Yardım Twrp 0 mb

• Konbuyu başlatan dds25
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 48
  • Görüntüleme 10K

dds25

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Lenovo K6 Note
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Lineage Os 15.1
Telefon Modeli
Lenovo K6 Note
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar şimdi bir konuda size danışmak istiyorum. Ne kadar araştırdıysam çözümünü bulamadım. Yardım ederseniz çok sevinirim. Bende Lineage Os 15.1 Android 8.1'in telefonum için(Lenovo K6 Note) son güncellemesiyle beraber yüklü. Ve TWRP'dr internal storage 0 mb gözüküyor ve sadece bu romda oluyor ve çok seviyorum bu romu. Çözüm olarak sıfırlama falan gösteriyorlar fakat yaptığımda tekrar rom kurduğumda yine 0 mb olarak gözüküyor. Çözümünü söylerseniz sevinirim.

dds25

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Lenovo K6 Note
Konular
11
Benim telefon redmi 5 plus EU rom attım bu şekilde oldu. 3 tane farklı twrp sürümü denedim hiçbirinde düzelmedi
Twrp'yi yeniden başlatınca şifre falan geliyormuş. Pin veya şifre ise öyle denediniz mi siz bende olmadı ama belki sizde olur. Twrp'ye girip restart recovery yapınca geliyormuş.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sayın dds25 sorunuzun 2 çözümü var..ilki format data, ikincisi ise TWRP değiştirmeniz....iyi forumlar

Gesendet von meinem Mi Max 3 mit Tapatalk
Bir sürü sürüm kullandım hep aynı ve şuan güncel sürümdeyim. Formatı deneyeceğim sıfırlayınca. Buraya dönüş yaparım.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Format data yapmana gerek yok kardeşim. Twrp üzerinden yapacağın 2 işlemle hafızan eski haline gelecek anlatıyorum ne yapacağını

Yapacaklarını anlatıyorum tek tek. Twrp ye gir wipe tıkla ordan advanced wipe tıkla. Data işaretle altta repair files tıkla. Çıkan seçenekte change file tıkla. Exst2 ve ex4 4 olanları sırasıyla seçerek sağa kaydır tamamdir
Format data yapmasına gerek yok diyorsunuz sonra bunu diyorsunuz.

Mount tıklarmisin bakalım hafıza ne görünüyor. Olmasa wipe gir format tıkla yes yaz tamam. Ondan önce yedeklerini al herşey silinir

Hani format yapmasına gerek yoktu, gerek yoksa neden önerdiniz? Sizden önce ben bunu önerince neden ortaya atlayıp ona gerek yok deyip sonra benim dediğim şeyi öneriyorsunuz? Ya benden daha çok bildiğinizi düşünüyorsunuz ya ne söylediğinizden habersizsiniz ya da yazılanları okumuyorsunuz. Hangisi acaba?

Oyla:

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Karşılıksız miui ailesine yardımı borç bilirim
Konular
49
Format data yapmasına gerek yok diyorsunuz sonra bunu diyorsunuz.

Hani format yapmasına gerek yoktu, gerek yoksa neden önerdiniz? Sizden önce ben bunu önerince neden ortaya atlayıp ona gerek yok deyip sonra benim dediğim şeyi öneriyorsunuz? Ya benden daha çok bildiğinizi düşünüyorsunuz ya ne söylediğinizden habersizsiniz ya da yazılanları okumuyorsunuz. Hangisi acaba?
Ben ilk önerim sundum. Olmuyorsa format seçeneği de olur. Ben sizin yazdığınızda gördüm. Amacım çok bilmişlik değil insanlara yardımcı olmak ki burda çok kişiye karsiliksiz özelden yardımcı olmuşumdur. Neyse bundan sonra hiç bir konuya atlamam. Anlamadığım sizin zorununuza giden nedir

Hocam şimdi öncelikle sen diyorsun ya ext2 ile düzeltip ext4 yap diye bende sadece fat'a formatlanabiliyor onarımda sonra rom silindiği için tekrar kurduğumda yine aynı hata oluyor. Oreo'dan dolayı galiba benimki.
Sırasıyla ext2 sec kaydır geri dön ext4 sec onuda kaydır. 2 yi 4 yapmayacaksın. Neyse çok bilmişlik yapmiyim

