Sohbet Türknet Hk.

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Arkadaşlar merhaba eve turknet bağlatmayı düşünüyorum ama firma hakkında iyi de kötü de yorum var bu yüzden kararsızım. Aktif altyapısı varmış burada, 100mbps ye kadar internet verecekler 76tl ye taahhüt falan da yokmuş. Sizce bağlatayım mı? Kullananlar varsa yada konu hakkında bilgisi olan yorum yapabilir mi? Bu arada VDSL modem almam gerekiyormuş tavsiye edeceğiniz modem varsa yazabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ben burayı güncellemeyi unuttum :) Tam 2 haftada internet bağlandı benden sonra arkadaşım da bağladı onun 6 gün sürdü tamamen şans işi :) Yaklaşık 33-34 mbps download 10-12mbps upload alıyorum yoğun saatlerde çok düşüklük yaşamıyorum evde bağlı 8-9 cihaz oluyor + akşama doğru yoğunluk olduğunu varsayarsak 20-25mbps görüyorum bence gayet güzel. Şuan saat 7 yaptığım test sonucu aldığım değer bu:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bir iki ping sorunu yaşadım hatta konu açtım bunun hakkında ama sorun Turknette değil sorun modemden kaynaklıydı. Evde 2 tane kör nokta var internete giriliyor fakat oyun oynarsan ping yükseliyor direkt wifi bağlantım kopuyordu. Buda modemle alakalı. Alacak arkadaşlara şunu diyeyim internet işi şans işi(bana göre) çünkü altyapı durumu, modem, bina içi tesisat vs. bunlara göre internet bağlantınızın kalitesi değişiyor ben ve arkadaşım turknet bağladık o Turktelekom altyapısı ben Yapa altyapısındayım ikimizde 35mbps alıyoruz şimdilik memnunuz :)
2 haftadır kullanıyorum sıkıntı çıkmadı üstelik dizi, oyun, ders notları falan indirdim 2 haftada 350gb veri kullanmışım.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Videolarda donma falan yaşamıyorum. Netflixim olmadığı için denemedim. LoL de 10 15ms csgo da 40-60ms alıyorum. Bu arada aldığım bu değerler WİFİ üzerinden. Anlatacaklarım bu kadar konuma vakit ayırıp yorum atan değerli forumdaşlarıma hocalarıma teşekkür ediyorum. Sağlıklı mutlu günler diliyorum <3

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-03-28-16-40-43-632_com.android.chrome.png
    Screenshot_2020-03-28-16-40-43-632_com.android.chrome.png
    164,6 KB · Görüntüleme: 100
Moderatör tarafında düzenlendi:

sezer1907

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sezer
Cihazım
iPhone 13 256GB
Konular
68
Benim bulunduğum bölgede TT altyapısı var. Almayın,aldırmayın. Adam gibi bir iletişim hattı bile yok. Bütün canlı yayın izlenebilen platformlarda donuyor sürekli. Hız ölçümü yapıyorum 25-30 arası çıkıyor. Evde iki tane VDSL modem var iksinide denedim sorunlar hep aynı. Destek kaydı diye saçma sapan bir şey uydurmuşlar Whatsapp gibi yazışıyorsun. Kendi altyapısının iyi olduğunu söyleyenler var. Ücretsiz 1 ay deneyebilirsin .

Brkakn07

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Orta
Cihazım
Amazfit Pace
Konular
11
Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum Türknet'i. İlk 1 ay internet alamamıştım YAPA diye bir alt yapıya geçiş yaptıklarından mı bilmiyorum ancak 1 ay uğraşmıştım en baştan. Benim bölgemde bulunan altyapı nedeniyle ben 16 mbps ADSL kullanıyorum. Genel olarak memnunum. Özelllikle benim zamanımda Kota durumlarından dolayı geçtikten sonra çok mutlu ve memnun bir şekilde kullanmıştım. Kullanmanızı öneririm ancak, bir sorun yaşadığınızda genellikle sisteme bıraktığınız mesaj ile ilgileniliyor ve bu genelde 1 günü buluyor. Ttnet'in fiyatlarını bilmiyorum ancak, kotasız ve hızlı internet için 76 lira iyi duruyor.

islmgndz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Mi 9t
Konular
8
bende Sakarya kullanıyorum yaklaşık 3 seneyi geçti. Benim geçme sebebim akk olmaması ve taahhüt olmamasıydı. bulunduğum yerde yapa altyapısı var kendi altyapıları. santrake mesafem 2334 metre. fiber kablo falan yok. vdsl kullanıyorum. ortalama 14-15 mb hız geliyor. ama evet twicth vs canlı yayın yapan izleme sitelerin de nedense bi donma takılma yapıyor. bazen çok iyi bazen sürekli takılma. indirme falan yaparken bi sorun yok ama saniye de 2 mb indiriy

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim bulunduğum bölgede TT altyapısı var. Almayın,aldırmayın. Adam gibi bir iletişim hattı bile yok. Bütün canlı yayın izlenebilen platformlarda donuyor sürekli. Hız ölçümü yapıyorum 25-30 arası çıkıyor. Evde iki tane VDSL modem var iksinide denedim sorunlar hep aynı. Destek kaydı diye saçma sapan bir şey uydurmuşlar Whatsapp gibi yazışıyorsun. Kendi altyapısının iyi olduğunu söyleyenler var. Ücretsiz 1 ay deneyebilirsin .
Teşekkürler ilk ay deneyeyim ozaman bakalim.

