Soru Telefon Arefesindeyim, Öneriniz var mı?

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Abi türkiye cihazı alacağım marka ne olursa olsun, oyun zaten bi clash of clans oynuyorum o kadar onun dışında birkaç ayda bir pubg perileri geliyor birkaç gün pubgm oynuyorum anca o oluyor oyun kullanımı. S24 valla çok iyi çok hoş ama pahalıya geliyor ondan biraz mesafeliyim işte. Zaten 5 yıllık bir redmi(9 Pro) cihazdan geçeceğimden dolayı ismi geçen üç cihaz da bana çağ atlamış hissi oluşturacak. 14T Pro çok cazip geliyor gözüme fakat üzer mi onu düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

alet güzele benziyor, arayüzde reklam çıkıyor mu hâlâ poco cihazlarda?
bilgim yok hocam bana denk gelmedi

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
şu aralar telefon alacak olsam kendi adıma söylüyorum çıkacak olan poco f7 modelini alırım ultra pro falan değil düz f7
Valla hocam, sizi çok iyi tanıdığımdan ve telefon konularındaki tavsiyelerinizi otorite olarak gördüğümden dolayı, Poco F7 yi inceledim, gerçektende benim gibi yaşlı, gözleri iyi görmeyen , normal bir kullanıcı için gayet güzel bir cihaz...sanırım 25k bandında satılır ve gayet de uygun bir fiyat, hiç YD daha uygun olur, yok server kayıt, yok falan kayıt diye uğraşmaya da gerek yok bu durumda.
Şu an Mi 11 T Pro yu EU rom ile sorunsuz kullanmaktayım ama yeni bir cihaz hasıl olduğunda, mutlaka size danışacağımdan emin olabilirsiniz

Asosyal_Psikolog

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Psikolog
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
7
Hocam OnePlus markasını da bir düşünebilirsiniz, Türkiye'de pek rağbet gören bir marka değil ama yurtdışında özellikle Çin'de baya popüler bir marka. Cihazlarında kullandıkları ColorOS arayüzü dünyanın en stabil Android arayüzü diye internette çokça paylaşıma denk geldim. Bir şans vermenizi tavsiye ederim.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Valla hocam, sizi çok iyi tanıdığımdan ve telefon konularındaki tavsiyelerinizi otorite olarak gördüğümden dolayı, Poco F7 yi inceledim, gerçektende benim gibi yaşlı, gözleri iyi görmeyen , normal bir kullanıcı için gayet güzel bir cihaz...sanırım 25k bandında satılır ve gayet de uygun bir fiyat, hiç YD daha uygun olur, yok server kayıt, yok falan kayıt diye uğraşmaya da gerek yok bu durumda.
Şu an Mi 11 T Pro yu EU rom ile sorunsuz kullanmaktayım ama yeni bir cihaz hasıl olduğunda, mutlaka size danışacağımdan emin olabilirsiniz
teşekkürler hocam telefon hakkında aşırı uçan kaçan modeller gereksiz harcama gibi geliyor günümüzdeki orta halli telefonların kameraları bile işimiz fotografçılık değilse çoğumuzun işini fazlasıyla görüyor maddi olarak da düşüncem insanlar özel bir ihtiyacı yoksa 1 maaşından fazlasını telefona vermesi bana absürt geliyor bu arada size özel tavsiyemi de "yd alacak olursanız" söyleyim poco f7 nin hindistan versiyonu şebeke sorunu çıkarmaz hemde +1000 mah daha fazla bataryası var

Egoege

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi-yu-ay
Cihazım
Rn9Pro/Joyeuse
Meslek
Eu rom düşmanlığı
Konular
49
Hocam OnePlus markasını da bir düşünebilirsiniz, Türkiye'de pek rağbet gören bir marka değil ama yurtdışında özellikle Çin'de baya popüler bir marka. Cihazlarında kullandıkları ColorOS arayüzü dünyanın en stabil Android arayüzü diye internette çokça paylaşıma denk geldim. Bir şans vermenizi tavsiye ederim.
Hocam oneplusı bilirim, severim fakat piyasası ölü olan ve arayüzüne yabancı olduğum bir firmaya bulaşmayı pek istemiyorum o yüzden Xiaomi ve Samsung önceliğim.

