Selamlar,
Hortlatmış gibi olmak istemem, öylese özür diliyorum yeniyim. Sırf işime yarar diye üye oldum. Bende de aynı durum mevcuttu. Hepsiburadadan almıştım. Maalesef bu method işe yaramadı. Yaklaşık iki günümü harcayarak halletmeyi başardım ama. Nasıl olduğunu anlatayım belki başka birisinin işine yarar.
Benim izlediğim method şu şekildeydi;
- Normalde Fake ROMlar sizin Mi Lock kısmına erişmenize izin vermiyor. Yani Bootloader açık olsa bile işlem yapamayabiliyorsunuz. O yüzden, önce Çince Mi Suite bularak elimdeki fake 8.0.10.0.0 ROM'unu Stabil Çin ROM'una geçirdim. Haliyle bu mantıken bakıldığında çok anlamsız bir işlem çünkü Çin ROM'larında ne Türkçe dil seçeneği mevcut ne de Google Play. Fakat bu durum Mi Lock kısmına erişmeme olanak sağladı.
- Bu işlemleri yaptıktan sonra Unlock işlemi için talep gönderdim, 2 gün içinde indirmeme izin verdiler. Şunu söyleyeyim, herhangi bir mail/sms almadım onaya dair. Yani normalde indirme sitesinde indirme linki gözüküyorsa zaten izin verilmiş demektir. Arada kontrol edebilirsiniz. Boşuna SMS beklemeyin.
- Unlock işlemi için 32 bit Windows 8.1 kullandım, herhangi bir sorun çıkmadı. Fastboot moduna geçirdikten sonra düzgün bir şekilde açabildim kilidi.
- Fastboot için sitelerinde verilen stabil Global ROM'u indirdim. Orada yazan işlemleri harfiyen uyguladım ve Olmadı.
Bunun sebebi Driverlar. Her yerde bahsedilen Driver Signature devre dışı bırakma olayını yaptım. MiFlash'ın driverlarını tekrardan kurdum. ROM'u C://'ye attım. Flash dedikten sonra güzel bir şekilde 5 dakikada yeni ROMu yükledi. Flash and Lock seçtim bu arada. Bunu yapma sebebim flash bittikten sonra Boot kilidini tekrar kapatması. İşlemler bittikten sonra düzgün bir şekilde kurdum her şeyi, sorun görmedim daha umarım da çıkmaz.
Umuyorum ki birisinin işine yarar görür. Ben pek açıklayıcı bir şey göremedim maalesef. Yani hepsi birbirini bağlıyor ve 2017den önceki her tutorial farklı bir şey yapıyor denebilir, o yüzden biraz deneme yanılma yapmak zorundasınız. Bu arada Çince Mi Suite nasıl kullandın derseniz eğer, Google Translate'in Fotoğraftan çeviri App'i var. Diğer telefondan onu kurarak işlemleri yaptım. İşime yaradı çok şükür.