Yardım Sürüm değişikliği sonrası IMEI değişimi.

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Dostlar herkese merhabalar. Dün itibari ile elime geçen 4/64 model cihazım kutudan miui 10 kurulu olarak çıktı. (sürüm numarası 10.0.2.0) Ve model numarası olarak da MEG7 yazıyordu. Cihaz BL kilidi açık olarak çıktı kutudan ve kutuda global versiyon ibaresi mevcut idi. Naptım ise yazılım güncelleme ekranında çıkan hatayı gideremedim ve BL kilidim de açık olduğu için uzun uğraşlar sonucu miui 9.6.4.0 sürümüne dönmeyi başardım. (twrp aracılığı ile).

Şimdi : cihazı miui 9 'a döndükten sonra kontrol ettiğimde *#06# ile imei değiştiğini ve telefon hakkında bölümünde model numarasının artık mee7 ' ye döndüğünü gördüm. İşin ilginç yanı cihazın arka kapağında model numarası olarak MEG7 yazması. Nasıl bi kumpasın içerisine düştüm hiç bilmiyorum. E devlette eski imei kayıtlı olarak görünüyordu ve aynı şekilde xiaomi verfy da da global olarak gözüküyordu. Ama şuan e devlette kayıtsız (muhtemelen yarın birgün kapanma mesajı gelecek) xiaomi verfy da da çin sürümü olarak görünüyor. Kafam allak bullak oldu. Kendi imkanlarım ile kutuda var olan İMEİ yi mi çaksam cihaza yoksa satıcı ile görüşüp iade için mi uğraşsam. Aksi gibi bu 3. redmi 5 plus ' um. Birincisi bariz olarak çin versiyon ikincisi ise kutudan arızalı çıktı iade etmiştim ikisinide. Var mı bana bir akıl verebilecek hayır sever ? şimdiden teşekkürler.

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Pekala hocalarım ; dediğim gibi kapak arkasında model numarası meg7 olarak yazmakta. Bilindiği üzre global versiyon da band 20 desteği mevcut. Şuan cihaz üzerinden band 20 desteği olup olmadığını nasıl kontrol edebiliriz ? Var mı böyle bir yöntem uygulama vs ?
Ve son olarak : zannımca servis kutu üzerindeki IMEI yi cihaza kayıt edecek. Eğer bu durum olursa yine bir rom değişikliğinde IMEI değişir mi ?

Koçara cantara

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Pekala hocalarım ; dediğim gibi kapak arkasında model numarası meg7 olarak yazmakta. Bilindiği üzre global versiyon da band 20 desteği mevcut. Şuan cihaz üzerinden band 20 desteği olup olmadığını nasıl kontrol edebiliriz ? Var mı böyle bir yöntem uygulama vs ?
Ve son olarak : zannımca servis kutu üzerindeki IMEI yi cihaza kayıt edecek. Eğer bu durum olursa yine bir rom değişikliğinde IMEI değişir mi ?

Koçara cantara
uygulaması ile mevcut bandı görebilirsiniz.

Oyla:

cngkn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Xiaomi A2
Konular
13
hocam alalı 15 gün olmadıysa tamir falan imei kaydı hiiç uğraşma derim iadeni et

Oyla:

mura

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MuRa
Cihazım
galaxy s7
Konular
5
@Imonshor hocam geçmiş olsun. 2.telefonunuzdaki sıkıntınızda demiştim 3.yü redmi 5 plus almayın diye :D Bu işin esprisi de iade edip mi a2 lite alın hocam. Gözünüzü seveyim 4. telefonu redmi 5 plus almayın, kesin bu defa patlar sizdeki şansla :)

Oyla:

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Hocam haklısınız dh de demiştiniz galiba :)
Iade edebilirsem bende öyle yapmayı düşünüyorum. Bu mi a2 lite da da böyle global Çin vs sürüm olayı var mı? Note 5 alayım dedim onda da Ai falan birsuru bişey. Eğer 2 lite da da varsa onu da almam.

