Yardım Tuketici haklari karari

ali.ozd

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 10
Telefon Modeli
Redmi 5 Plus
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar ben 1 ay önce cihazım 6 ay icinde 3 kere aynı sorun yüzünden servise gittiği ve yapılmadığı gerekçesiyle tuketici haklarına basvurdum. Bugün tuketici haklarından mektup geldi ama ben tam anlayamadım acaba karar ne olmuş bana bir açıklar mısınız gelen mektup linki aşağıda.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Başvurun haklı bulunarak, telefon tutarının sana ödenmesine karar verilmiş, itiraz edilmezse ve karşı taraf bu tutarı ödememekte ısrar ederse, icra yoluna başvurabilirsin. Yerinde olsam, tüketici kanunu hükümleri gereğince haklı olduğun bir durumda, çamura yatmaya çalışan bu firmayı afişe ederim...

Oyla:

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Hocam kısacası para iadesi kararı çıkmış. Üretici firma 15 gün içinde itiraz kararı yapabilir ama tecrübeyle sabit bunu hiç bir zaman yapmıyorlar (uğraşmıyorlar). Siz işlemlerin daha kısa sürede bitmesini istiyorsanız üretici ile irtibata geçerek hem ürünü iade edersiniz hemde paranızı yatırılması konusunda bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

Oyla:

ali.ozd

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam kısacası para iadesi kararı çıkmış. Üretici firma 15 gün içinde itiraz kararı yapabilir ama tecrübeyle sabit bunu hiç bir zaman yapmıyorlar (uğraşmıyorlar). Siz işlemlerin daha kısa sürede bitmesini istiyorsanız üretici ile irtibata geçerek hem ürünü iade edersiniz hemde paranızı yatırılması konusunda bilgi alış verişi yapabilirsiniz.
Hocam ben basvururken cihaza bilirkisi bakıcak tarzı birsey denmisti ama aramadilar. Ben simdi aldigim yere gitsem para iadesini alabilir miyim?

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Hocam ben basvururken cihaza bilirkisi bakıcak tarzı birsey denmisti ama aramadilar. Ben simdi aldigim yere gitsem para iadesini alabilir miyim?
Karar çıkmış, cihaza bakma işi geçmiş, aldığın yere gittiğinde kavga çıkma ihtimali yoksa, gidebilirsin. :)

Oyla:

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Aynen hocam veliazak hocamın da yazdığı gibi karar çıkmış. Sadece üreticinin 15 gün itiraz hakkı var ama yukarıda belirttiğim gibi genelde itiraz etmiyorlar. Ayrıca bilir kişi sizlik bir durum değil THH nin belirlemiş olduğu kişi veya firmalardan oluşur, size bilgi verilmez.

Oyla:

Cb1111-1

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Coşkun
Cihazım
Xiaomi Mi 8lite
Konular
5
Gidebiliyorsan Karar ile birlikte telefonu aldığın yere git. Telefonu da tüm aksesuarları ile götür. Gidemiyorsan. telefon edip kararın çıktığını işlemlerin yapılmasını ve paranın yatırılmasını iste. Kararıda mail yolu ile ilet.

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
O nasıl savunma öyle haha--

Firmaya da bir zahmet yeni bir avukat tutmalarını söyleyin. O savunmayı yazan kişi kanuna göz bile gezdirmemiş. Adamlara da yazık size de. Adam gibi bir avukat en azından bilgilendirir, müşteriyi THH'ye gitmek zorunda bırakmaz.

Oyla:

ali.ozd

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gidebiliyorsan Karar ile birlikte telefonu aldığın yere git. Telefonu da tüm aksesuarları ile götür. Gidemiyorsan. telefon edip kararın çıktığını işlemlerin yapılmasını ve paranın yatırılmasını iste. Kararıda mail yolu ile ilet.
Bugün cihazı satın aldığım mağazaya gittim, kendileri 15 günlük bir itiraz süreci olduğunu cihazı 15 gün sonra getirmemi istediler.

Oyla:

DIYARBAKIR

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Diyar bekir
Cihazım
13 ULTRA
Konular
13
Bugün cihazı satın aldığım mağazaya gittim, kendileri 15 günlük bir itiraz süreci olduğunu cihazı 15 gün sonra getirmemi istediler.

15 gün sonra gittiğinizde sorun olursa, direk icraya verin.:)

Oyla:
Üst Alt