Haber Türkiye'deki ilk Xiaomi mağazası 16 Eylül'de açılıyor

Selamın Aleyküm

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin Türkiye yetkili distribütörü EVOFONE, ülkemizdeki ilk Mi Storemağazasını Çinli şirketin yöneticilerinin de katılacağı bir törenle 16 Eylül 2018 (Pazar) günü Vadistanbul AVM'de açacağını duyurdu.

Hepinizin Bildiği Gibi Açılış Pazar Günü Vadi İstanbul AVM ' De Forumdan Toplanıp Açılışa Gidelim Mi ? Böyle Bir Konu Açılsa Kaç Kişi Katılım Sağlar Ve Gelir ? Forumda Böyle Bi Konu Göremedim

İstanbul Ümraniye ' den Gideceğim Gelmek İsteyen Varsa Özelden Yazsın Birlikte Gidelim

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
yok hocam, ben gönderdiğiniz facebook linkindeki editörün yorumuna istinaden karşılık verdim.
Orada, kendilerinin Evo'nun resmi distribütörü olduğunu iddia ederlerken kapıdaki yetkili satıcı ibaresini gördükleri halde niçin bunun nedenini sormadıklarına dair bir mesaj yazmıştım. Çünkü ben birinin distribütör olduğuna dair okuyucularıma ve takipçilerime birşey söylüyorsam ve onların açtığı dükkanın kapısında bunun tam tersi olarak satıcı (hatta al satçı demek daha doğrudur) yazıyorsa bunu merak edip o yetkiliye "siz bana distribütör olduğunuzu söylemiş ve belgeleri göstermiştiniz, şimdi bu ne oluyor" diye hesap sorardım. Sonucunu da okuyucu ve takipçilerimle paylaşırdım. Etik olarak böyle olması gerekir. Verilen cevaplar ve bunlara karşı benim verdiğim cevaplar ortada.

Mi MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nomig66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Aemut
Cihazım
Vince
Konular
0
Orada, kendilerinin Evo'nun resmi distribütörü olduğunu iddia ederlerken kapıdaki yetkili satıcı ibaresini gördükleri halde niçin bunun nedenini sormadıklarına dair bir mesaj yazmıştım. Çünkü ben birinin distribütör olduğuna dair okuyucularıma ve takipçilerime birşey söylüyorsam ve onların açtığı dükkanın kapısında bunun tam tersi olarak satıcı (hatta al satçı demek daha doğrudur) yazıyorsa bunu merak edip o yetkiliye "siz bana distribütör olduğunuzu söylemiş ve belgeleri göstermiştiniz, şimdi bu ne oluyor" diye hesap sorardım. Sonucunu da okuyucu ve takipçilerimle paylaşırdım. Etik olarak böyle olması gerekir. Verilen cevaplar ve bunlara karşı benim verdiğim cevaplar ortada.

Sonuna kadar haklısınız... Ben de ona istinaden cihazların hangi ülkeye ihraç edildiğini kontrol edelim demek istedim, Mi'nin sitesinde detaylı bilgi veriliyor diye hatırlıyorum. Oradaki arkadaş karşısındaki kişiye terbiyesizleşecek kadar fikrinden eminse, cihazların orjinalliğini siteden kontrol ettiğimizde Türkiye'ye ihraç edildi şeklinde çıkması gerekmez mi? Gerçi bunu yüzlerine vurduğunuzda da pek bir şey değişeceğini sanmıyorum ama... Neyse, yarın daha çok açıklığa kavuşur. Siz böyle terbiyesizler yüzünden üzülmeyin.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Öncelikle üslubunuzu bozmamanızı tavsiye ederim. Bu sizin yararınıza olacaktır.
Bizim kim olduğumuzu, ne yaptığımızı ve ne yapmaya çalıştığımızı bilmiyor iseniz bu sizin ayıbınız. Burada ne işiniz var derler adama.
Konu hakkında da hiçbir bilginiz ve fikriniz olmadığı çok açık. İsterseniz öncelikle konunun ne olduğunu bir öğrenin. Yüzlerce kere yazdığımız ve dilimizde tüy bittiği halde yine de orada da tekrar yazdığım halde, Evo'nun Xiaomi ürünleri satmasıyla, mağaza açmasıyla ilgilenmediğimizi anlamıyorsanız size ne yazsak boş.
Tüm bunları biliyorsanız ve buna rağmen bu cümleleri kurabiliyor iseniz bu daha kötü.
Buradan amacınızın üzüm yemek olmadığı ortaya çıkar.
Buradan çıkan her türlü sonuç sizin aleyhinize olduğunun farkında değilsiniz. Çünkü ya bilmediğiniz bir konuda ahkam kesmeye çalışıyor, bilip bilmeden konuşuyor durumundasınız ya da tüm bunları bildiğiniz halde anlamazlıktan gelerek sitemizi kötülemeye çalışan birilerinin adamı durumunda. İsterseniz bundan sonraki yazdıklarınızı siz hariç herkesin bunun farkında olduğunu bilerek yazın.

