Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yaklaşık 2 senedır kullanıyorum. İlk zamanlar 35.mbit 75 TL ödüyordum. Aldığım hız 27 28 mbit idi. Ve hiç bir online oyun, film, youtube vs takılma yaşamadım.. Komşumun ortak kullanalım isteği üzerine, 10 lira fark ile 75mbps e çıkarttım. Şuan aldığım hız 50 mbit. Ortak kullandığımız halde, aşırı netflix kullanan biri olarak hiç kalite düşmesi yada donma sorunu ile karşılaşmadim. Ve 2 senedır bağlantımın kopması gibi bir sorun ile karşılaşmadım. En azından kendi bölgem üzerinde kesinlikle herkese tavsiye ederim.
Bugün 192.168.1.1'den kontrol ettiğimde upload hızımın 8191 Kbps'ye yükseltilmiş olduğunu gördüm. (Eskiden 4096'ydı.)
Ancak hız testinde upload hızı hiç değişmedi. Eskiden 3.85 Mbps'ydi, şimdi de aynı. Modemi kapatıp açtım, sonuç değişmedi. Neden böyle oldu? Önerileriniz?
Ben burayı güncellemeyi unuttum Tam 2 haftada internet bağlandı benden sonra arkadaşım da bağladı onun 6 gün sürdü tamamen şans işi Yaklaşık 33-34 mbps download 10-12mbps upload alıyorum yoğun saatlerde çok düşüklük yaşamıyorum evde bağlı 8-9 cihaz oluyor + akşama doğru yoğunluk olduğunu varsayarsak 25-30mbps görüyorum bence gayet güzel. Şuan saat 7 yaptığım test sonucu aldığım değer bu:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Bir iki ping sorunu yaşadım hatta konu açtım bunun hakkında ama sorun Turknette değil sorun modemden kaynaklıydı. Evde 2 tane kör nokta var internete giriliyor fakat oyun oynarsan ping yükseliyor direkt wifi bağlantım kopuyordu. Buda modemle alakalı. Alacak arkadaşlara şunu diyeyim internet işi şans işi(bana göre) çünkü altyapı durumu, modem, bina içi tesisat vs. bunlara göre internet bağlantınızın kalitesi değişiyor ben ve arkadaşım turknet bağladık o Turktelekom altyapısı ben Yapa altyapısındayım ikimizde 35mbps alıyoruz şimdilik memnunuz
2 haftadır kullanıyorum sıkıntı çıkmadı üstelik dizi, oyun, ders notları falan indirdim 2 haftada 350gb veri kullanmışım.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Videolarda donma falan yaşamıyorum. Netflixim olmadığı için denemedim. LoL de 10 15ms csgo da 40-60ms alıyorum. Bu arada aldığım bu değerler WİFİ üzerinden. Anlatacaklarım bu kadar konuma vakit ayırıp yorum atan değerli forumdaşlarıma hocalarıma teşekkür ediyorum. Sağlıklı mutlu günler diliyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yetkili hocalarım bu son mesajımı ilk mesaja taşıyabilir mi? Alacak arkadaşlara rehber olması açısından güzel olur ben nasıl yapacağımı bilmiyorum