Çözüldü Teknoloji mağazaları

mesro09

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Sergen
Cihazım
mi9se
Konular
27
Arkadaşlar 14tpro bakıyorum. N11 hepsiburada gibi sitelerde yine satıcıları kendileri yani n11 hepsiburada olan telefon için onlarla konuştum. Hepside sıfır açılmamış distribütör garantili dedi. Birinde 37500 birinde 38900 39900 falan olurken teknosa vatan mediamarket 42999 dan satıyor. Bu kadar fark kafa karıştırıcı değil mi? Atıyorum teknosadaki 42999 yazan daha mı iyi daha mı orjinal garantili? Ben nereden alayım şimdi yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için şimdi fatura geldi maille buradan sorguladım böyle dedi

Xiaomi 14T Pro Titan Gray 12GB RAM 512GB ROM
Congratulations! You can be assured the phone you have purchased is the official international version.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Bence hiç bir geçerliliği olmayan manasız bir tartışma. Şahsi görüşüm Xiaomi'nin Türkiye garantili olarak ülkemizde satılan cihazları zannedilenin aksine Firmanın resmi garantisi altında olmadığı yönünde. Zira o cihazlar ithalatçı firmalar tarafından ithal yoluyla Türkiye' ye getiriliyor, garanti hizmeti ise yine aynı firmaların anlaşmış oldukları teknik servisler tarafından sağlanıyor. İster internet üzerinden satın alın, ister teknoloji mağazalarından yada isterseniz Xiaomi'nin resmi satış mağazası olarak lanse edilen Mi Store' lardan, neticede yine anlaşmalı teknik servislerden hizmet alacaksınız. ( Bildiğim kadarıyla o satış merkezleri de tek bir firmaya ait değil ve en fazla şubesi olan firma ise Xiaomi Türkiye distribütörü Evofone'a ait )
Bu demektir ki Türkiye garantili satılan cihazlar belli teknik servisler tarafından garanti kapsamına alınan cihazlar oluyor. ( Bu ifademe itiraz etmek isteyene eşimin kullanmış olduğu ve Türkiye garantili olarak satın alınan Redmi Note 12 S marka telefonun garanti belgesinde " İthalâtçı firma Asitane Teknoloji " ibaresi olduğunu söylemek isterim )
Korkarım biz Xiaomi Türkiye garantisini İphone, Huawei yada Samsung gibi şirketlerin kurumsal olarak kendileri tarafından verildiğini zannediyoruz. Huawei' ye gidersiniz, siz çayınızı kahvenizi içerken cihazınızı baştan aşağı yenilerler. İphone' da basit bir hoparlör arızası yüzünden telefonunuzu sıfırı ile değiştirirler ( Kızımın telefonunda şahit olduğum gibi ) Fakat Xiaomi'ye giderseniz her türlü arızayı kullanıcı hatası kabul edip önünüze binlerce masraf çıkarırlar.
Sayın mesro09 Naçizane tavsiyem telefonunuza gözünüz gibi bakmanız ve herhangi bir arıza vermemesi için dua etmeniz. Zaten bir arıza olması durumunda teknik servislere ihtiyaç hissettirmeyecek bir çok teknik eleman var etrafımızda. Ve servislerden daha iyi iş çıkardıkları da herkesin malumu. ( zamanında iki kez hoparlörü bozulan Mi6 telefonumu garanti kapsamında olmasına rağmen yetkili KVK servisi yerine forumumuzun satış ve teknik destek sorumlusu SEFA hocama yaptırdığımı hatırlıyorum ki o servis için telefona ekstra ücret ödemiştim )
Son söz olarak cihazınız hayırlı olsun sayın. Kazasız belasız ve servissiz günlerde kullanmanızı dilerim.

Tartışma tam da bu yazmış olduğunuz mesaj nedenle manalı hem de fazlasıyla... Sizin mesajınız ise güncel bilgiler içermemesi nedeniyle manasız kaldı maalesef hocam.

Teker teker gidelim...

