25 - 26 yıl sigara içen ve sigara içmekten vazgeçeli 3 yıl olan biri olarak öncelikle çok doğru bir karar almışsın, inşallah devam edersin. Lütfen yazdıklarımı oku :
Anlamalısın ki sigarayı bırakamazsın ! Ama anlamalısın ki içmekten vazgeçebilir, içmemeyi tercih edebilirsin
Sigaraya ihtiyacın yok ! rahatlamak için, yemekten sonra, kızdığın zaman , stresten kurtulmak için.. ihtiyacın yok!
İlk adım budur yani sigara içmekten vazgeçebilmektir. Zihnen bunu başardığında gerisi çorap söküğü gibi gelecek.
Sabah yataktan kalktığında sanki gece çalışmışsın gibi yorgun kalkıyorsun değil mi ? Vücut hiç dinlenemiyor, sanki devamlı çalışmışsın gibi.
Bunun sebebi basit, mütemadiyyen vücudunun ihtiyacı olan oksijen yerine sigara yoluyla karbonmonoksit soluduğun için kasları besleyemiyorsun, oksijenle beslenmeyen kaslar devamlı yorgun hissetmene sebep oluyor. Sigara içmekten vazgeçince ilk farkettiğin dinçleştiğin enerjinin yerine gelmesi olacak çünkü kasların oksijenle beslenecek, rahatlayacaksın. Boğazında biriken balgam birden yok olacak öksürme ihtiyacın sona erecek.
Şimdi , öncelikle sigara bir madde bağımlılığıdır,
Maalesef ulaşılması çok kolay, insan neslini tüketmek için yaratılmış en korkunç silahlardan biridir. Bu günlerde insanların tükettiği sigara ile bundan 100 sene evvel içilen tütün aynı değildir. Bugünkü madde, insanların bağımlı olmaları, satın almaya devam etmeleri ve sonunda sigara sektörü sahiplerinin sahibi olduğu hastanelerde son bulan bir sistemin ana ürünüdür !
İçmekten vazgeçebilmek için benim izlediğim yol nikotin sakızı çiğnemek olmuştu. ( mutlaka yanında bir bardak su bulundur ) Nikotin sakızının 2. paketini aldığımda farkettim ki vücuduma nikotin vermeye devam ediyorum, gidip meyveli sakız aldım, 15 gün sonunda süreç bitmişti, çok şükür 3 yıldır içmiyorum.
Bu süreç gerçek bir mücadele, zihnen odaklanırsan kazanırsın, inşallah içen herkes vazgeçer çünkü bu meret gerçekten insanlığın çok büyük düşmanıdır.