Sohbet Türknet vs Vodafone net

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
3 aydır Turknet kullanıyorum ilk defa bugün sorun yaşadım. Normalde 30mbit olan hızım 8-9 mbit civarında seyrediyordu ve bugün sabah arıza kaydı açtım. Gelen cevabı kopyalıyorum :

14.03.2018 09:45:48
İnternet Arıza/ Performans Sorunu
Merhaba, Türk Telekom saha ekibi santral ve binanızdaki ankastre kutusu arasında bulunan fiziksel bağlantıyı kontrol ederek sorunu çözdü. Hizmetinizi hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu cevap saat 13:44'te gelmiş. Henüz eve gidip kontrol edemedim ama eğer gerçekten sorunu bu kadar çabuk giderdilerse helal olsun derim :)
evet hocam cevabınızı bekliyoruz :)

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
evet hocam cevabınızı bekliyoruz :)
Hız 5 mbit'e düşmüş hocam. Maçı izlemek için hevesle TV Box karşısına geçtim fakat sonuç hüsran. :( Bir defa daha arıza kaydı açacağım eğer yine düzelmezse herhalde değiştirmem gerekecek. En azından taahhüt yok...

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Hız 5 mbit'e düşmüş hocam. Maçı izlemek için hevesle TV Box karşısına geçtim fakat sonuç hüsran. :( Bir defa daha arıza kaydı açacağım eğer yine düzelmezse herhalde değiştirmem gerekecek. En azından taahhüt yok...
18 Nisan da benim de Superonline bitiyor, aynı şartlarda fiyat yüksek olacak sanki....TT güzel bir teklifte bulundu, ben Türknet düşünüyordum ama bu durumda en iyisi yine TT olacak sanırım

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
18 Nisan da benim de Superonline bitiyor, aynı şartlarda fiyat yüksek olacak sanki....TT güzel bir teklifte bulundu, ben Türknet düşünüyordum ama bu durumda en iyisi yine TT olacak sanırım

Hocam yalnız şöyle de bir durum var... Turknet benim bulunduğum bölgede Turk Telekom altyapısını kullanıyor. Yani benim sıkıntım Turknet'ten değil Turk Telekomla ilgili. Zaten gelen bildirimde de arızanın "Türk Telekom saha ekibi" tarafından giderildiği belirtiliyor. Bu mantıkla düşününce Türk Telekom veya Turknet arasında arızanın giderilmesi konusunda hizmet kalitesi anlamında fark olmayacak zannediyorum. AKK olmaması, telefon dahil olması, taahhüt olmaması vs. gibi avantajları düşününce Turknet Turktelekoma göre bence hala daha mantıklı.

Mr_Blueyes

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi 6
Konular
6
türk net kullanıyorum gayet memnunum istedğinizi sorabilirsiniz

FenerBahce

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dervis ATES
Cihazım
Mi note 2
Konular
3
2 yıl turktelekom servisinde çalışmış birisi olarak söylüyorum arkadaslar. buradaki bir cok yorum tamamen asılsız, kendinden bir haber veya kulaktan dolma bilgiler dahilinde yazılmış.

1. turknet e ait herhangi bir memleketde alt yapı yok, yani turktelekom dışında hiç bir firmanın alt yapısı yok, olamazda ( superonlıne fıber harıc o da ozel ızınle kalabalık sitelere altyapısını döşüyor )
2. 100mbit e kadar hız veririrz diyorlar yanı sızın ikamet adresiniz ile turktelekomun santral panolarına uzaklıgıınzın izin verdiği hız kadarını alabilirsiniz. yani ttnet veya dıgerlerı sıze 16mbıt e kadar hız verıyorlarsa eger ıkametınız desteklerse turknet sıze 100mbıt e kadar hızı verir ( ben istanbul tuzlada 70mbıt hız alıyorum )
3. müşteri hizmetlerini kaldırdılar maaliyeti düşürmek ve müşterilerine daha ucuz a internet hızmetı saglamak ıcın. bilinçli internet kullanıcıları için problem degıl ama genelde bu sıkıntı oluyor cunku bazen karşınızda muhatap arıyorsunuz. bunuda bır kac kere aradım eski sisteme dönebilecekleri msjını verdiler.
4. arkadaşını getir kampanyasından faydalanıp eş, dost, arkadaşlarınızı turknet e getırıp 1 ay ( ne kadar abone getırırsenız o kadar aylık) ucretsız ınternet hızmetı alırsınız.

başka sorusu olana cvp yazabilirim bilgim dahilinde

saygılar.