Artık Xiaomi Türkiye'nin kendine ait servisleri var. Farklı firmalardan servis hizmeti almanız zorunlu değil. Evo, mieko, genpa halen bu cihazlara bakmaya devam ediyorlar fakat artık Xiaomi'ye ait kendi servisler de mevcut ve bu aracı firmalardan çok daha iyi hizmet sunuyorlar.

İkinci olarak farklı firmalar ortaklığıyla işletilen Mi Store'lar olsa da Xiaomi'nin kendi açtığı Mi Store mağazaları da var.

Online satışlarda ise Xiaomi Türkiye olarak satılan cihazların büyük çoğunluğu Xiaomi'nin kendi ithalatı olmaya başladı. Eskisi gibi aracılar/distribütörler/yancılar vs tarafından getirilen cihazlar değil. Sizin verdiğiniz örnekte olduğu gibi "asitane", "namütenahi" "mavraünnehir" vb abidik gubidik vergiden kaçmak için kurulmuş firmalar değil "Xiaomi Türkiye" tarafından ithal edilen cihazlar var ve bunlardan alınması gerekli.

Söylediğiniz gibi Apple, Huawei gibi bir servis süreci kurmak için çalışıyorlar. Benim amacım da kendilerinin ithalatçıları gücendirmemek için yapmadıkları açıklamanın eksikliğini kapatabilmek ve son kullanıcının o kadar para verdiğinde dandik garantili cihazları değil adam gibi servis hizmeti alacakları cihazları satın alabilmelerini sağlamak adına yol gösterebilmek. Ama güncelliğini yitirmiş, doğruluğu teyit edilmemiş bilgileri yazarak bu son kullanıcılara yardımcı olmak yerine yanlış yönlendiren çok fazla tecrübeli "hocamız" maalesef bu çabaların önüne geçiyorlar.

Oyla:

mesro09

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Sergen
Cihazım
mi9se
Konular
27
Bence hiç bir geçerliliği olmayan manasız bir tartışma. Şahsi görüşüm Xiaomi'nin Türkiye garantili olarak ülkemizde satılan cihazları zannedilenin aksine Firmanın resmi garantisi altında olmadığı yönünde. Zira o cihazlar ithalatçı firmalar tarafından ithal yoluyla Türkiye' ye getiriliyor, garanti hizmeti ise yine aynı firmaların anlaşmış oldukları teknik servisler tarafından sağlanıyor. İster internet üzerinden satın alın, ister teknoloji mağazalarından yada isterseniz Xiaomi'nin resmi satış mağazası olarak lanse edilen Mi Store' lardan, neticede yine anlaşmalı teknik servislerden hizmet alacaksınız. ( Bildiğim kadarıyla o satış merkezleri de tek bir firmaya ait değil ve en fazla şubesi olan firma ise Xiaomi Türkiye distribütörü Evofone'a ait )
Bu demektir ki Türkiye garantili satılan cihazlar belli teknik servisler tarafından garanti kapsamına alınan cihazlar oluyor. ( Bu ifademe itiraz etmek isteyene eşimin kullanmış olduğu ve Türkiye garantili olarak satın alınan Redmi Note 12 S marka telefonun garanti belgesinde " İthalâtçı firma Asitane Teknoloji " ibaresi olduğunu söylemek isterim )
Korkarım biz Xiaomi Türkiye garantisini İphone, Huawei yada Samsung gibi şirketlerin kurumsal olarak kendileri tarafından verildiğini zannediyoruz. Huawei' ye gidersiniz, siz çayınızı kahvenizi içerken cihazınızı baştan aşağı yenilerler. İphone' da basit bir hoparlör arızası yüzünden telefonunuzu sıfırı ile değiştirirler ( Kızımın telefonunda şahit olduğum gibi ) Fakat Xiaomi'ye giderseniz her türlü arızayı kullanıcı hatası kabul edip önünüze binlerce masraf çıkarırlar.
Sayın mesro09 Naçizane tavsiyem telefonunuza gözünüz gibi bakmanız ve herhangi bir arıza vermemesi için dua etmeniz. Zaten bir arıza olması durumunda teknik servislere ihtiyaç hissettirmeyecek bir çok teknik eleman var etrafımızda. Ve servislerden daha iyi iş çıkardıkları da herkesin malumu. ( zamanında iki kez hoparlörü bozulan Mi6 telefonumu garanti kapsamında olmasına rağmen yetkili KVK servisi yerine forumumuzun satış ve teknik destek sorumlusu SEFA hocama yaptırdığımı hatırlıyorum ki o servis için telefona ekstra ücret ödemiştim )
Son söz olarak cihazınız hayırlı olsun sayın. Kazasız belasız ve servissiz günlerde kullanmanızı dilerçoı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok teşekkür ederim

