Yardım TWRP Siliniyor.

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
Arkadaşlar merhaba,

Redmi3 telefonumda geçenlerde TWRP silinmişti. Neyse 2 gün önce tekrar yükledim twrp yi. 2 Günde en az 5-6 defa twrp ye girdim, hatta en son dün 14.03 tarihli eu romu yükledim twrp ile. Bugün merkezi saat düzenini yüklemek istediğimde yine twrp nin açılmadığını gördüm.

Tekrar yükleyeceğim twrp yi o sorun değil ama neden durduk yere siliniyor acaba?

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yüklediğin rom dolayısıyla silinmiş olabilir bence,Bazı romlarda oluyor.

İlginç, neredeyse 1 yıldır kullandığım telefonumda son 1 ayda 2 kez twrp silindi. Dediğiniz gibi ise son 2 rom kaynaklı o zaman sorun. Geçen seferde eu haftalık rom yükledikten sonra silinmişti.

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Leeco telefonlarda başıma gelmişti bazı romları yükledikten sonra twrp siliniyor kendi orjinal recovery'e dönüyordu sanırım sizin sorununuz da ondan kaynaklıdır.

Oyla:

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
Dün akşam twrp yi tekrar kurdum. Bu seferde rom silindi. Tekrar twrp üzerinden rom yükleyince twrp siliniyor.

twrp yükleyince rom siliniyor, rom yükleyince twrp siliniyor.wasntme~~

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
twrp'yi yüklerken flashlıyorsun değil mi ustam, Boot yaparsan rom yükledikten sonra silinir.Bide twrp yi yükledikten sonra başka romla dene bakalım sonuç ne olacak.

Oyla:

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
twrp'yi yüklerken flashlıyorsun değil mi ustam, Boot yaparsan rom yükledikten sonra silinir.Bide twrp yi yükledikten sonra başka romla dene bakalım sonuç ne olacak.

Ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım. Bu işleri deneme yanılma yöntemiyle kazara yapıyorum. Bilinçli bir şekilde sistematik bir iş değil yaptığım.

twrp yi fastboot modunda iken şu komutlarla yüklüyorum;

fastboot flash recovery twrp.img

fastboot flash boot twrp.img

fastboot boot twrp.img

Zaten twrp açılıyor son komut gereği. twrp ekranında iken yeniden başlat>sistem diyorum yine twrp açılıyor her seferinde.

Ben de telefon açılsın diye haftalık eu rom yüklüyorum bu seferde twrp siliniyor.

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Sen Şu komutu gir ve manuel olarak twrp yi aç yani ses açma ve güç tuşuna twrp ekranı gelene kadar basılı tut böyle bir dene bakalım ben böyle yapıyorum.

Oyla:

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
Sen Şu komutu gir ve manuel olarak twrp yi aç yani ses açma ve güç tuşuna twrp ekranı gelene kadar basılı tut böyle bir dene bakalım ben böyle yapıyorum.

"fastboot flash recovery twrp.img" komutu ile yüklemeyi denedim, yükleniyor, sıkıntı görünmüyor. Telefonu kapatıp, ses açma + güç tuşu kombinasyonu ile telefonu açıyorum, telefonun kendi kurtarma menüsü açılıyor. twrp sanki yüklenmemişçesine inatla açılmıyor. Birkaç kez denememe rağmen twrp yi bu komutla kuramadım.

Üstteki mesajımda belirttiğim yöntemle tekrar yükledim, twrp açıldı ama bu seferde rom silindiğinden telefon açılmadı.

Neyse artık yapacak pek bir şey yok. Rom yükleyeceğim zaman önce twrp yükleyip sonra romu kuracağım. Haftalık rom değiştirmem artık, köklü bir değişiklik olursa güncelleme yaparım.

Teşekkürler.

Oyla:
Üst Alt