Bakın burada kendi kendinizi yalanlayan güzel bir ifadeniz var. Reseller iseler nasıl mağaza açabiliyorlar demişsiniz. Kapıya kendileri yazmışlar Reseller diye. Hala daha arkasında durup Evofon'un yazdığını da mı görmezden geleceksiniz?

MI Shopları, Türkiyedeki distribütörlüğü almadan Xiaomi adına nasıl açabiliyorlar ki sadece reseller haklarına sahipseler drunk~~

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
Evofone'un üst düzey yetkililerinin böyle bir söylemleri yok. Sadece teknoloji basınına söyletiyorlar ve alt kademe yöneticiler söylüyor. Tabi ki resmi olarak ta bunların hiçbiri kurumu bağlamıyor.
Bizim yazdıklarımızı doğrulayan gelişmeler yaşıyoruz. Yarın son kozlarını oynayacaklar. Üst düzey Çinli Xiaomi yetkilileri gelecek demişlerdi. Yarın kimmiş bunlar göreceğiz. Gerçi facebook'ta yazdığı üsluba bakacak olursak, Ersin Akman'ın bilgisi var bu konudan ve bildiğimiz yetkililer gelmeyeceği için Xiaomi'ye oldukça kızmış. Bana "niçin gelmediklerini git onlara" sor diyordu. Ben zaten biliyorum. Asıl kendisinin Evo'ya gidip niçin getiremediklerini sorması gerekiyordu. Gerçi bu saatten sonra onu da yapabileceği şüpheli. Onun işini de ben mi yapayım?

hayirlisi bende merak ediyorum bu konuyu

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Sonuna kadar haklısınız... Ben de ona istinaden cihazların hangi ülkeye ihraç edildiğini kontrol edelim demek istedim, Mi'nin sitesinde detaylı bilgi veriliyor diye hatırlıyorum. Oradaki arkadaş karşısındaki kişiye terbiyesizleşecek kadar fikrinden eminse, cihazların orjinalliğini siteden kontrol ettiğimizde Türkiye'ye ihraç edildi şeklinde çıkması gerekmez mi? Gerçi bunu yüzlerine vurduğunuzda da pek bir şey değişeceğini sanmıyorum ama... Neyse, yarın daha çok açıklığa kavuşur. Siz böyle terbiyesizler yüzünden üzülmeyin.
Cihazların kontrolünde Türkiye yazması birşey değiştirmiyor. Bizler Dubai'de satılan birkaç telefonu kontrol ettik ve Türkiye olduğunu gördük. Yani şu anda Dubai'de de Türkiye olan cihazlar satılabiliyor. Ayrıca birçok ithalatçının yeni getireceği cihazlarda da Türkiye yazacaktır. Çünkü onlar da Dubai'deki distribütörden alıyorlar.
Xiaomi'nin bundan haberi var. Dubai distribütörü ben bunları Türkiye'de sattıracağım diye izin almış zaten.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Bu lüzumsuz mevzuu neden ısıtılıp ısıtılıp ortaya konuyor anlamış değilim. Tamam anladık, Evofone Xiaomi'nin resmi distribütörüdür. Ki hakikat buysa kimse de bu durumu değiştiremez. Zaman geçip bazı şeyler yerli yerine oturunca durum daha net anlaşılacaktır zaten.( Bulgular şimdilik aksini gösterse de.)
Lâkin birilerinin miuiturkiye ailesiyle ne tür problemleri var işte onu cözebilmis değilim. Medya fenomeni olarak ortaya çıkanların bu konudaki hezeyanını bir şekilde anlayabilirim. Neticede yaptiklari isten para kazaniyorlar da yancılara ne oluyor orası tam bir muamma. Üstelik te forum üyesi. SKORPİ hocamın dediği gibi fazla takılmamak lâzım.
Chatin-62 hocam seviyeyi düşürdüğüm için belki gönül koyacak ama bu durumlar için atalarımızın çok güzel bir sözü vardır.

İt ürür kervan yürür....

