Yardım Sürüm değişikliği sonrası IMEI değişimi.

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Dostlar herkese merhabalar. Dün itibari ile elime geçen 4/64 model cihazım kutudan miui 10 kurulu olarak çıktı. (sürüm numarası 10.0.2.0) Ve model numarası olarak da MEG7 yazıyordu. Cihaz BL kilidi açık olarak çıktı kutudan ve kutuda global versiyon ibaresi mevcut idi. Naptım ise yazılım güncelleme ekranında çıkan hatayı gideremedim ve BL kilidim de açık olduğu için uzun uğraşlar sonucu miui 9.6.4.0 sürümüne dönmeyi başardım. (twrp aracılığı ile).

Şimdi : cihazı miui 9 'a döndükten sonra kontrol ettiğimde *#06# ile imei değiştiğini ve telefon hakkında bölümünde model numarasının artık mee7 ' ye döndüğünü gördüm. İşin ilginç yanı cihazın arka kapağında model numarası olarak MEG7 yazması. Nasıl bi kumpasın içerisine düştüm hiç bilmiyorum. E devlette eski imei kayıtlı olarak görünüyordu ve aynı şekilde xiaomi verfy da da global olarak gözüküyordu. Ama şuan e devlette kayıtsız (muhtemelen yarın birgün kapanma mesajı gelecek) xiaomi verfy da da çin sürümü olarak görünüyor. Kafam allak bullak oldu. Kendi imkanlarım ile kutuda var olan İMEİ yi mi çaksam cihaza yoksa satıcı ile görüşüp iade için mi uğraşsam. Aksi gibi bu 3. redmi 5 plus ' um. Birincisi bariz olarak çin versiyon ikincisi ise kutudan arızalı çıktı iade etmiştim ikisinide. Var mı bana bir akıl verebilecek hayır sever ? şimdiden teşekkürler.

cngkn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Xiaomi A2
Konular
13
hocam iadeni et redmi 5 plus ta alma derim ben 3 olmuş uyarı atışları bunlar dikkate al derim

Oyla:

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam inanın ne yapacağımı şaşırdım. Hayır anlamadığım nokta cihazın arka kapağında MEG7 yazıyor. İçerisi MEE7 ye döndü romdan sonra. Keşke yüklemeseydim diyorum kendi kendime. Şuan miui 10 güncellemesi gelmiş o iniyor. Eğer bir değişiklik olmaz ise imei de (sanmıyorum olacağını ama) sanırım bir iade macerası daha başlıyor. Eğer ki iade edebilirsem tövbe billah birdaha bulaşmıyacağım bu telefona.

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Cihazı iade etme imkânınız varsa hiç durmayın iade edin derim. Yalnız benim merak ettiğim yaşanan onca tecrübeye rağmen global olup olmadığını kontrol etmeden, belirsiz satıcılardan telefon satın almak nasıl bir cesarettir Allah aşkına?

Oyla:

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Hocam dediğim gibi kontrol ettim. Kutuda yaziyor global versiyon diye. Ayrıca dedim ya cihazın arkasında meg7 yazmakta. IMEI kontrolü de yaptım o an için. O da sikintisiz idi. Ama belli ki fake rom yedik. Ayrıca IMEI de geçirme imiş. Şimdi cihazda twrp kurulu. Bunu nasıl kaldirabilirim? Aynı zamanda magisk root da kurulu. Şuan muiu 10.0.4.0 kurulu. Bunları kaldrayım ki sıkıntı çıkmasın.

Edit: güncelleme sonrası twrp ve root izni kalkmış durumda suan. Burdan cihazı almayı düşünenelere de seslenelim. Meg7 falan kurtarmiyor. Nasıl izin veriliyor ise bu ithalatçı firmalara işi kikifina uyduruyorlar.

Son düzenleme:
Oyla:

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Hocam dediğim gibi kontrol ettim. Kutuda yaziyor global versiyon diye. Ayrıca dedim ya cihazın arkasında meg7 yazmakta. IMEI kontrolü de yaptım o an için. O da sikintisiz idi. Ama belli ki fake rom yedik. Ayrıca IMEI de geçirme imiş. Şimdi cihazda twrp kurulu. Bunu nasıl kaldirabilirim? Aynı zamanda magisk root da kurulu. Şuan muiu 10.0.4.0 kurulu. Bunları kaldrayım ki sıkıntı çıkmasın.

Edit: güncelleme sonrası twrp ve root izni kalkmış durumda suan. Burdan cihazı almayı düşünenelere de seslenelim. Meg7 falan kurtarmiyor. Nasıl izin veriliyor ise bu ithalatçı firmalara işi kikifina uyduruyorlar.
Süreç biraz çetrefilli gibi. Bana sorarsanız hiç riske girmeyin, cihazı iade edin.

Oyla:

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
Maalesef süreç çok sıkıntılı geçeceğe benziyor. Yalnız herşeyi anladım da birtek cihaz arkasına meg7 model numarasını nasıl bastılar hâlâ orayı anlayamadim. Arka kapağımı değiştidiler ne yaptılar aklım almıyor. Yarın satıcıyı arayıp biraz tehditkâr bir üslupla IMEI kayıt talep edeceğim. Eğer kabul etmez ise soluğu tüketici haklarında alacağım. Bakalım ne olacak. Gelişmeleri yazmaya çalışırım.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Maalesef süreç çok sıkıntılı geçeceğe benziyor. Yalnız herşeyi anladım da birtek cihaz arkasına meg7 model numarasını nasıl bastılar hâlâ orayı anlayamadim. Arka kapağımı değiştidiler ne yaptılar aklım almıyor. Yarın satıcıyı arayıp biraz tehditkâr bir üslupla IMEI kayıt talep edeceğim. Eğer kabul etmez ise soluğu tüketici haklarında alacağım. Bakalım ne olacak. Gelişmeleri yazmaya çalışırım.
Gerçekten çok ilginç hocam... Cihazınızı nereden satın almıştınız?

Oyla:

lmonshor

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt argı
Cihazım
Redmi 5 plus 64
Konular
1
GittiGidiyor doğan san adlı satıcıdan almıştım.

Son durum: satıcı ile irtibat kurdum. 15 dakika dil döktükten sonra derdimi anlatabildim , servisle görüşüp yeni ortaya çıkan IMEI yi servise ön kayıt ettirdiği soyledi. Yarın servise göndereceğim. Bakalım ne olacak.

Bu arada ; acaba yüklediğim rom ile alakası olabilir mi bu IMEI değişikliğinin? Daha önce de birçok marka model cihaza da rom kurdum ama ilk defa böyle birşey başıma geliyor. En.miui forum sitesinden indirdim son sürümü şuan o kurulu. Official sürüm orası değil mi ?

Oyla:

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
GittiGidiyor doğan san adlı satıcıdan almıştım.

Son durum: satıcı ile irtibat kurdum. 15 dakika dil döktükten sonra derdimi anlatabildim , servisle görüşüp yeni ortaya çıkan IMEI yi servise ön kayıt ettirdiği soyledi. Yarın servise göndereceğim. Bakalım ne olacak.

Bu arada ; acaba yüklediğim rom ile alakası olabilir mi bu IMEI değişikliğinin? Daha önce de birçok marka model cihaza da rom kurdum ama ilk defa böyle birşey başıma geliyor. En.miui forum sitesinden indirdim son sürümü şuan o kurulu. Official sürüm orası değil mi ?
İmei cihazın üretim aşamasında verilen numaradır, yani kimlik numarasıdır.Rom ile alâkası olmaz.

Evet en.mui xiaomi' nin offical global sitesidir.

Oyla:
Üst Alt