Yardım Telefon Fastboot ekranında takılı kaldı

alperknkc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
5
Arkadaşlar Mi9 T Pro aldıktan sonra kullandığım Mi 8 SE'yi satmak için fabrika ayarlarına döndürdüm. Eşimin telefonu bozulduğu için geçici süre o kullanıcak. Ama telefon açılınca Fastboot ekranında takılı kalıyor. Bu sorunu nasıl çözerim? Evde şu anda bilgisayarda yok. Bilgisayar olmadan yapabileceğim bir işlem var mi?

Murad Ali

Her şeyi bilmene gerek yok, haddini bil yeter.!!
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murad Ali
Cihazım
Poco F6 Pro
Meslek
Geliştirici
Konular
198
Evet silinir ama costum romlarda silinmez ,

evet silinemz mi 8 se de orjinal rom kullanan yok denecek kadar az ,

,
Yazılımla bir ilgisi yok orjinal recovery ekranı çinçe 3 satırlık olan ekran da sıfırlama yaparsanız silinir sadece , Buda silinme demek yanlış o recovery tüm sistem altı dosyalarıda replace edip üzerine yazdığından sizin ellediğiniz dosyalar değişir , bundan dolayı orjinal de siz sildiğinizde null hatası alırsınız.

Sorununuza gelince malesef twrp ile wipe yapmadığınızda yeniden rom kurmanız gerekli bilgisayarsız yapamazsınız , forumda konusu mevcut arkadaşların attığı konudan yapa bilirsiniz.

null hatası yazılıma yapılan yetkisiz müdahele nedeniyle alakalıdır yazılımla alakası yok demek yanlıştır, yazılıma yaptığınız müdahele sonucunda o bölümdeki dosyaya hasar verirsiniz verdiğiniz bu hasar sonucunda yazılımda ki bu hatalı akışı cihaz algılayayamaz ve null hatası böyle başlar ve bu sorun rom dışarı alınarak o hatalı dosya orjinali ile değiştirilerek düzeltilebilir.

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Sonuç olarak IMEI atılmış bir cihazı fabrika ayarlarına döndürme işlemi özellikle teknik bilgisi yeterli düzeyde olmayan insanlar için tavsiye edilmemeli,
bu durumda cihaz sahibi düzeltme yapabilmek için epey sorun ve sıkıntı yaşayabiliyor.

O yüzden de forumda sürekli ikaz ediliyor, önerilmiyor ama yine de çoğu kimse bildiğini okuyor.

Oyla:

Murad Ali

Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murad Ali
Cihazım
Poco F6 Pro
Meslek
Geliştirici
Konular
198
Sonuç olarak IMEI atılmış bir cihazı fabrika ayarlarına döndürme işlemi özellikle teknik bilgisi yeterli düzeyde olmayan insanlar için tavsiye edilmemeli,
bu durumda cihaz sahibi düzeltme yapabilmek için epey sorun ve sıkıntı yaşayabiliyor.

O yüzden de forumda sürekli ikaz ediliyor, önerilmiyor ama yine de çoğu kimse bildiğini okuyor.

İşte bu çok doğru katılıyorum

Oyla:

Murad Ali

Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murad Ali
Cihazım
Poco F6 Pro
Meslek
Geliştirici
Konular
198
Oyla:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
null hatası yazılıma yapılan yetkisiz müdahele nedeniyle alakalıdır yazılımla alakası yok demek yanlıştır, yazılıma yaptığınız müdahele sonucunda o bölümdeki dosyaya hasar verirsiniz verdiğiniz bu hasar sonucunda yazılımda ki bu hatalı akışı cihaz algılayayamaz ve null hatası böyle başlar ve bu sorun rom dışarı alınarak o hatalı dosya orjinali ile değiştirilerek düzeltilebilir.

Aslında yazmak istemezdim ama siz öyle diyorsanız öyle olsun konunun romla bir ilgisi bulunmuyor hatta yazılımsal bir şey yapılmıyor ,

mi 8 se de yönlendirmeleriniz bir çoğunda düzeltmek zorunda kalıyorum bu sebeple eğer mi 8 se ile direk ilgilenmiyor kullanmıyorsanız , diğer telefonlar gibi olmadığını anlayamazsınız kesin bir şekilde yönlendirme yapmayınız ,

Oyla:

Murad Ali

Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murad Ali
Cihazım
Poco F6 Pro
Meslek
Geliştirici
Konular
198
Aslında yazmak istemezdim ama siz öyle diyorsanız öyle olsun konunun romla bir ilgisi bulunmuyor hatta yazılımsal bir şey yapılmıyor ,

mi 8 se de yönlendirmeleriniz bir çoğunda düzeltmek zorunda kalıyorum bu sebeple eğer mi 8 se ile direk ilgilenmiyor kullanmıyorsanız , diğer telefonlar gibi olmadığını anlayamazsınız kesin bir şekilde yönlendirme yapmayınız ,

Ben kimseye yönlendirme yapmıyorum mesleğim gereği ne biliyorsam onu aktarmaya çalışıyorum ve Android işletim sistemi ne gerektiriyor ise onu yazıyor veya söylüyorum, Android işletim sistemi temelde aynıdır her cihaz için ayrı ayrı çalışmaz sadece yazılımsal ufak tefek ayrıntılar değişir ve herhangi işletim sistemi olursa olsun yazılım olmadan hepsi bir hiçtir, bunu araştırıp öğrenmenizi tavsiye ederim...

Son düzenleme:
Oyla:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Ben kimseye yönlendirme yapmıyorum mesleğim gereği ne biliyorsam onu aktarmaya çalışıyorum ve Android işletim sistemi ne gerektiriyor ise onu yazıyor veya söylüyorum, Android işletim sistemi temelde aynıdır her cihaz için ayrı ayrı çalışmaz sadece yazılımsal ufak tefek ayrıntılar değişir ve herhangi işletim sistemi olursa olsun yazılım olmadan hepsi bir hiçtir, bunu araştırıp öğrenmenizi tavsiye ederim...

Tavsiyenize için tşkler siz benim söylemek istediğimi anlamadınız sanırım önemli değil.mi 8 se için çok fazla bilginiz olmadan özellikle kullanmadan lütfen afaki yönlendirme yapmaktan kaçının yeterli.

Andorid hep aynıdır. Mi 8 se için pek geçerli değil maalesef bu sebeple özellikle mi 8 se konusunda uymanız i rica ederim.

Oyla:
Üst Alt