Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar merhaba. Telefona twrp yükleyeceyim, ama okuduklarıma göre custom rom yüklerken dalvik,cache ve data seçib wipe yapmak gerekiyor. Ben diger markaları kullanirken system dahil her şeyi seçib wipe yapıyorduk. Persist kısmı felan olmuyordu. Xiaomilerde neden sistem persist gibi alanları da wipe yapamıyoruz ? Sistem malum system dosyasına kuruluyor, eğer silmezsek custom rom eski romun uzerine yazılmış olmuyor mu ? Bu 0 kurulummu sayılıyor yani ?
ciddi olamazsınız ?
data nın ne olduğunu tartışmayalım.
rom üzerinde bulunduğu için zaten yapmanıza gerek yok diyorum.
işin cıncığını da çıkartalım tertemiz olsun diyorsanız buyurun gelin emmc nizi formatlayıp ardından sistem kurmadan direk sizin custom rom u kuralım.
Ama bu çaba neden ?
zaten aynı işlem neden işi uzatıp kafa karıştırıyoruz?
Arkadas bu ne agresivlik ? Ve ciddiyim. Framework dosyolari falan hepsi system klasoru icinde. Format data sistemi silmez,rom scripti kurulurken icindeki silme islemi kodlari yapar bunu. Ben aosp rom da kurmak istiyorum. Aosp romlarda sistem i silmek gerekiyormuş muiden gecince. O yuzden soruyorum. Gel bi de dov istersen ayibtir kardes.admini ayri agresiv kullanicisi ayri agresiv
custom romların içinde persist yoktur. bu yüzden onu silerseniz custom rom yükleyince yenisi yüklenmez.
fabrika romlarının içinde vardır ve fabrika romu sadece üretici tarafından yayınlanır.
ben kendi taktiğimi söyleyeyim.
wipe - format data - yes
reboot - recovery
install - rom
bu şekilde sıfır sıkıntı.
Arama butonub konusuna gelirsek scorpi hocam her türlü haklı.
arama yapma buraya yazmaya göre çok çok daha hızlı bir yöntem . Vakit değerliliği konusunda tartışmaya bile gerek yok...
Sefa hocam bende mi tools v2 ile eu stabil yüklemiştim. Sonra cihaz mi ekranda kaldı. Sağolsun forumdan arkadaşlar wipe-format data-Yes yap sonra gelen ekranda reboot de açılır diye yardımcı oldular ve öyle oldu hakikatende. Fakat benim şöyle bir sorum var. Örneğin eu için güncelleme geldiğini varsayalım. Şimdi ben güncellemeyi pcden indirsem sonra gene wipe-format data-Yes yapsam ve reboot ile başlatsam, sonrasında pcden romu telin hafızasına atıp tekrar twrp ye gelip install yapsam temiz güncelleme olur mu? Yada önce install yapsam sonra format data yapsam olur mu?
Arkadaşlar uzatmaya gerek yok. Wipe-Advanced wipe içerisinde cache/dalvik cache/system/data/internal storage seçip wipe yapmanız ve yeni romu kurmanız yeterli. Persist, preloader vb. Şeyleri seçmemelisiniz. Persist cihazların ek yönetim dosyasıdır, donanımı yönetmeye yara. Parmak izi sensöründen tutun, bazı cihazlarda wifi ye kadar yönetir. Preloader mtk cihazlarda bulunut, cihaz ilk açılış komutunu aldığında ne yapacağını bu dosya sayesinde öğrenir.
Arkadaşlar uzatmaya gerek yok. Wipe-Advanced wipe içerisinde cache/dalvik cache/system/data/internal storage seçip wipe yapmanız ve yeni romu kurmanız yeterli. Persist, preloader vb. Şeyleri seçmemelisiniz. Persist cihazların ek yönetim dosyasıdır, donanımı yönetmeye yara. Parmak izi sensöründen tutun, bazı cihazlarda wifi ye kadar yönetir. Preloader mtk cihazlarda bulunut, cihaz ilk açılış komutunu aldığında ne yapacağını bu dosya sayesinde öğrenir.
Arkadas bu ne agresivlik ? Ve ciddiyim. Framework dosyolari falan hepsi system klasoru icinde. Format data sistemi silmez,rom scripti kurulurken icindeki silme islemi kodlari yapar bunu. Ben aosp rom da kurmak istiyorum. Aosp romlarda sistem i silmek gerekiyormuş muiden gecince. O yuzden soruyorum. Gel bi de dov istersen ayibtir kardes.admini ayri agresiv kullanicisi ayri agresiv
dostum aosp romda iş tamamen değişiyor. ona göre firmware de flashlaman gerekebiliyor.
sen işi bilmeyen biri değilsin. ama işi bilerek yokuşa sürmek istiyorsun ve bende buradaki amacını merak ediyorum.
benim yazdıklarım miui tabanlı romlar için geçerli.
dediğin için ben sana durumu anlattım ve dormat datanın yeterli olduğunu söyledim.
AMA
Senin ilk sorun o değildi . konuyu değiştirmenin de pek manası yok.
sorun neden persist silmediğindi ve durumu sana açıkladık.
persist gibi zibilyon tane partision var.
o twrp nin yapımcısı onu da silemen için seçenek koymuş ve bu onun kendi keyfi .
ve çok düşünceli arkadaşlar da onu silmemen gerektiğini sağ olsun sana yazmışlar.
bak bunlar benim mix 3 cihazımdaki bazı bölümler ve numaraları
bu bölümlerin de hepsini twrp ye ekleyebilirsin. ama neyi silersen başına ayrı bela açarsın.
herhangi bir custom rom içinde
adspso , cmnlib , devcfg , keymaster , lksecapp , non-hlos , rpm , sbl1 , splash , system , boot ve tz
dosyaları bulunabilir. ama sen bunları bilmediğin için bu güne kadar sadece sistem ve ön belleği silip işlem yapıyordun ve sorun olmuyordu. fantazi olarak da bunları silmeye gerek yok.
sonuca gelirsek : normalde kimse kimseye karşı agrasif değildir. ama şu bir gerçek ki herkes hak ettiğini alır .
siz aradığınız cevabı çoktan aldınız . gerisi sadece fantazi