Oyla:

dds25

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Lenovo K6 Note
Konular
11
Ben ilk önerim sundum. Olmuyorsa format seçeneği de olur. Ben sizin yazdığınızda gördüm. Amacım çok bilmişlik değil insanlara yardımcı olmak ki burda çok kişiye karsiliksiz özelden yardımcı olmuşumdur. Neyse bundan sonra hiç bir konuya atlamam. Anlamadığım sizin zorununuza giden nedir
Hocam tartışmanıza gerek yok. Sakin olalım.

Sırasıyla ext2 sec kaydır geri dön ext4 sec onuda kaydır. 2 yi 4 yapmayacaksın. Neyse çok bilmişlik yapmiyim
Öyle rom siliniyor mu hocam?

Oyla:

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Konular
49
Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62

Söylediğiniz konuda bilginiz olmaması zoruma giden. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Hemen size anlatıyım.

Önerdiğiniz şey data partisyonunun dosya sistemini değiştirmek. Bu işlem sonucu data partisyonu formatlanır, yeni seçilen dosya sistemi ile yeniden data partisyonu oluşturulur. Peki format data tıklayıp yes yazıp kaydırdığımızda ne oluyor? Data partisyonu formatlanıyor ve varsayılan dosya biçimi ile yeniden data partisyonu oluşturuluyor. Sizin yaptığınızdan farklı olarak data partisyonunun dosya biçimi değişmiyor. Ext4 ise ext4 kalıyor ext2 ise ext2. Sizin yaptığınız şey önerilmez, neden? Çünkü varsayılan dosya biçimi değiştirildiğinde kernel uyumlu değilse data partisyonu tekrar oluşturulamayabilir. Oluşturmak için farklı ve uzun yöntemler gerekir. Aynı işlemi kısa yoldan ve risksiz yapmak varken sizin önerdiğinizin yapılması doğru değildir.

Şimdi umarım öğrenmişsinizdir neyin ne olduğunu.

Oyla:

dds25

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Lenovo K6 Note
Konular
11
Söylediğiniz konuda bilginiz olmaması zoruma giden. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Hemen size anlatıyım.

Önerdiğiniz şey data partisyonunun dosya sistemini değiştirmek. Bu işlem sonucu data partisyonu formatlanır, yeni seçilen dosya sistemi ile yeniden data partisyonu oluşturulur. Peki format data tıklayıp yes yazıp kaydırdığımızda ne oluyor? Data partisyonu formatlanıyor ve varsayılan dosya biçimi ile yeniden data partisyonu oluşturuluyor. Sizin yaptığınızdan farklı olarak data partisyonunun dosya biçimi değişmiyor. Ext4 ise ext4 kalıyor ext2 ise ext2. Sizin yaptığınız şey önerilmez, neden? Çünkü varsayılan dosya biçimi değiştirildiğinde kernel uyumlu değilse data partisyonu tekrar oluşturulamayabilir. Oluşturmak için farklı ve uzun yöntemler gerekir. Aynı işlemi kısa yoldan ve risksiz yapmak varken sizin önerdiğinizin yapılması doğru değildir.

Şimdi umarım öğrenmişsinizdir neyin ne olduğunu.
Tartışmaya gerek yok hocam hallettim sorunu. sercanyildrm siz de yapmak istersiniz belki. Her iki yöntemi de denedim olmadı sonradan Wipe>Advanced>data'dan change file system>f2fs olarak değiştirdim. Sonradan micro sd hariç her şeyini sıfırladım telefonun. Daha sonra rom ve gapps'ı yükleyip açtım ve tekrar TWRP'ye girdiğimde sorun çözüldü. Zenex mehmet_dengiz Skorpi hocam teşekkür ederim. Sağolun,var olun. İyi forunlar herkese.

Oyla:

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Konular
49
Ortada tartışılacak bir konu yok. Sadece yardımcı olmak amacım. Sorunun çözüldüğü e sevindim. Çok bilmişlik yaptığım için özür dilerim

Oyla:
Üst Alt