- Adım
- Nahita
- Cihazım
- Redmi Not 8 Pro
- Konular
- 4
Arkadaşlar telefonu rootlamak için çıktığım yolda bayağı sorunlar yaşadım. En sonunda rootladım. Tecrübemi burada paylaşayım sizlere de kaynak olsun.Merhaba trwp kurulumnda note 8 sürekli trwp'ye dönüyordu. Öneriniz üzerine orangefoxu twp üzerinden kurdum. ilk iş olarak magisik yüklemek istedim. Yükleme ekranında farklı satırlarda kırmızı bir kaç tane yazı çıktı. Bir şeyin bulunamadığını söylüyor. sonra yeniden başlatıyorum. yine recovery orange
Öncelikle problemin kaynağını söyleyim yanlış hatırlamıyorsam Android 8'den itibaren bootloader kısmına telefonun yazılımında değiştirilmiş bir şey olup olmadığı kontrol eden eğer değişiklik varsa orojinal haline döndüren güvenlik önlemi getirilmiş.Bizler trwp ya da orange fox flashladıktan sonra magisik kurmadan telefonu başlattığımızda bahsettiğim güvenlik kontrolü nediyle tekrar recovery kısmını eski haline getiriyor. ANcak magisk yüklediğimizde magisk boot kısmında güvenlik kontrolünü devredışı bırakarak trwp'nin kalıcı olmasını sağlıyor.Şu şekilde cihazınızı rootlayabilirsiniz.
- trwp recovery'yi yada orange fox'u flashlayın (önerim orange) ve telefonu recovery modunda açın
- Magisk flashlayın. ve telefonu yeniden başlatın tekrar trwp yada orange fox'a dönerse yada redmi ekranında kalırsa format data yapın trwp/orange fox üzerinden
- reboot system deyin. Cihazınız bu şekilde açılacaktır. Ben işlemlerimi orange ile yaptım onu öneririm.