Rehber Telefondan Fake rom 'u global stabil rom 'a güncelleme bilgisayarsız [ 8.0.10.0.0 > 8.0.3.0 ]

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar Merhaba, mi5s kullanıcısıyım Bl kilidi için başvurdum,mesaj geldi fakat unlock uygulaması ile kilidi kaldırmaya çalıştığımda %50 geliyor ve hata veriyor. 8.0.3 Kararlı global rom kullanıyorum. birde bl kilidi açık değilse güncelleme alamıyormuyum?

Hocam bootloader kilidiniz kapalı olsa da güncelleme yayınlandığında alırsınız sorun olmayacaktır.

burock106gti

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
burak
Cihazım
galaxy s7 ed
Konular
0
Merhaba konuyla nekadar alakalı bilmiyorum ama belki bu yöntemle sorunu halledebilirim diye düşünerek yazıyorum.arkadaşım vasıtasıyla avustralyadan bi telefon geldi elime samsung s7 edge
arkadaşın babası orda telefonculuk yapıyor ve bana yanlış telefonu göderiyorlar.bana gelem s7 nin üzerinde hoparlör altındaki samsung logosu yok.burda biraz araştırdığımda güney kore gibi ülkeler için üretilen samsunglarda durum böyleymiş.fakat sorun tabikide logonun olmaması değil.telefona hiçbir şekilde güncelleme yapamıyorum 6,0,1 de kalmış güncellemesi ondan ziyade telefonda google play yok hiçbir uygulamayı indiremiyorum.apk oılarak iniyo çalışıyo fakat google a bağlı olarak ilerleyen programlarda (youtube) hata veriyor.tkonuştuğunuz teknolojik terimlere epeyce uzağım o yüzden direk sormak istiyorum.bahsettiğiniz olayla benim bu sorunum giderilebilirmi?

oztekinfrk

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
faruk
Cihazım
mi5s 32gb
Konular
0
Merhaba uzun zamandir mi5s kullanıyorum hiç güncelleme almadı konuda ki gibi dosyayı indirdim ama güncelleme doğrulanmadi diyor nasıl yapabilirim
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Merhaba uzun zamandir mi5s kullanıyorum hiç güncelleme almadı konuda ki gibi dosyayı indirdim ama güncelleme doğrulanmadi diyor nasıl yapabilirim
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam sizinki fake rom, global stabil rom yüklemeniz için öncelikle telefonun bootloader kilidini açmanız gerekir. Sonrasında ister twrp yükleyerek isterseniz miflash ile rom yüklemesi yapabilirsiniz. Bootloader kilidini açmadan rom yüklemenin yolu varmı derseniz varmı deseniz var tabi bu konuda nasıl yapacağınız detaylı şekilde anlatılıyor Rehber - Xiaomi Tool İle Bootloader Kilidini Açmadan Rom Kurma

bloctheworker

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bloc
Cihazım
Mi5S
Konular
0
Selamlar,
Hortlatmış gibi olmak istemem, öylese özür diliyorum yeniyim. Sırf işime yarar diye üye oldum. Bende de aynı durum mevcuttu. Hepsiburadadan almıştım. Maalesef bu method işe yaramadı. Yaklaşık iki günümü harcayarak halletmeyi başardım ama. Nasıl olduğunu anlatayım belki başka birisinin işine yarar.
Benim izlediğim method şu şekildeydi;
- Normalde Fake ROMlar sizin Mi Lock kısmına erişmenize izin vermiyor. Yani Bootloader açık olsa bile işlem yapamayabiliyorsunuz. O yüzden, önce Çince Mi Suite bularak elimdeki fake 8.0.10.0.0 ROM'unu Stabil Çin ROM'una geçirdim. Haliyle bu mantıken bakıldığında çok anlamsız bir işlem çünkü Çin ROM'larında ne Türkçe dil seçeneği mevcut ne de Google Play. Fakat bu durum Mi Lock kısmına erişmeme olanak sağladı.
- Bu işlemleri yaptıktan sonra Unlock işlemi için talep gönderdim, 2 gün içinde indirmeme izin verdiler. Şunu söyleyeyim, herhangi bir mail/sms almadım onaya dair. Yani normalde indirme sitesinde indirme linki gözüküyorsa zaten izin verilmiş demektir. Arada kontrol edebilirsiniz. Boşuna SMS beklemeyin.
- Unlock işlemi için 32 bit Windows 8.1 kullandım, herhangi bir sorun çıkmadı. Fastboot moduna geçirdikten sonra düzgün bir şekilde açabildim kilidi.
- Fastboot için sitelerinde verilen stabil Global ROM'u indirdim. Orada yazan işlemleri harfiyen uyguladım ve Olmadı.
Bunun sebebi Driverlar. Her yerde bahsedilen Driver Signature devre dışı bırakma olayını yaptım. MiFlash'ın driverlarını tekrardan kurdum. ROM'u C://'ye attım. Flash dedikten sonra güzel bir şekilde 5 dakikada yeni ROMu yükledi. Flash and Lock seçtim bu arada. Bunu yapma sebebim flash bittikten sonra Boot kilidini tekrar kapatması. İşlemler bittikten sonra düzgün bir şekilde kurdum her şeyi, sorun görmedim daha umarım da çıkmaz.

Umuyorum ki birisinin işine yarar görür. Ben pek açıklayıcı bir şey göremedim maalesef. Yani hepsi birbirini bağlıyor ve 2017den önceki her tutorial farklı bir şey yapıyor denebilir, o yüzden biraz deneme yanılma yapmak zorundasınız. Bu arada Çince Mi Suite nasıl kullandın derseniz eğer, Google Translate'in Fotoğraftan çeviri App'i var. Diğer telefondan onu kurarak işlemleri yaptım. İşime yaradı çok şükür.

geronimo58

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
aydın
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
1
konuyu hortlatacam ama linki indirdim kurmak isterken güncelleme doğrulanmadı diyor problem neyden kaynaklanıyor acaba?

mustafabirinci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
0
Merhaba arkadaşlar.bende fake romlu redmi pro ve 5 plus Var.
Hiçbir şekilde güncelleme gelmiyor. Mi 6 cihazima resmi sitesinden developer linkinden indiriyorum, downloaded_rom klasörü oluşturup içine indirdiğim romu kurabiliyordum. Bu bahsettiğim cihazlarima nasıl basitçe rom kurabilirim. Teşekkürler.

Üst Alt