Gcam [Türkçe] Google Kamera - Burial v9.2

Hamzaomi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Hamza
Cihazım
Mi8
Konular
0
Ben böyle bir sorun yaşamamıştım hocam rom ile alakalı olabilir.
Tn 2505 varsayılan olarak seçili değil. O kütüphaneyi denemek için libpatcherı devre dışı bırakarak, custom lib kısmından TN-2505 i seçmeniz yeterli.

Awb yi etkinleştirirseniz sorun çözülür hocam.
Awb ile ilgili değilmiş sorun. Gelişmiş hdr açmıştım o yapıyormuş. Normal hdr+ yapınca düzeldi

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Zamanla gcamler düzeliyor hocam.
Yeni TlnNeun 2505 kütüphanesi ile aynı denemeleri yaptınızda gelen tepki büyük ihtimal "Bidaha çek feysbukada profil yaparım." şeklinde olacaktır :D
Gündüz ev içinde çektiğim selfielerde TN2505 kütüphanesinden beklediğim performansı alamadım maalesef... Fotoğraf karanlık, yüzüm turuncu çıktı. Bunun yerine varsayılan kütüphane daha iyi sonuç verdi. Anladığım kadarıyla TN2505 sadece ideal ışıkta güzel sonuçlar veriyor. Telefonun F2.0 ön kamera diyafram açıklığı yeterli gelmiyor kapalı mekanda.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Gündüz ev içinde çektiğim selfielerde TN2505 kütüphanesinden beklediğim performansı alamadım maalesef... Fotoğraf karanlık, yüzüm turuncu çıktı. Bunun yerine varsayılan kütüphane daha iyi sonuç verdi. Anladığım kadarıyla TN2505 sadece ideal ışıkta güzel sonuçlar veriyor. Telefonun F2.0 ön kamera diyafram açıklığı yeterli gelmiyor kapalı mekanda.
Bugun yaptigim testlerde dusuk isikta bende ayni sonucu aldim hocam. Yuksek isikta gayet guzel sonuclar olmasina ragmen dusuk isikta karanlik olmasinin yani sira detaylarda kayboldu.

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
44
Kurdum denedim hocam tekrardan elinize sağlık gcam'i hep stok kameradan başarılı buluyorum.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
@ mevcetin

Selfie çekimleri için Gcam yerine başka bir uygulama mı kullansak acaba? Bugün Play Store'dan B612 diye bir uygulama yükledim. Güzelleştirme seçenekleriyle çok güzel fotoğraflar çektim. Gerçekçi olmasa da insanlar daha çok beğendi. İki konuda eksiği var: 1- HDR yok. 2- Fotoğrafı 4.9 MP olarak çekiyor. Önerdiğiniz bir selfie uygulaması var mı?

Diğer konu; Mi A3'ün ön kamerası 8.1 MP olmasına rağmen stok kamera pixel-binning yöntemiyle 32.3 MP çekiyor. İdeal ışıkta güzel sonuçlar verse de yetersiz ışıkta noise ve bulanıklık artıyor 48 MP'de olduğu gibi. Pixel-binning'i stok kamerada devre dışı bırakmanın bir yöntemi var mı? Seçenekleri karıştırdım ama bulamadım.

Bir de Google Fotoğraflar'ın eski sürümlerinde fotoğraf düzenleme sırasında fotoğraf her zaman gerçek çözünürlükte görünürdü. Sonradan bunu bozdular. Artık düzenleme sırasında yakınlaştırılan fotoğraf 1 MP gibi piksel piksel görünüyor. İşlev olarak sorun yok ama eskiden böyle değildi. Uygulama daha hızlı çalışsın diye mi böyle yaptılar bilmiyorum ama çok anlamsız geliyor bana. Snapseed'de böyle değil mesela. Sizde de böyle mi?

Cevaplarınız için teşekkürler.

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Beta 3 ve 4 de astro modunda fotoğraf çektikten sonra hep donuyor, mod değiştirmem gerekiyor, 2.1 de sorun yok 3 ve 4 de hep böyle

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
@ mevcetin

Selfie çekimleri için Gcam yerine başka bir uygulama mı kullansak acaba? Bugün Play Store'dan B612 diye bir uygulama yükledim. Güzelleştirme seçenekleriyle çok güzel fotoğraflar çektim. Gerçekçi olmasa da insanlar daha çok beğendi. İki konuda eksiği var: 1- HDR yok. 2- Fotoğrafı 4.9 MP olarak çekiyor. Önerdiğiniz bir selfie uygulaması var mı?

Diğer konu; Mi A3'ün ön kamerası 8.1 MP olmasına rağmen stok kamera pixel-binning yöntemiyle 32.3 MP çekiyor. İdeal ışıkta güzel sonuçlar verse de yetersiz ışıkta noise ve bulanıklık artıyor 48 MP'de olduğu gibi. Pixel-binning'i stok kamerada devre dışı bırakmanın bir yöntemi var mı? Seçenekleri karıştırdım ama bulamadım.

Bir de Google Fotoğraflar'ın eski sürümlerinde fotoğraf düzenleme sırasında fotoğraf her zaman gerçek çözünürlükte görünürdü. Sonradan bunu bozdular. Artık düzenleme sırasında yakınlaştırılan fotoğraf 1 MP gibi piksel piksel görünüyor. İşlev olarak sorun yok ama eskiden böyle değildi. Uygulama daha hızlı çalışsın diye mi böyle yaptılar bilmiyorum ama çok anlamsız geliyor bana. Snapseed'de böyle değil mesela. Sizde de böyle mi?

Cevaplarınız için teşekkürler.
Selfie çekimleri için birçok kişi gcam tabanlı hypercam ı kullanıyor hocam. Ben fazla selfie çekmediğim için bunu test etmedim.
Bizim cihazdada aynı şekilde piksel birleştirme ile 20mp oluyor fakat orjinal hali 5mp. B612 de orjinal boyutu almak için fotoğraf oranını değiştirebilirsiniz. Sorun büyük ihtimal budur.
Stock kamerada piksel birleştirmeyi devre dışı bırakma seçeneği yok malesef. Uygulama kodlarıyla oynanarak yapılabilir belki fakat bu konuda bilgim yok.
Google fotoğraflarda herhangi bir düzenleme yapmıyorum ben hocam. Sadece video sabitleme için kullanıyorum. Fakat siz dedikten sonra kontrol ettiğimde bendede aynı şekilde olduğunu gördüm. Bunun sebebi muhtemelen, değişikliklerin daha hızlı önizlenmesi.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162

keskin10

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Semih
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
1
mevcetin Verimli ve farklı alanlarda paylaşımlarınızı takip ediyorum. Harcandığınız emek ve mesai için teşekkürler. Mi A3 için google camera paylaşımlarınızı takip ediyorum. IMX586 sensörü için 3 farklı konu ilgimi çekti. Telefon değil de sensör üzerinden gittiğimizde, ilk olarak bu konu, sonrasında ise ağır çekimle ilgili ULTRACmw_v4.1 google cam içeren konu ve son olarak GCam_7.3.018_Urnyx05-v1.8 iceren konu.
Benim sorum ise şu olacaktı.
Mi A3 imx586 için en doğru renkleri veren ve video açısından da uygun olan sürüm hangisi? Rica etsem beni doğru sürümü bulmam için yönlendirir misiniz?

Üst Alt