onununcuköy hocam,
Beni de o manasız tartışmanın içine çekmek ister gibisiniz ama bu tuzağa düşmeyecek kadar "
tecrübeliyim "

Ama madem güncel dediniz o zaman size yazdığım mesajla alakalı üç güncel örnek vereyim...
Birincisi, mesajımda belirttiğim gibi satın alınan Redmi Note 12s (
siz her ne kadar abidik gubidik olarak ifade etseniz de ) resmi Türkiye garantili cihaz. Arkadaşın sorguladığı gibi
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
sitesinde sorguladığımda adıma kayıtlı yasal imeili görünüyor ama ithalatçı firma tarafından tedarik edilmiş bu belli. Altı ay önce N11 üzerinden alınmış faturalı bir cihaz... E daha ne yapalım? Kavun değil ki koklayarak ne olduğunu anlayalım.

İkincisi, Vadistanbul MiStore' dan arkadaşımın kızına bir sene önce Xiaomi 13 almıştık " Xiaomi Türkiye " garantili. İki ay önce durduk yere ekranında hafif bir leke belirdi ve gittikçe büyüdü. Arkadaşım cihazı garanti kapsamında mağazaya götürdü ve dolaysıyla yetkili Xiaomi Türkiye servisine gitti. Kendisine düşmeye bağlı ekran hasarı olduğu ve telefonun üçte biri kadar masrafı olduğu söylendi. Halbuki üzerindeki koruyucu bile çizilmemişti.
Üçüncüsü yine şahit olduğum bir olay, İstanbul Özdilek MiStore' da görevli bir arkadaşa 14 Ultra alırsam teknik servis olarak nasıl destek alacağımı söylediğimde " bizim anlaşmalı firmamız var. Cihazı bize getirirsiniz biz sıkıntıyı çözeriz "demesi. Hani Xiaomi' nin kendi teknik servisi vardı? Tabi benimle kafa bulmadıysa.
Evet belki Xiaomi Phone ve Huawei gibi bir düzen kurmak istiyor olabilir ama bunun ilk adımı fiyat politikasıyla yarışmak yerine beceremediği yazılım ve kaliteli servis hizmetiyle olmasıdır. Galiba o sürecin nereye varacağını görmeye de bizim ömrümüz yetmeyecek.

Ben sizin kadar Xiaomi uzmanı değilim hocam. (
Daha öce hasbelkader KVK garantili bir Mi6 kullanmıştım. Xiaomi'nin garantisine itimadım olmadığı için de Diyarbakır'lı bir vatandaşa Kuzey Irak'tan uygun fiyata getirttiğim 13 Pro ise ikinci Xiaomi cihazım. ) O yüzden bilgi ve tecrübelerim kendime kadar. Mesajımın başında da şahsi kanaatim olduğunu söylemiştim. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir derler ya. Yanlışı kabul etmek te bir erdemdir..
Ne var ki bu Xiaomi'nin kendi açtığı ve resmi olarak satış yaptığı yerler neresidir hakikaten öğrenmek isterim. İstanbul il sınırları içinde olması da tercih sebebimdir. Zira Xiaomi almak için sabırsızlanan tanıdığım çok uyanık var da...

Ha bu arada, size tekrar cevap yazmak niyetinde değilim. Fakat yorumlarınızı okuyarak Xiaomi konusundaki bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmaya devam edeceğimden emin olabilirsiniz.