islmgndz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Mi 9t
Konular
8
bende Sakarya kullanıyorum yaklaşık 3 seneyi geçti. Benim geçme sebebim akk olmaması ve taahhüt olmamasıydı. bulunduğum yerde yapa altyapısı var kendi altyapıları. santrake mesafem 2334 metre. fiber kablo falan yok. vdsl kullanıyorum. ortalama 14-15 mb hız geliyor. ama evet twicth vs canlı yayın yapan izleme sitelerin de nedense bi donma takılma yapıyor. bazen çok iyi bazen sürekli takılma. indirme falan yaparken bi sorun yok ama saniye de 2 mb indiriy
eksik kalmış mesaj

bende Sakarya kullanıyorum yaklaşık 3 seneyi geçti. Benim geçme sebebim akk olmaması ve taahhüt olmamasıydı. bulunduğum yerde yapa altyapısı var kendi altyapıları. santrake mesafem 2334 metre. fiber kablo falan yok. vdsl kullanıyorum. ortalama 14-15 mb hız geliyor. ama evet twicth vs canlı yayın yapan izleme sitelerin de nedense bi donma takılma yapıyor. bazen çok iyi bazen sürekli takılma. indirme falan yaparken bi sorun yok ama saniye de 2 mb indiriyorum. bende ttnetten kalma zyxel vdsl modem var bilen bilir b10b. deneyebiliyor olman bence iyi. taahhüt yok. istediğini gibi olursa devam edersin diğer türlü sana kalmış.

ferhattoker33

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ferhat
Cihazım
Mİ 5 prime
Konular
0
Ben de yaklaşık 11 aydır kullanıyorum, TT altyapısı üzerinden kullanıyorum. Bizim alt yapı en fazla 16 mbps yi destekliyor 14 civarı alıyorum. Memnunum.

ekinox122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eko
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Harekat Memuru
Konular
10
4 sene oldu kullanalı ttnetden geçtim yeni bina,yeni altyapı fakat mahallenin altyapısı en fazla 50mbps desteklediği için 45-50mbps hız alıyorum.Videolarda vs hiç donma yaşamıyorum. Geçme sebebim AKK kota vb şeylerin olmaması bunun rahatlığı gerçekten çok güzel ttnet kullanırken 24mbps alıp aknyi aşınca 3e düşüyordu hız gerçekten ızdırap oluyordu.Ek olarak 4 yılda yaşadığım kesinti sayısı 3ü geçmez, benim tecrübem bu şekilde türknetin fanatiği değilim genel olarak aldığım hizmetten 9/10 memnumum, ama umutmamak lazım internetden alacağınız verim bulunduğunuz konumdan,altyapıya altyapının yaşına kadar değişiklilik gösterir.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Evimde de iş yerimde de Turknet kullanıyorum. Öncelikle her ikisi için de kesinlikle tavsiye ettiğimi belirteyim.

Evimdeki Turknet, Türk Telekom altyapısını kullanıyor ve normal şartlarda 30 küsür mbit (türk telekom hızı) hız alıyordum. Ancak malum salgın nedeniyle artık herkes evde olunca gündüzleri hızım ciddi anlamda düşüyor. TTnet kullanan komuşlarımla görüştüm onlar aynı yavaşlamadan şikayetçiler. Yani Eğer altyapınız Türk Telekom olacaksa en kötü Türk Telekom kalitesi alırsınız.

Şu anda evimde Turknette 4. yılımdayım ve memnun olduğum için yaklaşık 6 ay önce iş yerime de bağlattım.

İş yerimde ise Türk Telekom belasını taahhüt yüzünden iptal edemediğim için bir telefon hattında şu anda Türk Telekom diğer telefonda ise Turknet bağlı ve Turket'in kendi altyapısı YAPA mevcut. Açıkçası bulunduğum şehirde daha bundan iyisi yok. En iyi internet bende 8=) Eğer bulunduğunuz bölgede kendi altyapısı varsa hiç düşünmeyin ve direk geçin, kesinlikle pişman olmazsınız. Ben şu anda iş yerim için iki adet fatura ödüyorum ancak aldığım hizmet o kadar iyi ki bu durum bile dokunmuyor.

Müşteri hizmetleri hakkında bu forum da dahil pek çok yerde olumsuz yorumlar okudum ama Turknet ile geçirdiğim 4. yılımda hep yazılı olarak destek istedim ve 15 dakika içinde çözüm buldular. Kendi adıma bir eleştiri getiremeyeceğim yani...

Eğer düşünürseniz benim davet kodum IAI29YQ52CWI Bu kod ile abone olursanız bir ay siz bir ay da be ücretsiz kullanmış oluyoruz.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Şöyle söyliyim türknet mağduru mu oynuyor yoksa gerçekten türktelekom tarafından ambargo mu yiyor bilinmez fakat türknetin interneti sanki vanası kısılmış gecikmeli gibi birde eğer şansınıza alt yapınızda bi sorun olursa ayvayı yediniz artık 1 hafta 2 hafta 3 hafta internetsiz kalırsınız böyle bi durumda yine türk telekom ekibi gelip bakıyo onlarda keyfiye geliyo türknet olduğu için geldiklerindede seni türk telekoma geçmen konusunda telkinliyo çok acayip durumlar dönüyo yani son olarak yurtdışı çıkışları yani internetin omurgası türk telekomun elinde bu firmadan nefrette etsek küfürde etsek mecbur kullanıyoruz bu firmayı yönetenler tek tek geberip gitse keşke ama mecbur kalıyoruz.

Üst Alt