Yapacağın işlemleri adım adım yazıyorum kardeş, dikkatle sırasıyla yapman gerekir:
1- Öncelikle bilgisayara (64 bit olana) miflash uygulamasını yükleyin, en sorunsuz versiyon budur:
MiFlash20160401
Bunu kurduktan sonra kurduğunuz klasörden MiFlash.exe yi yönetici olarak açın, masaüstüne kısayol gelmiyor.
2- China Global romunu indiriniz :
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Bu inince, zip dosyasından çıkarıp C kolasörüne atın. Telefonu fastboot moduna alıp (ses kısmaya basılarak telefon açılır) kablo ile bilgisayara bağlayın. MiFlash uygulaması görecektir cihazı, görmezse refresh yapın, cihazı çeşitli harfler olarak görür, çok önemli değil. Browse kısmından C deki indirdiğiniz romu seçin. Flash and except (ortadaki) seçilidir altta, onu değiştirmeyin. Sağ üstte flash diyin ve stok romun yüklenmesini bekleyin.
3- Rom yüklenince recovery mod açılır, çincedir. Burada herhangi işlem yapmanıza gerek yok, telefonu kapatıp açılma esnasında ses kısma tuşuna basarak tekrar fastboot modunda açılmasını sağlayın. Şimdi twrp yükleme zamanı, şu dosyayı indirin
Rar şifresi: Reiwa
Zipten dosyayı çıkarın, 1102 nolu twrp yi cihaz bilgisayara bağlıyken açılan penceredeki komutlarla yükleyin.
4- Twrp yüklendi ve artık iş daha kolay. Şimdi twrp yi açın (ses açma tuşuna basarak cihazı açın, twrp gelecektir). Wipe kısmından format data kısmına gelip yes diyin, sonra bir geri gelip advanced wipe kısmında şu dörtlüyü seçin (cache, dalvik, system, data) ve sürgüyü çekin. Artık cihazda sadece twrp var.
5- Bilgisayardan cihazınıza kurmak istediğiniz romun (miui 11) zip dosyasını ve mi8 se modem dosyasını atın. Twrp ekranından install kısmına girin, önce romu yükleyin, sonra yine install kısmında modem dosyasını yükleyin. Mi8 se de modem dosyası her rom değiştirmede flashlanmazsa şebeke gelmiyor.
6- Cihazı kapatın, tekrar fastboot moduna alın, twrp dosyasındaki 1227 yi yükleyin.
7- Cihazınızı normal bir şekilde açın, biraz bekleyin, kurulum ekranı gelecektir.
8- Keyif çayı için
Bütün bu bilgiler için
Reiwa 'ya teşekkürler