Sohbet Sohbet köşesi

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Yakında üye hocalarımızdan diyetisyen olan birisi çıkıp bu muhabbete dur diyecek diye bekliyorum. Çünkü gerçekten kiloluk muhabbetlere gidiyoruz. Ama anlıyorum bu oruç dönemlerinde insan biraz bu konularda nefse hakim olmaya çalışsada olamayabiliyor. :D Ben genelde irmikten çok un helvasını severim yumuşacık ve yediğinde resmen ağızdan dağılacak üstüne fındık yada ceviz koyarlarsa eğer fındık yada cevizi kenara ayırıp onları sonda yiyorum. :P öyle alışkanlık olmuş..
Ben oruç tutmuyorum hocam, Kaan hocam tatlılar benden dediği için direk daldım konuya :D napiiim seviyorum.. Dozunu kaçırmadığımız sürece bence sorun yok.. Bu arada hayırlı ramazanlar. :)

ultraasln5098

KRAL olmak, Taç giymek demek değildir. ✔ 2.2.1936
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mrtbhdr
Cihazım
note 9/8 pro
Konular
8
Ben oruç tutmuyorum hocam, Kaan hocam tatlılar benden dediği için direk daldım konuya :D napiiim seviyorum.. Dozunu kaçırmadığımız sürece bence sorun yok.. Bu arada hayırlı ramazanlar. :)

Tabiki, işin esprisindeyim hocam yanlış anlamayın. Bende oruç tutmuyorum, tutamıyorum. İlaç kullanmaktayım 9 kutu ilaç içiyorum. :) Her mümin imkanı varsa oruç tutmalı ancak bu gibi sebeplerden ötürü, oruç tutamayan kişiler sorun olmuyor. Önemli olan burada hem bedeni temizlemek, hemde ruhen sıhhate erişmek. Ramazan ayı boyunca edeceğimiz dualar ile hem ruhumuzu okşuyor hemde oruç ile nefsi terbiye ediyoruz ancak aç insanın halini tabiki oruç ile anlayamayız buna öncede kalpten inanmamız gerekiyor. Tabiki tercih meselesi kişi zorunlu kılınmıyor sadece farz olduğu bilinmeli.

Sizede ve tüm forum ailesinede hayırlı ramazanlar.. Orucunuz ve dualarınız kabul olsun inşallah, Allah'ım huzur ve bereket kapılarını aralasın hepinize.

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Tabiki, işin esprisindeyim hocam yanlış anlamayın. Bende oruç tutmuyorum, tutamıyorum. İlaç kullanmaktayım 9 kutu ilaç içiyorum. :) Her mümin imkanı varsa oruç tutmalı ancak bu gibi sebeplerden ötürü, oruç tutamayan kişiler sorun olmuyor. Önemli olan burada hem bedeni temizlemek, hemde ruhen sıhhate erişmek. Ramazan ayı boyunca edeceğimiz dualar ile hem ruhumuzu okşuyor hemde oruç ile nefsi terbiye ediyoruz ancak aç insanın halini tabiki oruç ile anlayamayız buna öncede kalpten inanmamız gerekiyor. Tabiki tercih meselesi kişi zorunlu kılınmıyor sadece farz olduğu bilinmeli.

Sizede ve tüm forum ailesinede hayırlı ramazanlar.. Orucunuz ve dualarınız kabul olsun inşallah, Allah'ım huzur ve bereket kapılarını aralasın hepinize.
Geçmiş olsun hocam.. Sizin geçerli bir sebebiniz var, ben niye tutmuyorum? Lanet olası sigara.. Yoksa tutarım.. Gerçi çokta içmiyorum ancak öyle bir zaman denk geliyor ki içmeden olmuyor, acayip bir durum.. Ha irade meselesi mi? Kesinlikle.. Ve bende o irade maalesef yok gibi..

ultraasln5098

Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mrtbhdr
Cihazım
note 9/8 pro
Konular
8
Geçmiş olsun hocam.. Sizin geçerli bir sebebiniz var, ben niye tutmuyorum? Lanet olası sigara.. Yoksa tutarım.. Gerçi çokta içmiyorum ancak öyle bir zaman denk geliyor ki içmeden olmuyor, acayip bir durum.. Ha irade meselesi mi? Kesinlikle.. Ve bende o irade maalesef yok gibi..

Sağlık olsun, sigara lanet birşey zaten, umarım tez zamanda bırakırsınız. Babam kendisiyle genç yaştaki tanışıklığı sebebiyle 2 defa bypass 1 defa damar açma ameliyatına girdi damar açma derken tam telaffuzi tıptaki ismini bilmiyorum, balon ile yapıyorlarmış. Bilen hocalarım vardır. Sigara konusuna gelir isem 24 yaşındayım bu yaşıma kadar ağzıma tek lokma sigara sürmedim. Oruç ayındayız ama madem konusu açıldı söyleyeyim, zaten hepimizin bilhassa kusurları vardır elbet. Alkol alır tüketirim, şu sıralar bol alkol tüketiyorum sıkıntıdan. iyi bir halt mı ediyorsun derseniz tabiki hayır. Özentilik desen o yaşları çoktan geçtik, sıkıntıya kendi içimizde çözüm bulacağımıza böyle şeylere başvuruyoruz. Yoksa diyebilirsin bana bu adam böyle, güzel yazıyor çiziyor ama gerçekte ne diye, zaten öyle olurmuş insanlar konuşur eder ama kendi hallerinde daha beterlerdir, bizimkide o hesap. Kalpten sıkıntılarım var benim, ağzıma bu yaşıma kadar dediğim gibi sigara sürmeyen bende bu yaşta hipertansiyonlar, kalp çarpıntıları başladı. Geçenlerde bu o kadar şiddetlenince Ankara Özel Başkant Hastahanesine gittim. Devlet hastaneleri ne yazık ki bu konularda çok iyi değil, tam ilgilenemiyorlar. Holter takılı gezdim 1 haftalık 24 saat boyunca kayıt altına alındı herşeyim ama gel görelim birşey göremiyorlar hiçbirşey olmadı diyorlar zaten bu kalp çarpıntısı, kalp krizi denilen bela bir anda kendini gösterip, alıyor adamın canını. Bazen öyle oluyor ki sanki boğazımda bir kuş çırpınıyor yada biri boğazıma sertçe bir yumruğu basmışsa yutkunamıyorum gibi oluyor. Nasıl çözeceğiz bilmiyorum. Buna sebepte kalpteki kaçak elektrik durumu, böyle birşey tıbben gerçekten var duymamış olabilir bir çoğunuz dal olarak kardiyoloji değil, elektrofizyoloji bakıyor imkan bulur isem gideceğim. Araya da pandemi girdi hepten kaldım öyle.

Son düzenleme:

ultraasln5098

Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mrtbhdr
Cihazım
note 9/8 pro
Konular
8

mad_080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi9T 6/128
Konular
4
Bende yemekten icmekten cok elektronik sigaraya duskunum hocam emzik gibi agzimdan dusmuyor iftara kadar zor dayaniyorum. Allah size de nasip eder insallah tutmayi.

ultraasln5098

Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mrtbhdr
Cihazım
note 9/8 pro
Konular
8
Bende yemekten icmekten cok elektronik sigaraya duskunum hocam emzik gibi agzimdan dusmuyor iftara kadar zor dayaniyorum. Allah size de nasip eder insallah tutmayi.

Bu elektronik sigara, normalinden daha zararlı diyorlar hocam. Bunu içeceğine git onu iç diyeni bile var.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81