Çözüldü Teknoloji mağazaları

mesro09

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Sergen
Cihazım
mi9se
Konular
27
Arkadaşlar 14tpro bakıyorum. N11 hepsiburada gibi sitelerde yine satıcıları kendileri yani n11 hepsiburada olan telefon için onlarla konuştum. Hepside sıfır açılmamış distribütör garantili dedi. Birinde 37500 birinde 38900 39900 falan olurken teknosa vatan mediamarket 42999 dan satıyor. Bu kadar fark kafa karıştırıcı değil mi? Atıyorum teknosadaki 42999 yazan daha mı iyi daha mı orjinal garantili? Ben nereden alayım şimdi yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için şimdi fatura geldi maille buradan sorguladım böyle dedi

Xiaomi 14T Pro Titan Gray 12GB RAM 512GB ROM
Congratulations! You can be assured the phone you have purchased is the official international version.

Aliimran7

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
20
KVK? KVK Xiaomi'nin resmi distribütörlerinden veya servislerinden biri değil. Eğer KVK yazıyorsa kesin olarak ithalatçı garantilidir. Çok yanlış bilgi...

Emin değilsek veya bilmiyorsak yazmasak daha iyi değil mi? Bırakın bilenler yazsınlar sadece doğru düzgün bilgiler olsun forumda...

Ayrıca distribütör garantili adı altında kendileri servis desteği sağlayamazlar. Öyle bir cihaz varsa "ayıplı" üründür. THH yoluyla ücret iadesi alınız.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bırakın da bilenler konuşsun, doğru düzgün bilgiler olsun forumda.

Distribütör garantili ürünleri ise xiaomi tarafından yetki verilen tüm bayiler, servisler, tamirciler, dükkanlar tamir edebilirler. Tek koşul, yapılan işlemler Xiaomi orjinal parçaları ile sisteme işlenerek yapılmasıdır. Ancak yine de kvk veya genpa kadar güvenilir ve sağlıklı bir yöntem değildir.

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6

Bırakın da bilenler konuşsun, doğru düzgün bilgiler olsun forumda.

Distribütör garantili ürünleri ise xiaomi tarafından yetki verilen tüm bayiler, servisler, tamirciler, dükkanlar tamir edebilirler. Tek koşul, yapılan işlemler Xiaomi orjinal parçaları ile sisteme işlenerek yapılmasıdır. Ancak yine de kvk veya genpa kadar güvenilir ve sağlıklı bir yöntem değildir.

Dur ben de kendi siteme aynısını yazayım belki düşen olur :D

Xiaomi Türkiye garantili cihazlar için aşağıdaki servis noktalarını kullanabilirsiniz. Eğer Xiaomi Türkiye kendi servisi neresidir bilmiyor derseniz o zaman başka...

Oyla:

Aliimran7

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
20
Dur ben de kendi siteme aynısını yazayım belki düşen olur :D

Xiaomi Türkiye garantili cihazlar için aşağıdaki servis noktalarını kullanabilirsiniz. Eğer Xiaomi Türkiye kendi servisi neresidir bilmiyor derseniz o zaman başka...
Xiaomi kendi sitesinde sadece kendi markasına ait yetkili servislerini gösterdiğini anlamadınız sanırım, belirtmiş olayım... Attığınız siteye göre KVK, Genpa falan yetkili servis değil.

KVK kendi sitesinde yazdıkları da yalan zaten. Xiaomi kutularından çıkan KVK garanti belgesi de yalan.

Oyla:

Aliimran7

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
20

Benim bahsettiğim olayı 2018 yılında siz yazmışsınız mesaj olarak clap~~

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6

Benim bahsettiğim olayı 2018 yılında siz yazmışsınız mesaj olarak clap~~

2018'de yazdığımda Xiaomi Türkiye yoktu. Aradan geçen 7 yılda Xiaomi Türkiye açıldı ve hem satış hem de servis hizmeti sunuyor. Üyelik tarihiniz 2019 görünüyor muhtemelen o dönemde Xiaomi kullanmıyordunuz, bilmemeniz normal :)

Xiaomi kendi sitesinde sadece kendi markasına ait yetkili servislerini gösterdiğini anlamadınız sanırım, belirtmiş olayım... Attığınız siteye göre KVK, Genpa falan yetkili servis değil.

KVK kendi sitesinde yazdıkları da yalan zaten. Xiaomi kutularından çıkan KVK garanti belgesi de yalan.

Xiaomi kutusundan KVK garanti belgesi çıkıyorsa o cihaz "Xiaomi Türkiye" garantili değildir. Ya KVK kendisi ithal etmiştir ya da bağımsız bir ithalatçı zorunlu olan servis hizmeti için KVK ile anlaşmış ve bu hizmeti KVK adı altında sunuyordur. Yani cihaz ithalatçı garantilidir.

