Yardım Sürüm değişikliği sonrası IMEI değişimi.

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Dostlar herkese merhabalar. Dün itibari ile elime geçen 4/64 model cihazım kutudan miui 10 kurulu olarak çıktı. (sürüm numarası 10.0.2.0) Ve model numarası olarak da MEG7 yazıyordu. Cihaz BL kilidi açık olarak çıktı kutudan ve kutuda global versiyon ibaresi mevcut idi. Naptım ise yazılım güncelleme ekranında çıkan hatayı gideremedim ve BL kilidim de açık olduğu için uzun uğraşlar sonucu miui 9.6.4.0 sürümüne dönmeyi başardım. (twrp aracılığı ile).

Şimdi : cihazı miui 9 'a döndükten sonra kontrol ettiğimde *#06# ile imei değiştiğini ve telefon hakkında bölümünde model numarasının artık mee7 ' ye döndüğünü gördüm. İşin ilginç yanı cihazın arka kapağında model numarası olarak MEG7 yazması. Nasıl bi kumpasın içerisine düştüm hiç bilmiyorum. E devlette eski imei kayıtlı olarak görünüyordu ve aynı şekilde xiaomi verfy da da global olarak gözüküyordu. Ama şuan e devlette kayıtsız (muhtemelen yarın birgün kapanma mesajı gelecek) xiaomi verfy da da çin sürümü olarak görünüyor. Kafam allak bullak oldu. Kendi imkanlarım ile kutuda var olan İMEİ yi mi çaksam cihaza yoksa satıcı ile görüşüp iade için mi uğraşsam. Aksi gibi bu 3. redmi 5 plus ' um. Birincisi bariz olarak çin versiyon ikincisi ise kutudan arızalı çıktı iade etmiştim ikisinide. Var mı bana bir akıl verebilecek hayır sever ? şimdiden teşekkürler.

blur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mete
Cihazım
redmi 5
Konular
1
Başka forumlarda da aynı sorunu gördüm. Üstelik satan yerler farklı bu demek ki aynı yerden ithal etmişler. Acaba bu telefonlar işlem görmüş olabilir mi? Kutuyu açarken de şüphelendim. Birde işin kötü tarafı bazı satıcılar wifi bağlantısı yapıldığında iade almak istemiyorlar. Wifi açmadan güncelleme anlaşılmıyor.
Bu telefonu Xiaomi Türkiye garantili olarak almıştım. Servisi aradığımda bilgisizler. Açılışta unlocked yazıyor. Güncelleme almıyor nedeni ni açıklayın diye sordum. Her seferinde bir dk bekleyin deyip birine soruyor öyle cevap veriyor. Her seferinde telefondan teknik destek vermiyoruz cihazı gönderin diyorlar.Hatta bana aldığınızda kutu açıkmıydı diye sordular? Anlatıyorum global versiyon diye aldım kutuda yazıyor ama telefon neden çin versiyonu diye sordum. En sonunda bu telefonların hepsi çinden geliyor deyince giggle~~ kapattım telefonu
Yabancı forumlara baktım. Fake rom ve fake unlocked nedeniyle global versiyon yüklenmiyor. Yüklediğinde brick oluyormuş. Tek anlamadığım nokta imei değişmesi. Belkide ime değişme sorunu mee7 olmasından kaynaklanıyordur.
İşin kötü tarafı a2 lite i beğenmemiştim. Bu nedenle redmi 5 plus ı tercih ettim. Başka modellerde de fake rom sorunu var.

Oyla:

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Sağolun hocam teşekkürler. A2 aldım direk. Cihaz şuanlık sıkıntısız gibi duruyor. Alacaklara da burdan tavsiye etmiş olayım. :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam İMEİ değişmesi anladığım kadarı ile şu şekilde oluyor : Cihaz ' da normal şartlarda başka bir İMEİ var. Ama bu Fake Rom ile sadece göstermelik olarak cihaza kutudaki İMEİ aktarılıyor (artık nasıl yapıyorlarsa). Dediğim gibi sadece göstermelik, tabiri caizse fake İMEİ. Ve siz tutup da global rom kurunca veyahut da herhangi bir rom kurunca cihazın gerçek İMEİ ' si ortaya çıkıyor.

İşin kötü yanı siz cihaza başka bir ROM kursanız da (global veya AOSP farketmez) kurmasanız da o cihazın gerçek İMEİ ' si BTK ' ya kayıtlı olmadığı için 120 gün içerisinde kapanacaktır.

Siz ne yapıp edip cihazı iade edin.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt