- Adım
- Ömer Faruk
- Cihazım
- Mi note 10 lite
- Meslek
- Öğrenci
- Konular
- 11
Hocalarım, Hayırlı Ramazanlar. 2 saat sonra tüm forum'u sahura kaldıracağım, haberiniz olsun. 

Ben oruç tutmuyorum hocam, Kaan hocam tatlılar benden dediği için direk daldım konuyaYakında üye hocalarımızdan diyetisyen olan birisi çıkıp bu muhabbete dur diyecek diye bekliyorum. Çünkü gerçekten kiloluk muhabbetlere gidiyoruz. Ama anlıyorum bu oruç dönemlerinde insan biraz bu konularda nefse hakim olmaya çalışsada olamayabiliyor.Ben genelde irmikten çok un helvasını severim yumuşacık ve yediğinde resmen ağızdan dağılacak üstüne fındık yada ceviz koyarlarsa eğer fındık yada cevizi kenara ayırıp onları sonda yiyorum.
öyle alışkanlık olmuş..
Ben oruç tutmuyorum hocam, Kaan hocam tatlılar benden dediği için direk daldım konuyanapiiim seviyorum.. Dozunu kaçırmadığımız sürece bence sorun yok.. Bu arada hayırlı ramazanlar.
![]()
Geçmiş olsun hocam.. Sizin geçerli bir sebebiniz var, ben niye tutmuyorum? Lanet olası sigara.. Yoksa tutarım.. Gerçi çokta içmiyorum ancak öyle bir zaman denk geliyor ki içmeden olmuyor, acayip bir durum.. Ha irade meselesi mi? Kesinlikle.. Ve bende o irade maalesef yok gibi..Tabiki, işin esprisindeyim hocam yanlış anlamayın. Bende oruç tutmuyorum, tutamıyorum. İlaç kullanmaktayım 9 kutu ilaç içiyorum.Her mümin imkanı varsa oruç tutmalı ancak bu gibi sebeplerden ötürü, oruç tutamayan kişiler sorun olmuyor. Önemli olan burada hem bedeni temizlemek, hemde ruhen sıhhate erişmek. Ramazan ayı boyunca edeceğimiz dualar ile hem ruhumuzu okşuyor hemde oruç ile nefsi terbiye ediyoruz ancak aç insanın halini tabiki oruç ile anlayamayız buna öncede kalpten inanmamız gerekiyor. Tabiki tercih meselesi kişi zorunlu kılınmıyor sadece farz olduğu bilinmeli.
Sizede ve tüm forum ailesinede hayırlı ramazanlar.. Orucunuz ve dualarınız kabul olsun inşallah, Allah'ım huzur ve bereket kapılarını aralasın hepinize.
Geçmiş olsun hocam.. Sizin geçerli bir sebebiniz var, ben niye tutmuyorum? Lanet olası sigara.. Yoksa tutarım.. Gerçi çokta içmiyorum ancak öyle bir zaman denk geliyor ki içmeden olmuyor, acayip bir durum.. Ha irade meselesi mi? Kesinlikle.. Ve bende o irade maalesef yok gibi..
ultraasln5098, Çok geçmiş olsun hocam. Tez günde sağlığınıza tamamen kavuşmanız dileğiyle.
Bende yemekten icmekten cok elektronik sigaraya duskunum hocam emzik gibi agzimdan dusmuyor iftara kadar zor dayaniyorum. Allah size de nasip eder insallah tutmayi.Geçmiş olsun hocam.. Sizin geçerli bir sebebiniz var, ben niye tutmuyorum? Lanet olası sigara.. Yoksa tutarım.. Gerçi çokta içmiyorum ancak öyle bir zaman denk geliyor ki içmeden olmuyor, acayip bir durum.. Ha irade meselesi mi? Kesinlikle.. Ve bende o irade maalesef yok gibi..
Bende yemekten icmekten cok elektronik sigaraya duskunum hocam emzik gibi agzimdan dusmuyor iftara kadar zor dayaniyorum. Allah size de nasip eder insallah tutmayi.
Daha zararlı da bazıları da şifayı bu veriyor deyip içiyor hocam 7/24Bu elektronik sigara, normalinden daha zararlı diyorlar hocam. Bunu içeceğine git onu iç diyeni bile var.