Hocam internet bilgileriyle, yanlış kaynaklardan okuduklarınız ile yazıyorsunuz, yazdıklarınızın doğru olduğunu düşünüyorsunuz biliyorum ama ben bu işi yaptım. İlk elden yazıyorum size. Bir ithalatçı cihazı ithal eder ve KVK ile anlaşır. Cihaz kutusuna KVK servis bilgileri konulur, üzerine KVK etiketi yapıştırılır ve satışa sunulur. Cihaz arıza yaptığında KVK toplama noktasına teslim edilir. Cihaz incelenir ve çok basit bir sorunsa KVK tarafından onarılır ve müşteriye verilir. Eğer değilse (ki %90 basit değildir) toplama noktasından ithalatçının gerçek servisine gönderilir ve onarımı orada yapılır. Kullanılan malzemeye orijinal denir ama o malzeme ya OEM değildir ya da SWAP parçadır. Onarım yapıldıktan sonra tekrar KVK toplama noktasına gönderilir ve müşteriye KVK tarafından teslim edilir. Eğer değişim/iade olacaksa zaten faturayı kesen firma yapar değişimi veya iadeyi. Yani KVK yazan cihazdan Xiaomi Türkiye'nin haberi dahi yoktur. Hatta u cihazlarda KVK'nın da bir sorumluluğu yok. Anlaşmada tüm sorumluluk ithalatçı firmaya verilmiştir. İşlem tamamen yasal, zaten müşteri de ne yapıldığını fark etmez, her şey KVK içinde olup bitti zanneder. Forumda araştırın KVK garantili cihazların hangi süreçte onarım gördüğünü de göreceksiniz. Bu yazdıklarımı göz önünde bulundurarak tekrar okuyun size de fark edeceksiniz.

Özetle KVK garantili cihazlar ithalatçı garantilidir, Xiaomi Türkiye değil... Kanıtlamaya çalıştığınız, iddia ettiğiniz şeyin ilk elden yanlış olduğunun tanığıyım. flower~~

Unutmayın MIUI Türkiye forumundasınız. Xiaomi ile ilgili her şeyi ilk elden bilen insanlar bu forumun üyesi. Pek çoğu gerçek ismini kim olduğunu söylemiyor ama eğer çok emin değilseniz, birebir tanık olmadıysanız bu forumda birileriyle inatlaşmak oldukça mantıksız :) Xiaomi Türkiye servis müdürüne serviste yapılan işlemi açıklayanlar gördük burada :D

Oyla:

Aliimran7

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
20
Kullanılan malzemeye orijinal denir ama o malzeme ya OEM değildir ya da SWAP parçadır. Onarım yapıldıktan sonra tekrar KVK toplama noktasına gönderilir ve müşteriye KVK tarafından teslim edilir.
İlk mesajımda da distribütör garantisi adı altında satılanlara güvenilmemesi gerektiğini yazmıştım bende zaten. Dediğiniz gibiyse şayet Xiaomi Türkiye garantili dışında olanların hepsi müşterinin anlayamayacağı şekilde tamir süreçlerinden geçiyor. İthalatçı/Distribütör olması farketmiyor. Çünkü KVK garanti olanlarda distribütör garantili olarak satılıyor.

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
İlk mesajımda da distribütör garantisi adı altında satılanlara güvenilmemesi gerektiğini yazmıştım bende zaten. Dediğiniz gibiyse şayet Xiaomi Türkiye garantili dışında olanların hepsi müşterinin anlayamayacağı şekilde tamir süreçlerinden geçiyor. İthalatçı/Distribütör olması farketmiyor. Çünkü KVK garanti olanlarda distribütör garantili olarak satılıyor.
Evet KVK cihazlarına distribütör garantili deniyor ama değiller. Bildiğim kadarıyla bu nedenle devam eden bir yasal süreç yok ama her hangi bir yasal sürecin başlaması halinde kelime anlamı ile "distribütör" kullanıldığını yani "dağıtıcı" anlamında kullanıldığını söyleyecekler ve bu şekilde yırtabilecekleri hukuk danışmanları tarafından söylendi.

Genpa, mieko, evo vs. değil (bu firmalar gerçek Xiaomi garantisi sunuyor) bunu sadece KVK yapıyor. En sağlıklısı garantili ürün alınacaksa "Xiaomi Türkiye" garantili ürün almak çünkü marka tescilli ve bu ismin kullanılmasına -şimdilik- cesaret edemiyorlar.

mesro09 hocam bir önceki sayfadaki mesajınız sonda kaldığı için yeni gördüm ama hepsiburada'nın verdiği cevap da tam olarak yazdıklarım nedeniyle bu şekilde verilmiş. Cihazın ne garantili olduğunu açıkça belirtmek için "Distribütör" kelimesini kullanmıyorlar. Yani alabilirsiniz.