Egoege

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi-yu-ay
Cihazım
Rn9Pro/Joyeuse
Meslek
Eu rom düşmanlığı
Konular
49
sanırım 7 yıllık xiaomi yolculuğum sona erecek, kağıt üstünde içime çok sinen mi 14t proyu bugün inceleme fırsatım oldu ve parasını hak etmediğini düşünüyorum. Samsung 23 veya 24 ultra haneme önce nasip sonra da hayırlı olur inşallah. Xiaomi sevdamız firmanın daha türkiye distribütörü yokken başladı. Xiaomi 15 i de inceledim fakat fiyatı 24 ultra ile hemen hemen aynı oluyor. 11 harfli ve turuncu renkli olan alışveriş sitesindeki 24 ultra ile xiaomi türkiyede mi 15 neredeyse aynılar fiyat açısından.
Bütçe varsa S24 ultra 👍

ibenali

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
K
Cihazım
Redmi 10 2022
Konular
1
Merhaba, telefon alma arefesindeyim alacağım cihaz konusunda çok kararsızım.8 yıla yakın xiaomi cihazlarını(Redmi 4x ve Note 9 pro) kullanıyorum fakat değişim vakti yaklaştı. İçime sinen modeller: Xiaomi 14T Pro, Mi 15 ve Samsung 24 Ultra. Başka öneriniz varsa açığım.
Bütçe konusunda oynağım 30-50 bin civarı, aradığım bazı kriterler şunlar:

Arka kamerada 4k60 kare video çekimi ve kayıt esnasında kayıt kesilmeden geniş açı lense vesayre geçebilmesi.
Uzun süre hız kaybı olmaması.
Uzun güncelleme ömrü(opsiyonel, 3 yıl üstü olsa yeter.)
Ekosistem uyumuna gerek yok. Ekosistem bana fasafiso geliyor.
Büyükçe/uzun ömürlü bir pil. Felaket hızlı şarj olmasa da olur , opsiyonel o da.

Kullanım şeklim :
Basit oyunlar(Clash of Clans) , sosyal medya, banka uygulamaları falan kısacası cihaz çok yorulmayacak şekilde kullanıyorum.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, son bir sorum var, 14T Pro kullananlar memnun mu? Fiyat performans oranı açısından içime sindi fakat dimensity olması biraz tedirgin ediyor.
Mi 15 uygun hocam 25 bin kadar eksik ile yd kayıtlı versiyonunu alabilirsin güncelleme alırsın sıfırlarsında

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
215
sanırım 7 yıllık xiaomi yolculuğum sona erecek, kağıt üstünde içime çok sinen mi 14t proyu bugün inceleme fırsatım oldu ve parasını hak etmediğini düşünüyorum. Samsung 23 veya 24 ultra haneme önce nasip sonra da hayırlı olur inşallah. Xiaomi sevdamız firmanın daha türkiye distribütörü yokken başladı. Xiaomi 15 i de inceledim fakat fiyatı 24 ultra ile hemen hemen aynı oluyor. 11 harfli ve turuncu renkli olan alışveriş sitesindeki 24 ultra ile xiaomi türkiyede mi 15 neredeyse aynılar fiyat açısından.
Kesinlikle 👍 Bende Xiaomi ilk günlerinden bu yana kullanıyorum. Cepport ile güzel zamanlar yaşadık. Ama Xiaomi hantallaştı. MIUI 14 üzerinde devam edip sistemi geliştirmiş olsa, destek ve güncelleme konusunda günü yakalasa tamam. Ama HyperFOS diye bişey yaptılar. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Habire iOS görünümlü bir arayış derdindeler. HyperFOS 3 ekran görüntüleri bunu bariz belli ediyor. Demekki dünyada Xiaomi kullananlar bunu istiyor. Bu bana göre değil. iOS istesem iPhone alırım. Güncelleme politikası içler acısı. Bakınız Samsung A16 modeli bile 6 yıl Android ve güvenlik güncellemesi alacakken. Xiaomi 15 ultra modeli bile 4 yıl Android 6 yıl güvenlik güncelleştirmesi alıyor. Böyle bir saçmalık yok. Bende sırf bu yüzden bütçeme uygun olan S24 FE modelini alacağım. Eylül'e kadar bekleyeceğim. S25 FE çıkınca fiyata göre S24 FE yada S25 FE modelini tercih edeceğim. ONE Uİ 7 Süper olmuş. Pil tüketimi de inanılmaz güzel tasarruflu.

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
7
ya yapmayın arkadaşlar. kutusundan şarj aleti çıkmayan, bataryasını kağnı hızında şarj eden samsungu mu övüyorsunuz? kullanmadığım bir meret olmasa hak vereceğim size. note 5 kullandım bir daha da samsunga tövbe ettim.

Üst Alt