Denoise 0.375 yeterli bence. Zaten IMX586'da fazla noise oluşmuyor. Redmi Note 7'de daha fazla noise oluşuyordu hatırlarsanız. Diğer yandan, instagram'da milyon takipçili kişilerin fotoğrafları bile o kadar çok noise içeriyor ki. Sanki fotoğrafta hiç denoise yapılmamış. O kadar mı kötü olur. Noise noktacıklarını parmaklarımla sayıyorum. O fotoğrafları sıradan bir Xiaomi telefonla çekmiş olsalardı kesinlikle daha pürüzsüz görünürdü diyorum kendi kendime.
Noise oranı yüksek olanlar genelde iphone ürünü hocam. İphone özellikle gece modunda çok az denoise yapıyor. Bu yüzden fotoğraflarda nokta nokta görünüyor. Bizim imx586 lens de gündüz modunda çok az fakat gece modunda biraz daha fazla noise yapıyor. Bunları raw çekimlerime dayanarak söylüyorum. Androidde yağlı boya fotoğrafı samsung başlattı, huawei devam ettirdi ve ediyor, bu yağlı boyacıların arasına xiaomi de katılmış oldu bir süre önce.
Onfire isimli geliştirici ile birlikte fikir alışverişi yaparak bir Gcam geliştiriyoruz. Amaç slow motion ve ön kamera video çekimide fixleyerek, benim yapmış olduğum xml ile birlikte gcam e son noktaları koymak. Haberiniz yok ise 4k60fps video sabitleme de geldi ve çok kaliteli çalışıyor. Geliştirici bu özellikleri fixleyebilirse amacımıza ulaşmış olacağız.