Yardım TWRP Siliniyor.

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
Arkadaşlar merhaba,

Redmi3 telefonumda geçenlerde TWRP silinmişti. Neyse 2 gün önce tekrar yükledim twrp yi. 2 Günde en az 5-6 defa twrp ye girdim, hatta en son dün 14.03 tarihli eu romu yükledim twrp ile. Bugün merkezi saat düzenini yüklemek istediğimde yine twrp nin açılmadığını gördüm.

Tekrar yükleyeceğim twrp yi o sorun değil ama neden durduk yere siliniyor acaba?

porschemurat

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
5
Cihazım
Meizu
Konular
6
Arkadaşlar ve Zenex hocam bugün bende bütün gün Mi 6 ya bir türlü twrp yükleyemedim.
Twrp yi yüklüyorum twrp yi reboot ile açıyorum giriyorum twrp ye ama telefonu açıp kapattığımda twrp silinmiş oluyor.
Rom olarak önce mi9 beta denedim olmadı.
Sonra stabil mi 8 global ile denedim yine olmadı.
Dediğin gibi rom dosyasını winrar ile açtım içindeki recovery dosyasını silmek için ama rom içinde recovery dosyası yoktu.
Bu sorunu nasıl çözeriz

Oyla:

ertanx

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 6
Meslek
Teknisyen
Konular
48
Arkadaşlar ve Zenex hocam bugün bende bütün gün Mi 6 ya bir türlü twrp yükleyemedim.
Twrp yi yüklüyorum twrp yi reboot ile açıyorum giriyorum twrp ye ama telefonu açıp kapattığımda twrp silinmiş oluyor.
Rom olarak önce mi9 beta denedim olmadı.
Sonra stabil mi 8 global ile denedim yine olmadı.
Dediğin gibi rom dosyasını winrar ile açtım içindeki recovery dosyasını silmek için ama rom içinde recovery dosyası yoktu.
Bu sorunu nasıl çözeriz

Gelişme var mı, yaptığınız deneme yanılma yaptığınız bir işlem ? Bir işlem denedim Mi 6 için ve test ettim sonuç olumlu gibi.

Oyla:

ezioTD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ezio
Cihazım
Mi 6
Konular
13
Aynısı Mi 6 da bana da oluyor. Global dev romda twrp siliniyor. epic rom vs. de silinme yok

Oyla:

ertanx

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 6
Meslek
Teknisyen
Konular
48
Aynısı Mi 6 da bana da oluyor. Global dev romda twrp siliniyor. epic rom vs. de silinme yok

Bu bilgi benim yaptığım işemi teyit işte. Mantık yürütmem doğruysa çözümü şu, Mi 6 için yazıyorum.

Global Beta ve kararlıda fastboot kurulumundan sonra twrp kuruluyor, twrp den çıkmadan kendi içinde recovery ile başlat dediğimizde sorunsuz tekrar twrp açıyor. Fakat Miui rom açıldıktan sonra güncelleyici > ... nokta > kurtarma modunda yeniden başlat dediğimizde miui orijinal recovery ile açıyor ve twrp silinmiş oluyor.

twrp ilk kurulup açıldıktan sonra veriyi biçimlendir yaptıktan sonra "güncelleyici > ... nokta > kurtarma modunda yeniden başlat dediğimizde" bil twrp sorunsuz açılıyor. veriyi biçimlendir işin püf noktası.

veriyi biçimlendir olayı eu ve epic rom için şart bunu yapmadan kurunca eu ve epic rom kurulmuş gibi oluyor ve bootloopa düşüyor

ezioTD veriyi biçimlendir yaptınız mı epic rom kurmadan önce?

Oyla:

ezioTD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ezio
Cihazım
Mi 6
Konular
13
Bu bilgi benim yaptığım işemi teyit işte. Mantık yürütmem doğruysa çözümü şu, Mi 6 için yazıyorum.

Global Beta ve kararlıda fastboot kurulumundan sonra twrp kuruluyor, twrp den çıkmadan kendi içinde recovery ile başlat dediğimizde sorunsuz tekrar twrp açıyor. Fakat Miui rom açıldıktan sonra güncelleyici > ... nokta > kurtarma modunda yeniden başlat dediğimizde miui orijinal recovery ile açıyor ve twrp silinmiş oluyor.

twrp ilk kurulup açıldıktan sonra veriyi biçimlendir yaptıktan sonra "güncelleyici > ... nokta > kurtarma modunda yeniden başlat dediğimizde" bil twrp sorunsuz açılıyor. veriyi biçimlendir işin püf noktası.

veriyi biçimlendir olayı eu ve epic rom için şart bunu yapmadan kurunca eu ve epic rom kurulmuş gibi oluyor ve bootloopa düşüyor

ezioTD veriyi biçimlendir yaptınız mı epic rom kurmadan önce?

Elbette her rom kurulumundan önce wipeları yapmak gerekiyor. Ama işte global dev 7.9.22 romda twrpyi flaşlayıp yeniden başlatınca orijinal recovery açılıyor

Oyla:

ertanx

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 6
Meslek
Teknisyen
Konular
48
ezioTD hocam wipe den kastım format data. veriyi biçimlendir şu girince yes yazıp sıfrladığımız yer. Aynı yerden mi bahsediyoruz? epic rom kurmadan önce bunu yaptınız mı?

Oyla:

ezioTD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ezio
Cihazım
Mi 6
Konular
13
ezioTD hocam wipe den kastım format data. veriyi biçimlendir şu girince yes yazıp sıfrladığımız yer. Aynı yerden mi bahsediyoruz? epic rom kurmadan önce bunu yaptınız mı?
evet yaptım zaten epic romda sorun yok sorun stock romda

Oyla:

ertanx

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 6
Meslek
Teknisyen
Konular
48
evet yaptım zaten epic romda sorun yok sorun stock romda

Aynen stock rom "format data. veriyi biçimlendir şu girince yes yazıp sıfrladığımız yer" yapmayınca twrp yi ikinci açılışta siliyor. Hatta fastboot ekranında tekrar twrp kurup eu ve epic rom kurdum bootlopa düştü açılmamıştı. Otto_man hocamın kulakları çınlasın

format data. veriyi biçimlendir yaptıktan sonra hem stock romda twrp silinmiyor hem de eu ve epic romlar sorunsuz kuruluyor, bunu bir kereye mahsub yapmak lazım.

Oyla:

ezioTD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ezio
Cihazım
Mi 6
Konular
13
Aynen stock rom "format data. veriyi biçimlendir şu girince yes yazıp sıfrladığımız yer" yapmayınca twrp yi ikinci açılışta siliyor. Hatta fastboot ekranında tekrar twrp kurup eu ve epic rom kurdum bootlopa düştü açılmamıştı.

format data. veriyi biçimlendir yaptıktan sonra hem stock romda twrp silinmiyor hem de eu ve epic romlar sorunsuz kuruluyor, bunu bir kereye mahsub yapmak lazım.
şu an mesela mi flash tool ile stock roma döndüm ama bootloader ekranı hala epic rom bu beni rahatsız etti şimdi miui 8 stable fastboot indiriyorum onu flaşlayıp 9a yükseltecem

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Elbette her rom kurulumundan önce wipeları yapmak gerekiyor. Ama işte global dev 7.9.22 romda twrpyi flaşlayıp yeniden başlatınca orijinal recovery açılıyor

Hocam 7.9.22de recovery guncellemesi gelmis olabilir mi, o yüzden twrp siliniyor olmasin recovery de kurulduğu icin.

Bu yüzden Global Beta veya Stabile bulamıyorum bende. Xiaomi Eu, Epic Rom, Miui Pro rom gibi cok iyi gelistiriciler varken.

Oyla:
Üst Alt