Yardım Telefonumun Pili birdenbire azalmaya başladı !

Kokomo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
V9.6.1.0.MBFMIFD Global Beta ROM
Telefon Modeli
Redmi Note 4x
Bootloader Kilidi
Kapalı
Telefonumun pili birdenbire azalmaya başladı. Normalde 12-13 saat şarj olmadan çalışıyordu. Şimdi sadece 4 saatte bitiyor ! Telefonumu 15 ay önce aldım. Yeni bir uygulama indirmedim. Sadece 1 gün öce Mi Müzik sistem uygulaması güncellendi. (3.5.03i) Sorun bu güncellemeden dolayı olabilir mi ? Ne yapmamı tavsiye edersiniz ? Teşekkürler.

Telefonumun : Redmi Note 4x
Sürüm : V9.6.1.0.MBFMIFD
ROM: Global Beta ROM

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Başka adaptörle de denedim, aynı sonuç maalesef. Pil sorunlu sanırım. Garanti içi bir telefon ama Delta servis hemen değiştiremeyiz diyor ! 3 gün beklersiniz diyor. Hemen değiştirebileceğim anadolu yakasında güvenilir bir servis var mıdır ? Telefon kapandı !
Adaptör ile birlikte farklo kablo denediniz mi? İkiside sorunu çözmüyorsa servise gönderin hocam. En sağlıklısı o şekilde olur.

Oyla:

Kokomo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
2
güzel tamir yapan facebook grubunda b arkadaş var onu tavsiye ederim
deltaya bulaşmayın. ya telefonun içine ederler, yada çok masraf çıkarırlar.
garanti den bile yapmazlar, bide üstüne telefonu mahvederler. benden söylemesi.
size özelden yazarım arkadaşı burdan reklama giriyor.

Dediğiniz servise biraz önce götürdüm. Pil sağlam, anakart sorunlu dediler ama tam da emin olamadılar. Bu arada telefon 0 şarjdan kendi kendine %20'ye yükseldi :) Kafayı yemek üzereyim :) Diğer arkadaşın önerdiği gibi fabrika ayarlarına döndüreceğim. Bakalım sorun bitecek mi ?

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Başka adaptörle de denedim, aynı sonuç maalesef. Pil sorunlu sanırım. Garanti içi bir telefon ama Delta servis hemen değiştiremeyiz diyor ! 3 gün beklersiniz diyor. Hemen değiştirebileceğim anadolu yakasında güvenilir bir servis var mıdır ? Telefon kapandı !
Dediğiniz servise biraz önce götürdüm. Pil sağlam, anakart sorunlu dediler ama tam da emin olamadılar. Bu arada telefon 0 şarjdan kendi kendine %20'ye yükseldi :) Kafayı yemek üzereyim :) Diğer arkadaşın önerdiği gibi fabrika ayarlarına döndüreceğim. Bakalım sorun bitecek mi ?
anakart telefonun kendisidir zaten. alttaki subboard arızalı olabilir, anakart değişimi olursa biraz daha pahalıya çıkabilir. benim size özelden yazdığım arkadaşa güvenebilirsiniz bence. inşallah anakart değil alttaki kartda arıza vardır.
yinede sıfırlamayı bi deneyin.

Oyla:

bitexx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
TuGi
Cihazım
Poco X3
Meslek
CNC tekniker
Konular
9
Hocam telefonda aşırı derece bir ısınma var mı ayni sorun bende de oldu telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm düzeldi daha sonra 1-2 hafta geçti ve yine aynı sorun şarj oluyor fakat telefon durduğu yerde hiçbir şey yapmadan ısınıyor ve pili içiyor resmen pil özelliklerinden hangi donanım fazla pil harcıyor diye baktım ekran %82 de bu hayli fazla tekrar format attım 2 kez ilkinde aynıydı 2.de biraz düzelme var gibiydi cihazım redmi note 4 MTK stable sürüm rom var 9.6.1 ben pilden olduğunu düşünmüyorum donanımsal veya yazılımsal birşeyler oldu sanırım