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Iade edebilirsem bende öyle yapmayı düşünüyorum. Bu mi a2 lite da da böyle global Çin vs sürüm olayı var mı? Note 5 alayım dedim onda da Ai falan birsuru bişey. Eğer 2 lite da da varsa onu da almam.
Xiaomi konusunda benden de bilgisiz olduğunuz belli. Bence hiç uğraşmayın. Oturduğunuz şehirde miuitütkiye satış ofisi var bildiğim kadarıyla. Gidip oradan soruşturarak alabilirsiniz

Oyla:

cngkn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Xiaomi A2
Konular
13
Hocam a2 icin konusuyorum. A2 global model. 6X ise a2nin çin modeli. Yani isimleri farkli zaten. A2 her yerde kullanilan global ürün android one var miui yok. a2 lite icin de gecerlidir bu diye umuyorum.

Oyla:

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Hocam bir söz vardır "bekara avrat boşaması kolay olur" diye. Sizin ki de o hesap oldu. İnternette 12xx TL ye satılan redmi 5 plus 64 GB xiaomi Konya şubesinde 1700 TL. Neymiş efendim kvk garantili imiş. Siz olsanız 1700 TL verir misiniz bu cihaza?
Yani sonuçta bende bu durumdan zevk almıyorum. Ayrıca siparişi mecburen internetten veriyoruz. Cihazı elimize alıp bakamıyoruz. İsterseniz xiaomi de çalışın gelecek cihaz supriz oluyor. Satıcıya farklı zamanlarda 2 kez aradım almadan önce. Imei sine kadar kontrol ettirdim, xiaomi verify dan. Lakin bazen elde olmadan böyle şeyler başa gelebiliyor.

Ayrıca bilgi paylaştıkça çoğalır diye bir laf vardır. Sorum gayet açık ve net idi. Şayet varsa bilginiz buyurun bizi de bilgilendirin bizde bilelim.

Koçara
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Umarım öyledir hocam. Inslah şu cihazı bir iade edeyim, bakicaz artık.

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Hocam bir söz vardır "bekara avrat boşaması kolay olur" diye. Sizin ki de o hesap oldu. İnternette 12xx TL ye satılan redmi 5 plus 64 GB xiaomi Konya şubesinde 1700 TL. Neymiş efendim kvk garantili imiş. Siz olsanız 1700 TL verir misiniz bu cihaza?
Yani sonuçta bende bu durumdan zevk almıyorum. Ayrıca siparişi mecburen internetten veriyoruz. Cihazı elimize alıp bakamıyoruz. İsterseniz xiaomi de çalışın gelecek cihaz supriz oluyor. Satıcıya farklı zamanlarda 2 kez aradım almadan önce. Imei sine kadar kontrol ettirdim, xiaomi verify dan. Lakin bazen elde olmadan böyle şeyler başa gelebiliyor.

Ayrıca bilgi paylaştıkça çoğalır diye bir laf vardır. Sorum gayet açık ve net idi. Şayet varsa bilginiz buyurun bizi de bilgilendirin bizde bilelim.

Koçara
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Umarım öyledir hocam. Inslah şu cihazı bir iade edeyim, bakicaz artık.
Bekar değilim, bu yaştan sonra da hanımı boşamaya niyetim yok. Günlerdir yapmış olduğunuz hezeyan karşısında yol göstermeye çalışıyoruz Dikkate alıp olmamak sizin tasarrufunuzda. Sirkeyi sarımsağı hesap eden kelle paçayı yiyemez, biliyor musunuz?
( Kaldı ki aynı ürün cepport gittigidiyor da 1.400 tl.)
Başınıza gelenlerden halâ ders almadıysanız ne diyeyim? Sahibinden.com da 1000 tl ye satılıyor. Alın hayrını görün.
Hem ucuz olacak hem kusursuz olacak Nasıl olacak o?

Oyla:

cngkn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Xiaomi A2
Konular
13
Bekar değilim, bu yaştan sonra da hanımı boşamaya niyetim yok. Günlerdir yapmış olduğunuz hezeyan karşısında yol göstermeye çalışıyoruz Dikkate alıp olmamak sizin tasarrufunuzda. Sirkeyi sarımsağı hesap eden kelle paçayı yiyemez, biliyor musunuz?
( Kaldı ki aynı ürün cepport gittigidiyor da 1.400 tl.)
Başınıza gelenlerden halâ ders almadıysanız ne diyeyim? Sahibinden.com da 1000 tl ye satılıyor. Alın hayrını görün.
Hem ucuz olacak hem kusursuz olacak Nasıl olacak o?
bu deyimi nasıl böyle anlayabildiniz :D

Oyla:
Üst Alt