Sohbet Sigarayı bırakma karari aldım.

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Ben sigarayı komple bıraktım şuanlık sadece alkol alırken içiyorum yada öyle ısmarlarsa biri, elektronik sigara aldım onu içiyorum keyfi sigaradan çok daha iyi. Ben sigara bırakmak isiyorum ama dumanlı şeyler hoşuma gidiyor diyorsanız elektronik kullanın.

Ersinasil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ersin
Cihazım
Mi 9t
Konular
19
Öyle güzel anlamışsınız ki. Katılmamak elde değil. Aslında aradığım ilham yazılarından biri. Hatta bu yazıyı okuyunca evde ne olur ne olmaz diye duran sigarayı da kırıp attım. Yoksa üstesinden gelmek çok zor gerçekten.
25 - 26 yıl sigara içen ve sigara içmekten vazgeçeli 3 yıl olan biri olarak öncelikle çok doğru bir karar almışsın, inşallah devam edersin. Lütfen yazdıklarımı oku :
Anlamalısın ki sigarayı bırakamazsın ! Ama anlamalısın ki mekten vazgeçebilir, içmemeyi tercih edebilirsin
Sigaraya ihtiyacın yok ! rahatlamak için, yemekten sonra, kızdığın zaman , stresten kurtulmak için.. ihtiyacın yok!
İlk adım budur yani sigara içmekten vazgeçebilmektir. Zihnen bunu başardığında gerisi çorap söküğü gibi gelecek.
Sabah yataktan kalktığında sanki gece çalışmışsın gibi yorgun kalkıyorsun değil mi ? Vücut hiç dinlenemiyor, sanki devamlı çalışmışsın gibi.
Bunun sebebi basit, mütemadiyyen vücudunun ihtiyacı olan oksijen yerine sigara yoluyla karbonmonoksit soluduğun için kasları besleyemiyorsun, oksijenle beslenmeyen kaslar devamlı yorgun hissetmene sebep oluyor. Sigara içmekten vazgeçince ilk farkettiğin dinçleştiğin enerjinin yerine gelmesi olacak çünkü kasların oksijenle beslenecek, rahatlayacaksın. Boğazında biriken balgam birden yok olacak öksürme ihtiyacın sona erecek.
Şimdi , öncelikle sigara bir madde bağımlılığıdır,
Maalesef ulaşılması çok kolay, insan neslini tüketmek için yaratılmış en korkunç silahlardan biridir. Bu günlerde insanların tükettiği sigara ile bundan 100 sene evvel içilen tütün aynı değildir. Bugünkü madde, insanların bağımlı olmaları, satın almaya devam etmeleri ve sonunda sigara sektörü sahiplerinin sahibi olduğu hastanelerde son bulan bir sistemin ana ürünüdür !
İçmekten vazgeçebilmek için benim izlediğim yol nikotin sakızı çiğnemek olmuştu. ( mutlaka yanında bir bardak su bulundur ) Nikotin sakızının 2. paketini aldığımda farkettim ki vücuduma nikotin vermeye devam ediyorum, gidip meyveli sakız aldım, 15 gün sonunda süreç bitmişti, çok şükür 3 yıldır içmiyorum.
Bu süreç gerçek bir mücadele, zihnen odaklanırsan kazanırsın, inşallah içen herkes vazgeçer çünkü bu meret gerçekten insanlığın çok büyük düşmanıdır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O da aynı şey aslında. Önemli olan o psikoloji yi yok etmek.
Ben sigarayı komple bıraktım şuanlık sadece alkol alırken içiyorum yada öyle ısmarlarsa biri, elektronik sigara aldım onu içiyorum keyfi sigaradan çok daha iyi. Ben sigara bırakmak isiyorum ama dumanlı şeyler hoşuma gidiyor diyorsanız elektronik kullanın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve temennim, bu konunun benimle aynı hissi yaşayanlar için öncülük etmesi. Kıymetli yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.

Snatcmeyk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
24
Bu almiş oldugunuz karardan dolayi sizi kutluyorum. Bende 2019 ocak ayinin 20sinde,13 14 yil sigara kullanan biri olarak aniden birakacam diyip sigariyi biraktim cok sukur icmiyorum icilen ortamlardan elimden geldigince uzaklasiyorum ve kendime bazen su soruyuda sormuyoru değilim hani neden bu kotulugu kendime yaptim diye insallah sizde bir daha bulasmadan kararli bir sekilde birakir kurtulursunuz. muscle~~clap~~clap~~clap~~

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Arkadaşlar tarihi ve saati attım Bi kenara. Sigarayı bırakma karari aldım. Tavsiyeleriniz ve desteğiniz çok önemli. :) hatta ilk yarım saati devirdim bile. Yaklaşık 16 yıldır kullanıyorum. Artık gerçekten verdiği şeyin tat değil zarar olduğunu anladım (geç te olsa :). )
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Sokağa çıktımda en az 10 kişiden 8i sigara kullanıyor Ailem de dahil ve hiçbir yararı yok İçince herşey bitiyor dertler sıkıntılar bitiyor sanıyorlar yada Gençler genelde havalı görünmek için içiyorlar ama aslında tek yaptıkları şey sigara üreten firmaları zengin etmek Bende sevdiğim bir insanın iyiliği için bırakmasını istemiştim azaltıcam dedi hatta bıraktım dedi ama yalan söylemiş ne desem bilemedim onun adına mutlu olmuştum kursağımda kaldı.Eğer kendin için bırakamıyorsan Sevdiğin birisi için bırak yani ben olsam öyle yapardım senin için bırakıcam derdim hayat bazen fedakarlık istiyor yani en azından ben böyle düşünüyorum İnşAllah en kısa zamanda bırakırsın.

mguldali

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
E-ticaret,Bakım pr
Konular
3
Ne garip, yeri geliyor sevgilimizi birakiyoruz.
Ailemizi birakiyoruz.
Arkadaslarimizi birakiyoruz.
Ekmeği birakiyoruz.
Tuzu,şekeri birakiyoruz.
Ama bu illeti bırakamıyoruz.
Bir cok kez denedim fakat birakamiyorum.
Umarım bırakır ve tertemiz bir hayat yaşarsın.

Herkese iyi forumlar.

Ersinasil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ersin
Cihazım
Mi 9t
Konular
19
Çok farklı Bi yaklaşım olmuş :(
Ne garip, yeri geliyor sevgilimizi birakiyoruz.
Ailemizi birakiyoruz.
Arkadaslarimizi birakiyoruz.
Ekmeği birakiyoruz.
Tuzu,şekeri birakiyoruz.
Ama bu illeti bırakamıyoruz.
Bir cok kez denedim fakat birakamiyorum.
Umarım bırakır ve tertemiz bir hayat yaşarsın.

Herkese iyi forumlar.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Banada öğret :)
Tütüne döndüm ben. :)
Programın linki nedir?
Bu arada bir söz vardır. Sigara eski sevgiliye benzer ne zaman hayatına gireceği belli olmaz :D

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Programın linki nedir?
Bu arada bir söz vardır. Sigara eski sevgiliye benzer ne zaman hayatına gireceği belli olmaz :D
Çok güzel bir söz gerçekten o sözü yaşıyorum

turkeycel

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arif
Cihazım
xiaomi Mi 6
Meslek
Mühendis
Konular
10
4.5 yıl içtim 14 ay önce bıraktım sağlık problemimden sonra hiç içmedim bu süre zarfında 6. aydan sonra kokusundan bile tiksiniyorsun biraz sabır lazım..

Ersinasil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ersin
Cihazım
Mi 9t
Konular
19
Programın linki nedir?

Üst Alt