlemlerinde sytempartisyonu koruma altındadır. Eğer root yetkisine sahip değilseniz sistem üzerinde değişiklik yapamazssınız.

sistem koruması nedeni ile yaptığınız her türlü uygulama yükleme şifrele silme ekleme çıkarma işlemleri data partisyonu üzerinde işlenir ve sistem buaraya bakarak çalışır.

sistem wipe yapptığınızda rom silmiş olacağınızdan o roma ait verilerde sonradan kuracağınız rom için çöp olacak ve çökme yapacaktır.

sistem partisyonuna karışmadan data partisyonunu wipe ederseniz fabrika ayarlarıyla açarsınız telefonunuzu.

dahili depolama alanıda uygulama veri deposu olduğu için formatlamak zorundasınız ki buda yine çökme önüne geçmek için ve şifrelemeyi çözmek için zorunludur.
Dahili depolamaki uygulama veri deposundan kastınız nedir? Rootsuz bir kullanıcının erişebildiği alandan bahsediyorsanız bu bana tamamen saçma geliyor neden bir çökme oluşsun ki

Pegasus__

..::FreeDoom::..
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi 9T - Davinci
Konular
51
Dahili depolamaki uygulama veri deposundan kastınız nedir?

Android ve data klasörleri buralarda yeralan veri taabanları. Whatsapp, telegram gibi mesaj veri tabanı, video, döküman benzeri dosyalar. çektiğimiz fotoğrafların DCIM klasörüne depolanması v.s. (kısaca son ürün depolama alanı)

Rootsuz bir kullanıcının erişebildiği alandan bahsediyorsanız bu bana tamamen saçma geliyor neden bir çökme oluşsun ki

Buradaki çökme olayı depolma alanı üzerindeki şifreleme ile ilgilidir.
sistem partisyonunu wipe edip yeni bir rom kurduğunuzda dosya şifreleme algoritması değişeceğinden bu bölüme ulaşamayacak ve verileri yazamayacak bir sistem doğal olarak çökecektir. :)

saçma görünmesi doğru kelimelerle ifade edememiş olmamadan kaynaklı olabilir. kusura bakmayın.

AssassinX

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Assassin
Cihazım
G2
Konular
6
Android ve data klasörleri buralarda yeralan veri taabanları. Whatsapp, telegram gibi mesaj veri tabanı, video, döküman benzeri dosyalar. çektiğimiz fotoğrafların DCIM klasörüne depolanması v.s. (kısaca son ürün depolama alanı)

Buradaki çökme olayı depolma alanı üzerindeki şifreleme ile ilgilidir.
sistem partisyonunu wipe edip yeni bir rom kurduğunuzda dosya şifreleme algoritması değişeceğinden bu bölüme ulaşamayacak ve verileri yazamayacak bir sistem doğal olarak çökecektir. :)

saçma görünmesi doğru kelimelerle ifade edememiş olmamadan kaynaklı olabilir. kusura bakmayın.
Tamamdır şimdi anladım benimde başımı sürekli yakanda bu şifreleme oldu bunu kapatmanın bir yolu yok o zaman

Üst Alt