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
hocam zaten herkez ayni seyi soyluyor evo dist. degil dubai distribitorunun turkiye temsilcisi sadece okadar ama bundan xiaomininde haberi var ve haberi oldugu halde nedenn boyle biseye izin veriyorlar bnde bunu anlamis degilim bir turlu madem izin vericen buna ha dubaiye ihrac etmissin ha turkiteye direk evoyu dist ilan et dubaiyi aradan cikar dumen cevirme burada asil suclu bence xiaominin ta kendisi

EinsteinAhmet

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
1
Öncelikle üslubunuzu bozmamanızı tavsiye ederim. Bu sizin yararınıza olacaktır.
Bizim kim olduğumuzu, ne yaptığımızı ve ne yapmaya çalıştığımızı bilmiyor iseniz bu sizin ayıbınız. Burada ne işiniz var derler adama.
Konu hakkında da hiçbir bilginiz ve fikriniz olmadığı çok açık. İsterseniz öncelikle konunun ne olduğunu bir öğrenin. Yüzlerce kere yazdığımız ve dilimizde tüy bittiği halde yine de orada da tekrar yazdığım halde, Evo'nun Xiaomi ürünleri satmasıyla, mağaza açmasıyla ilgilenmediğimizi anlamıyorsanız size ne yazsak boş.
Tüm bunları biliyorsanız ve buna rağmen bu cümleleri kurabiliyor iseniz bu daha kötü.
Buradan amacınızın üzüm yemek olmadığı ortaya çıkar.
Buradan çıkan her türlü sonuç sizin aleyhinize olduğunun farkında değilsiniz. Çünkü ya bilmediğiniz bir konuda ahkam kesmeye çalışıyor, bilip bilmeden konuşuyor durumundasınız ya da tüm bunları bildiğiniz halde anlamazlıktan gelerek sitemizi kötülemeye çalışan birilerinin adamı durumunda. İsterseniz bundan sonraki yazdıklarınızı siz hariç herkesin bunun farkında olduğunu bilerek yazın.

Gazeteci kimliğinden dolayı araştırma yapmalıymış da. Deliller aleyhimeymiş de, sanki lehime olsa ödül verecekler. Birilerinin adamıymışım da adamıysam nolmuş parasıyla değil mi? Kıçı kırık Xiaomi için ahlak bekçisi mi olacağım? Gazetecilerin hepsi aşkla yapıyor zaten bu işi, ithalatçıların hepsi aşkla yapıyor ülkemizdeki insanlar Xiaomi kullanmalı diyorlar sanki ucuz telefon kullanmalı bu insanlar diye getiriyorlar bu Xiaomiyi de etik olmam gerekiyor öyle mi?

Hahah. Satış yapmalarıyla ilgilenmiyorsunuz ha? Xiaomi yarın bu sitenin market kısmında cepport değil de satış kanallarının linklerini koyun diye bildirdiğinde görecek insanlar o sizin biz bu olayın ürün satışıyla ilgilenmiyoruz kısmını.

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
Gazeteci kimliğinden dolayı araştırma yapmalıymış da. Deliller aleyhimeymiş de, sanki lehime olsa ödül verecekler. Birilerinin adamıymışım da adamıysam nolmuş parasıyla değil mi? Kıçı kırık Xiaomi için ahlak bekçisi mi olacağım? Gazetecilerin hepsi aşkla yapıyor zaten bu işi, ithalatçıların hepsi aşkla yapıyor ülkemizdeki insanlar Xiaomi kullanmalı diyorlar sanki ucuz telefon kullanmalı bu insanlar diye getiriyorlar bu Xiaomiyi de etik olmam gerekiyor öyle mi?

Hahah. Satış yapmalarıyla ilgilenmiyorsunuz ha? Xiaomi yarın bu sitenin market kısmında cepport değil de satış kanallarının linklerini koyun diye bildirdiğinde görecek insanlar o sizin biz bu olayın ürün satışıyla ilgilenmiyoruz kısmını.

ben evodan alicama hic almam daha iyi

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
hocam zaten herkez ayni seyi soyluyor evo dist. degil dubai distribitorunun turkiye temsilcisi sadece okadar ama bundan xiaomininde haberi var ve haberi oldugu halde nedenn boyle biseye izin veriyorlar bnde bunu anlamis degilim bir turlu madem izin vericen buna ha dubaiye ihrac etmissin ha turkiteye direk evoyu dist ilan et dubaiyi aradan cikar dumen cevirme burada asil suclu bence xiaominin ta kendisi
Hocam Xiaomi neden bu işe karışsın ki? Neticede ithalatçı firma vasıtasıyla cihazlarını Türkiye pazarında satıyorlar. Bu cepport' olmuş Evofone olmuş yada başka bir firma.... Adamları ne ilgilendirir?
Yok eğer birileri çıkıp biz Xiaomi nin resmi temsilcisiyiz diye tutturuyorsa bu onların değil Türkiye'deki tüketici hakları savunucularının ilgi alanına girer.

Üst Alt