Oyla:

Aliimran7

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
20
Evet KVK cihazlarına distribütör garantili deniyor ama değiller. Bildiğim kadarıyla bu nedenle devam eden bir yasal süreç yok ama her hangi bir yasal sürecin başlaması halinde kelime anlamı ile "distribütör" kullanıldığını yani "dağıtıcı" anlamında kullanıldığını söyleyecekler ve bu şekilde yırtabilecekleri hukuk danışmanları tarafından söylendi.

Genpa, mieko, evo vs. değil (bu firmalar gerçek Xiaomi garantisi sunuyor) bunu sadece KVK yapıyor. En sağlıklısı garantili ürün alınacaksa "Xiaomi Türkiye" garantili ürün almak çünkü marka tescilli ve bu ismin kullanılmasına -şimdilik- cesaret edemiyorlar.

mesro09 hocam bir önceki sayfadaki mesajınız sonda kaldığı için yeni gördüm ama hepsiburada'nın verdiği cevap da tam olarak yazdıklarım nedeniyle bu şekilde verilmiş. Cihazın ne garantili olduğunu açıkça belirtmek için "Distribütör" kelimesini kullanmıyorlar. Yani alabilirsiniz.
Başından beri aynı şeyden bahsediyoruz hocam. Türkiye garantili yazanlar dışında güvenilmemesi gerekiyor. Hatta online satış platformlarında Türkiye garantili yazanlar için bile teyit alınmalı

Oyla:

mesro09

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Sergen
Cihazım
mi9se
Konular
27
Çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için şimdi fatura geldi maille buradan sorguladım böyle dedi

Xiaomi 14T Pro Titan Gray 12GB RAM 512GB ROM
Congratulations! You can be assured the phone you have purchased is the official international version.

Oyla: Çözüm

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Bence hiç bir geçerliliği olmayan manasız bir tartışma. Şahsi görüşüm Xiaomi'nin Türkiye garantili olarak ülkemizde satılan cihazları zannedilenin aksine Firmanın resmi garantisi altında olmadığı yönünde. Zira o cihazlar ithalatçı firmalar tarafından ithal yoluyla Türkiye' ye getiriliyor, garanti hizmeti ise yine aynı firmaların anlaşmış oldukları teknik servisler tarafından sağlanıyor. İster internet üzerinden satın alın, ister teknoloji mağazalarından yada isterseniz Xiaomi'nin resmi satış mağazası olarak lanse edilen Mi Store' lardan, neticede yine anlaşmalı teknik servislerden hizmet alacaksınız. ( Bildiğim kadarıyla o satış merkezleri de tek bir firmaya ait değil ve en fazla şubesi olan firma ise Xiaomi Türkiye distribütörü Evofone'a ait )
Bu demektir ki Türkiye garantili satılan cihazlar belli teknik servisler tarafından garanti kapsamına alınan cihazlar oluyor. ( Bu ifademe itiraz etmek isteyene eşimin kullanmış olduğu ve Türkiye garantili olarak satın alınan Redmi Note 12 S marka telefonun garanti belgesinde " İthalâtçı firma Asitane Teknoloji " ibaresi olduğunu söylemek isterim )
Korkarım biz Xiaomi Türkiye garantisini İphone, Huawei yada Samsung gibi şirketlerin kurumsal olarak kendileri tarafından verildiğini zannediyoruz. Huawei' ye gidersiniz, siz çayınızı kahvenizi içerken cihazınızı baştan aşağı yenilerler. İphone' da basit bir hoparlör arızası yüzünden telefonunuzu sıfırı ile değiştirirler ( Kızımın telefonunda şahit olduğum gibi ) Fakat Xiaomi'ye giderseniz her türlü arızayı kullanıcı hatası kabul edip önünüze binlerce masraf çıkarırlar.
Sayın mesro09 Naçizane tavsiyem telefonunuza gözünüz gibi bakmanız ve herhangi bir arıza vermemesi için dua etmeniz. Zaten bir arıza olması durumunda teknik servislere ihtiyaç hissettirmeyecek bir çok teknik eleman var etrafımızda. Ve servislerden daha iyi iş çıkardıkları da herkesin malumu. ( zamanında iki kez hoparlörü bozulan Mi6 telefonumu garanti kapsamında olmasına rağmen yetkili KVK servisi yerine forumumuzun satış ve teknik destek sorumlusu SEFA hocama yaptırdığımı hatırlıyorum ki o servis için telefona ekstra ücret ödemiştim )
Son söz olarak cihazınız hayırlı olsun sayın. Kazasız belasız ve servissiz günlerde kullanmanızı dilerim.

Oyla:
Üst Alt