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Kokomo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
2
Hocam telefonda aşırı derece bir ısınma var mı ayni sorun bende de oldu telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm düzeldi daha sonra 1-2 hafta geçti ve yine aynı sorun şarj oluyor fakat telefon durduğu yerde hiçbir şey yapmadan ısınıyor ve pili içiyor resmen pil özelliklerinden hangi donanım fazla pil harcıyor diye baktım ekran %82 de bu hayli fazla tekrar format attım 2 kez ilkinde aynıydı 2.de biraz düzelme var gibiydi cihazım redmi note 4 MTK stable sürüm rom var 9.6.1 ben pilden olduğunu düşünmüyorum donanımsal veya yazılımsal birşeyler oldu sanırım

Aynen hocam, sorunumuz aynı ! Zaten bugün serviste ki teknik arkadaş da dedi, Redmi Note 4 ve 4x de son dönemde çok fazla telefon gelmiş, aynı sorun nedeni ile. Hafta sonu format atacağım, bilgi veririm. Ama Xiamoi beni hayal kırıklığına uğrattı, bir daha almam. Tavsiye de etmem.

Oyla:

marowak

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
burak
Cihazım
redmi note 3
Konular
19
O da ihtimaller arasında fakat fabrika ayarlarına sıfırlayıp deneyin birde. Ek olarak; pili hiçbir zaman tamamen bitirene kadar kullanmayın, bu pile zarar verir. %20 altına düştüğünde şarja takmaya özen gösterin.
yani bildirim isigi kirmizi oldugunda (19 altina inince) sarja takin yesil olunca (90 uzerine cikinca) cikarin

Oyla:

bitexx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
TuGi
Cihazım
Poco X3
Meslek
CNC tekniker
Konular
9
Aynen hocam, sorunumuz aynı ! Zaten bugün serviste ki teknik arkadaş da dedi, Redmi Note 4 ve 4x de son dönemde çok fazla telefon gelmiş, aynı sorun nedeni ile. Hafta sonu format atacağım, bilgi veririm. Ama Xiamoi beni hayal kırıklığına uğrattı, bir daha almam. Tavsiye de etmem.
peki hocam pilden kaynaklı olabilir mi acaba bana farklı bir nedenden dolayı gibi geliyor pili değiştirsem yine aynı şey olursa hayel kırıklığı yaşamak istemiyorum anakarttaysa problem o zaman direk yeni tel almak lazım

Oyla:

Kokomo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
2
peki hocam pilden kaynaklı olabilir mi acaba bana farklı bir nedenden dolayı gibi geliyor pili değiştirsem yine aynı şey olursa hayel kırıklığı yaşamak istemiyorum anakarttaysa problem o zaman direk yeni tel almak lazım

Format attıktan sonra telefonu izleyeceğim. Sorun tekrarlarsa anakart gitmiş demektir. Anakartı değiştirmektense gider yeni bir telefon alırım. Gelişmelerden bilgi vereceğim.

Oyla:

bitexx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
TuGi
Cihazım
Poco X3
Meslek
CNC tekniker
Konular
9
Format attıktan sonra telefonu izleyeceğim. Sorun tekrarlarsa anakart gitmiş demektir. Anakartı değiştirmektense gider yeni bir telefon alırım. Gelişmelerden bilgi vereceğim.
bugün telefoncu bir arkadaşım pil den değil büyük ihtimal şarj entegresi arızalı dedi pil isinmiyor zaten kameranın olduğu bölge ısınıyor sadece oda tam orada bulunuyormuş şarj entegreside satılan bişey değil ya komple anakart degisicek yada farklı arızadan dolayı aynı model anakarttan sökülecek yani uzun lafın kısası yeni bir tel alma zamanı gelmiş bugün dayanamayıp belki telde oksitlenme olmuştur diye komple açtım teli çıkartım soketlerini biraz beklettim bide format aticam bakalım ne olacak :)

Oyla:

metin3342

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
metin
Cihazım
Xiaomi
Konular
1
aynı sorun iki gündür bende de oldu. yeni şarj aleti ve kabloyla denedim ama sadece kapalıyken şarj oluyor açıkken şarj oluyor gibi görünüp pil hiç artmıyor. Forumu biraz araştırdım ama bahsedilen işlemleri kendim yapamam. Farika ayarlarına döndürüp deneyeceğim acaba hard reset işlemi yapsam daha büyük bir soruna yol açarmıyım.

Oyla:
Üst Alt