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
onununcuköy hocam,
Beni de o manasız tartışmanın içine çekmek ister gibisiniz ama bu tuzağa düşmeyecek kadar " tecrübeliyim " yn~~ Ama madem güncel dediniz o zaman size yazdığım mesajla alakalı üç güncel örnek vereyim...
Birincisi, mesajımda belirttiğim gibi satın alınan Redmi Note 12s ( siz her ne kadar abidik gubidik olarak ifade etseniz de ) resmi Türkiye garantili cihaz. Arkadaşın sorguladığı gibi sitesinde sorguladığımda adıma kayıtlı yasal imeili görünüyor ama ithalatçı firma tarafından tedarik edilmiş bu belli. Altı ay önce N11 üzerinden alınmış faturalı bir cihaz... E daha ne yapalım? Kavun değil ki koklayarak ne olduğunu anlayalım. wasntme~~
İkincisi, Vadistanbul MiStore' dan arkadaşımın kızına bir sene önce Xiaomi 13 almıştık " Xiaomi Türkiye " garantili. İki ay önce durduk yere ekranında hafif bir leke belirdi ve gittikçe büyüdü. Arkadaşım cihazı garanti kapsamında mağazaya götürdü ve dolaysıyla yetkili Xiaomi Türkiye servisine gitti. Kendisine düşmeye bağlı ekran hasarı olduğu ve telefonun üçte biri kadar masrafı olduğu söylendi. Halbuki üzerindeki koruyucu bile çizilmemişti.
Üçüncüsü yine şahit olduğum bir olay, İstanbul Özdilek MiStore' da görevli bir arkadaşa 14 Ultra alırsam teknik servis olarak nasıl destek alacağımı söylediğimde " bizim anlaşmalı firmamız var. Cihazı bize getirirsiniz biz sıkıntıyı çözeriz "demesi. Hani Xiaomi' nin kendi teknik servisi vardı? Tabi benimle kafa bulmadıysa.
Evet belki Xiaomi Phone ve Huawei gibi bir düzen kurmak istiyor olabilir ama bunun ilk adımı fiyat politikasıyla yarışmak yerine beceremediği yazılım ve kaliteli servis hizmetiyle olmasıdır. Galiba o sürecin nereye varacağını görmeye de bizim ömrümüz yetmeyecek.facepalm~~
Ben sizin kadar Xiaomi uzmanı değilim hocam. ( Daha öce hasbelkader KVK garantili bir Mi6 kullanmıştım. Xiaomi'nin garantisine itimadım olmadığı için de Diyarbakır'lı bir vatandaşa Kuzey Irak'tan uygun fiyata getirttiğim 13 Pro ise ikinci Xiaomi cihazım. ) O yüzden bilgi ve tecrübelerim kendime kadar. Mesajımın başında da şahsi kanaatim olduğunu söylemiştim. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir derler ya. Yanlışı kabul etmek te bir erdemdir..
Ne var ki bu Xiaomi'nin kendi açtığı ve resmi olarak satış yaptığı yerler neresidir hakikaten öğrenmek isterim. İstanbul il sınırları içinde olması da tercih sebebimdir. Zira Xiaomi almak için sabırsızlanan tanıdığım çok uyanık var da...giggle~~
Ha bu arada, size tekrar cevap yazmak niyetinde değilim. Fakat yorumlarınızı okuyarak Xiaomi konusundaki bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmaya devam edeceğimden emin olabilirsiniz.8=)

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt