Yardım Sürüm değişikliği sonrası IMEI değişimi.

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Dostlar herkese merhabalar. Dün itibari ile elime geçen 4/64 model cihazım kutudan miui 10 kurulu olarak çıktı. (sürüm numarası 10.0.2.0) Ve model numarası olarak da MEG7 yazıyordu. Cihaz BL kilidi açık olarak çıktı kutudan ve kutuda global versiyon ibaresi mevcut idi. Naptım ise yazılım güncelleme ekranında çıkan hatayı gideremedim ve BL kilidim de açık olduğu için uzun uğraşlar sonucu miui 9.6.4.0 sürümüne dönmeyi başardım. (twrp aracılığı ile).

Şimdi : cihazı miui 9 'a döndükten sonra kontrol ettiğimde *#06# ile imei değiştiğini ve telefon hakkında bölümünde model numarasının artık mee7 ' ye döndüğünü gördüm. İşin ilginç yanı cihazın arka kapağında model numarası olarak MEG7 yazması. Nasıl bi kumpasın içerisine düştüm hiç bilmiyorum. E devlette eski imei kayıtlı olarak görünüyordu ve aynı şekilde xiaomi verfy da da global olarak gözüküyordu. Ama şuan e devlette kayıtsız (muhtemelen yarın birgün kapanma mesajı gelecek) xiaomi verfy da da çin sürümü olarak görünüyor. Kafam allak bullak oldu. Kendi imkanlarım ile kutuda var olan İMEİ yi mi çaksam cihaza yoksa satıcı ile görüşüp iade için mi uğraşsam. Aksi gibi bu 3. redmi 5 plus ' um. Birincisi bariz olarak çin versiyon ikincisi ise kutudan arızalı çıktı iade etmiştim ikisinide. Var mı bana bir akıl verebilecek hayır sever ? şimdiden teşekkürler.

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Hocam inanın şuan ne demek istediğiniz hakkında en ufak bir fikrim yok. Cepport da global olduğuna dair garantisi var mı ? Biraz alakasız bir cevap oldu benim mesajıma. Ama neyse "sizin eşeğiniz kancık olsun". iyi forumlar...

Oyla:

mura

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MuRa
Cihazım
galaxy s7
Konular
5
Hocam haklısınız dh de demiştiniz galiba :)
Iade edebilirsem bende öyle yapmayı düşünüyorum. Bu mi a2 lite da da böyle global Çin vs sürüm olayı var mı? Note 5 alayım dedim onda da Ai falan birsuru bişey. Eğer 2 lite da da varsa onu da almam.
Hocam mi a2 lite'nin çin sürümü yok. Sadece global versiyonu var ve android one projesinde. Sizin yapacağınız tek seçim 32gb mı 64gb mı alsam olacaktır. Umarım bu sefer işiniz yolunda gider :)

Oyla:

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. O zaman (iade alabilirsem) bulduğum en ucuz siteden alayım ben. Birde tam konuya yazacaktım ama sizin bilginiz var gibi ; dh ana konu da ekran paneli ile ilgili birkaç mesaj gördüm ama, nedir bu panel mevzusu bu konuda bilginiz var mı? Anladığım kadarı ile 2 çeşit panel var ve birisinde çift tıklama ile ekran uyandırma mevcut. Başka bir esprisi var mı bu panel farkının?

Edit : inşallah bir aksilik çıkmaz bu sefer de :)

Oyla:

mura

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MuRa
Cihazım
galaxy s7
Konular
5
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. O zaman (iade alabilirsem) bulduğum en ucuz siteden alayım ben. Birde tam konuya yazacaktım ama sizin bilginiz var gibi ; dh ana konu da ekran paneli ile ilgili birkaç mesaj gördüm ama, nedir bu panel mevzusu bu konuda bilginiz var mı? Anladığım kadarı ile 2 çeşit panel var ve birisinde çift tıklama ile ekran uyandırma mevcut. Başka bir esprisi var mı bu panel farkının?

Edit : inşallah bir aksilik çıkmaz bu sefer de :)
Ben denk gelmedim, fakat panel farkı ile çift tık uyandırma değişmez. Bütün modellerde vardır. Tabi kullanan arkadaşlar daha iyi bilir. Ben yanlış yönlendirme yapmayayım.

Oyla:

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Anladım hocam yine de teşekkürler ilginize. İyi forumlar..

Oyla:

blur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mete
Cihazım
redmi 5
Konular
1
Açılan konuları incelerken gördüm. Aynı problem bana da denk geldi. Anladığım kadarıyla çin versiyonlu mee7 telefonlara meg7 etiketleri yapıştırıp yazılımla oynayarak global versiyon diye satmışlar o da bize denk geldi şansızlık. Başka konulara da baktım onlarda da aynı güncelleme sorunu olmuş. Cepport tan alınan telefonda var. Benim burada anlayamadığım global rom yükleme şansımız hiç yok mu? ve yüklediğinde neden imei değişikliği oluyor. İyice kafam karıştı.

Oyla:

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Konuyu takip edenler adına güncelleme:
Satıcı ile görüştüm. Cihaz servise gitti ve bakıldı ki cihazın anakartı Çin dış kasa ve kutu global. Evet yanlış duymadınız :) satıcı ile ahbap olduk resmen. Sayemde cihazlarının hepsinin bu şekilde olduğunu anladı ve ithal ettiği satıcıya iade edeceğini belirtti. Ben ise para iadesi aldım. Satıcının dediğine göre şuan piyasada bulunan 4/64 lerin bir çoğu bu şekilde imiş. Bir daha almamamı tavsiye etti.

Konu açık dursun, alacaklar belki görür vaz geçer.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam son mesaj da da belirttiğim gibi cihaz duş kasa ve kutu global lakin ana kart Çin. Cihazda sadece göstermelik ımei var yani fake rom. Iade şansınız var ise iade edin. Aksi taktirde 4 ay içinde cihazınız kayıtlı olmadığı için kapanacaktir. Satıcı piyasada bulunan redmi 5 plus ve s2 lerin (4/64) yüzde 100 e yakın bir kısmının aynı bu şekilde olduğunu söyledi. Bir daha bu iki cihazdan almamam gerektiği söyledi. İade edin ve a2 lite alın. Geçmiş olsun bu arada.

Son düzenleme:
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Konuyu takip edenler adına güncelleme:
Satıcı ile görüştüm. Cihaz servise gitti ve bakıldı ki cihazın anakartı Çin dış kasa ve kutu global. Evet yanlış duymadınız :) satıcı ile ahbap olduk resmen. Sayemde cihazlarının hepsinin bu şekilde olduğunu anladı ve ithal ettiği satıcıya iade edeceğini belirtti. Ben ise para iadesi aldım. Satıcının dediğine göre şuan piyasada bulunan 4/64 lerin bir çoğu bu şekilde imiş. Bir daha almamamı tavsiye etti.

Konu açık dursun, alacaklar belki görür vaz geçer.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam son mesaj da da belirttiğim gibi cihaz duş kasa ve kutu global lakin ana kart Çin. Cihazda sadece göstermelik ımei var yani fake rom. Iade şansınız var ise iade edin. Aksi taktirde 4 ay içinde cihazınız kayıtlı olmadığı için kapanacaktir. Satıcı piyasada bulunan redmi 5 plus ve s2 lerin (4/64) yüzde 100 e yakın bir kısmının aynı bu şekilde olduğunu söyledi. Bir daha bu iki cihazdan almamam gerektiği söyledi. İade edin ve a2 lite alın. Geçmiş olsun bu arada.
Geçmiş olsun hocam. Sorunun çözülmesine sevindim ancak satıcı maalesef yanlış bilgi vermiş... Hem S2 hem de Redmi 5 Plus için belki de binlerce cihazla karşılaştım ancak ilk defa sizin cihazınızda böyle bir durum ortaya çıktı. Muhtemelen sizin satıcınıza refurbished cihazları 0 olarak vermişler. Kendilerine de geçmiş olsun...

Oyla:

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Doğrudur hocam. Mesela bundan önceki redmi 5 plus 'um (hoparlörü bozuk çıkan) global idi. Ama bu sorunu yaşayan bir kaç kişi daha var. Belki de henüz farkında olmayan onlarca kişi daha var. Bence riske girmeye değecek bir telefon değil. Ben bu cihaz yerine a2 lite alınmasını tavsiye ederim. En azında global di Çin di uğraşmaz kimse. Hem donanım özellikleri de birebir aynı ve kamerası bir tık daha iyi (en azından kağıt üstünde). Yardımcı olmaya çalışan herkse teşekkürler.

Dipnot : benim satıcı baya anlayışlı çıktı ve sağolsun bir sıkıntı çıkarmadı. Ama her satıcı böyle olacak diye bir kaide yok. Dediğim gibi bence riske girmeye değecek bir cihaz değil.

Oyla:

mura

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MuRa
Cihazım
galaxy s7
Konular
5
Doğrudur hocam. Mesela bundan önceki redmi 5 plus 'um (hoparlörü bozuk çıkan) global idi. Ama bu sorunu yaşayan bir kaç kişi daha var. Belki de henüz farkında olmayan onlarca kişi daha var. Bence riske girmeye değecek bir telefon değil. Ben bu cihaz yerine a2 lite alınmasını tavsiye ederim. En azında global di Çin di uğraşmaz kimse. Hem donanım özellikleri de birebir aynı ve kamerası bir tık daha iyi (en azından kağıt üstünde). Yardımcı olmaya çalışan herkse teşekkürler.

Dipnot : benim satıcı baya anlayışlı çıktı ve sağolsun bir sıkıntı çıkarmadı. Ama her satıcı böyle olacak diye bir kaide yok. Dediğim gibi bence riske girmeye değecek bir cihaz değil.
Hadi geçmiş olsun. A2 lite ile en azından android 10 güncellemesini de alacaksın :D

Oyla:
Üst Alt