Solin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERCAN
Cihazım
Xiaomi Mİ 6
Konular
6
2 yıl turktelekom servisinde çalışmış birisi olarak söylüyorum arkadaslar. buradaki bir cok yorum tamamen asılsız, kendinden bir haber veya kulaktan dolma bilgiler dahilinde yazılmış.

1. turknet e ait herhangi bir memleketde alt yapı yok, yani turktelekom dışında hiç bir firmanın alt yapısı yok, olamazda ( superonlıne fıber harıc o da ozel ızınle kalabalık sitelere altyapısını döşüyor )
2. 100mbit e kadar hız veririrz diyorlar yanı sızın ikamet adresiniz ile turktelekomun santral panolarına uzaklıgıınzın izin verdiği hız kadarını alabilirsiniz. yani ttnet veya dıgerlerı sıze 16mbıt e kadar hız verıyorlarsa eger ıkametınız desteklerse turknet sıze 100mbıt e kadar hızı verir ( ben istanbul tuzlada 70mbıt hız alıyorum )
3. müşteri hizmetlerini kaldırdılar maaliyeti düşürmek ve müşterilerine daha ucuz a internet hızmetı saglamak ıcın. bilinçli internet kullanıcıları için problem degıl ama genelde bu sıkıntı oluyor cunku bazen karşınızda muhatap arıyorsunuz. bunuda bır kac kere aradım eski sisteme dönebilecekleri msjını verdiler.
4. arkadaşını getir kampanyasından faydalanıp eş, dost, arkadaşlarınızı turknet e getırıp 1 ay ( ne kadar abone getırırsenız o kadar aylık) ucretsız ınternet hızmetı alırsınız.

başka sorusu olana cvp yazabilirim bilgim dahilinde

saygılar.

Hocam geçen gün ne kadar hız alırım diye girip bakmak istedim bulunmuş olduğum ikamet bilgilerini girip.
Fakat şöyle birşey takıldı aklıma. Ben yaklaşık 2 ay önce Turk.net'ten ne kadar hız alırım kısmında ikamet bilgilerimi girdikten sonra 35 Mbps'e kadar hız alabileceğim görünüyordu. Dün akşam tekrar bir bakayım dedim. Aynı ikamet bilgilerimi girmeme rağmen bu sefer 16 Mbps'e kadar hız alabileceğim göründü.wasntme~~
Acaba sizin de bahsettiğiniz gibi Türk Telekom santral panolarını mı uzaklaştırdı da birden değer kaybı görüldü.?
Bu neden kaynaklı olabilir?

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
alt yapısı iyi veya kötü bana modem arayüzünde görünen hattın en fazla alabileceği hızı sorunsuz veriyor
"
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
"

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Skorpi burhan0660 Sabahki mesajımdan sonra yeniden arıza kaydı oluşturdum. Bir saat önce yazıp test yapıp yapamayacağımı sordular. Şu an hız yeniden 30mbit. Turknet'i tebrik ediyorum clap~~
Hocam benin anlayamadığım konu şu....hadi superonline kendi hattını kullanıyor ve bana 35 mb veriyor ayda 79 liraya 100 akn (sonra 16 ya düşüyor)ve yeni dönemde fiyatları çok yüksek çıkıyor....TT bana 100 MB e kadar hız verebiliyor.....teklifi ise 50 MBe kadar, 200 AKN fiyat 88 lira...Türknet ise bildiğim kadarıyla TT altyapısını kullanıyor ama bana sadece 16 MB verebiliyor ve 60 lira....ben bu durumda ne yapayım?

Üst Alt